Laxpasta med spenat- och ädelostsås

15 april, 2020

Detta är en gammal goding som jag ofta återkommer till.
Ett ljuvligt snabbrecept med ljuvliga smaker!

Laxfilée som steks upp snabbt. Går så klart bra med annan fisk.
I med creme fraiche eller matyoghurt, fryst bladspenat och en bit ädelost.
I med fisken och sedan servera med valfri pasta!
Jag valde Pauluns Superpasta på linser och sötpotatis, men det går bra med det man föredrar och mår bra av.

Receptet kommer här =)

Skriv ut

Laxpasta med spenat- och ädelostsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé eller annan fisk
smör, salt & peppar
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt/sort
250 g fryst bladspenat
150 g ädelost (annan lagrad ost går bra)
salt, peppar
valfri mängd pasta eller grönsaker
lite riven parmesan vid servering


Instruktioner

Dela fisken i bitar om 3,4 cm. Stek hastigt i stekpanna, salta och peppra.
Lyft upp och lägg åt sidan.
I samma panna rör ner creme fraiche, spenat och ädelost. Låt allt puttra ihop. Späd eventiellt med vätska om såsen upplevs för tjock. Salta och peppra, smaka av och lägg ner fisken.
Blanda pastan med såsen och servera.


Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.