God förmiddag!
Sorry att jag inte hunnit svara på några av era kommentarer, det är ju så mycket att komma ifatt med när man varit i väg! Men ni ska veta att jag uppskattar dem så!
Blusen ni frågade om ska jag visa mer av sedan.
I dag är det dansuppvisning mest hela dagen, det är avslutning för tjejerna och deras förening GF LING. Jag är gräsänkling ikväll så jag ska bara mysa med barnen och vi grillar nog tror jag! Jag har blivit lovad lite massage av min fina granne Anna (som ju är massageterapeut) – tyvärr sätter sig stress i mina axlar (Trapezius) som så många andra. Mycket bättre nu efter några härliga dagar i tallinn dock. Jag behöver inte vara stressad för att märka hur jag spänner axlarna, räcker med att jag sitter och jobbar fokuserat så märker jag hur axlarna sitter vid öronen.. Jag har blivit så mycket bättre på att känna det i stunden och ta ner axlarna men ska bli bättre på stretch.
Ok över till gårdagens middag!
Jag hade ett gäng laxfiléer i frysen som jag tinade och gjorde burgare av – så enkelt men ett gott sätt att piffa lax!
Till mig och Daniel (och någon av de stora barnen) så hade jag i paprika, salladslök, gräslök och västerbottensost
Tjejernas bestod av bara lax och västerbottensost.
Så gott och ett enkelt sätt att piffa till en laxfilé!
Jag gjorde en sås på rysk yoghurt, sweet chili och vitlök. Lite halvtrist med bara broccoli men hade ingen sallad hemma!
Laxburgare med paprika, lök och västerbottensost
- Portioner: 4
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé
- 1/2 gul paprika
- 1/2 röd paprika
- 4 salladslökar, det vita
- 1 knippe gräslök
- 1 dl riven västerbottensost
- 1 ägg
Instruktioner
Lägg laxfiléerna i en matberedare med S-kniv, pulskör så att laxen delas i mindre bitar. Kör inte den helt slät.
Blanda med finhackad paprika, tunt skuren salladslök, finhackad gräslök, ost och ägg.
Stek i panna, några minuter på varje sida i smör eller valfritt marfett.
- Kategori: fisk
- Cuisine: fisk
5 kommentarer
Har du testat att blanda i fetaost i burgarna? De blir nästan ännu saftigare, och mättande, då. Och såå gott!
Kram
Ja supergott!!
Verkar ju jättegott -har bara en undran går det lika bra med färsk lax?
Ha en fortsatt bra kväll o tack för alla goda mattips som du delar med dej av.
Kram Barbro
Absolut! 🙂
Känner igen det där med att dra upp axlarna. Gjorde det förr också, man kände hur man gjorde det och tänkte på att slappna av men i nästa andetag var dom uppdragna igen.
Det som hjälpte mig var healing. För mig blev mina spända muskler heelt avslappnade igen och det är så skönt.
Se om du kan hitta nån som håller på med det.
Läste att broccoli är den enda grönsak vi behöver. Så nyttig.
Ha en skön helg i fina vädret:-))