Laxburgare med paprika, lök och västerbottensost

av Åse

God förmiddag!

Sorry att jag inte hunnit svara på några av era kommentarer, det är ju så mycket att komma ifatt med när man varit i väg! Men ni ska veta att jag uppskattar dem så!
Blusen ni frågade om ska jag visa mer av sedan.

I dag är det dansuppvisning mest hela dagen, det är avslutning för tjejerna och deras förening GF LING. Jag är gräsänkling ikväll så jag ska bara mysa med barnen och vi grillar nog tror jag! Jag har blivit lovad lite massage av min fina granne Anna (som ju är massageterapeut) – tyvärr sätter sig stress i mina axlar (Trapezius) som så många andra. Mycket bättre nu efter några härliga dagar i tallinn dock. Jag behöver inte vara stressad för att märka hur jag spänner axlarna, räcker med att jag sitter och jobbar fokuserat så märker jag hur axlarna sitter vid öronen.. Jag har blivit så mycket bättre på att känna det i stunden och ta ner axlarna men ska bli bättre på stretch.

Ok över till gårdagens middag!
Jag hade ett gäng laxfiléer i frysen som jag tinade och gjorde burgare av – så enkelt men ett gott sätt att piffa lax!

Till mig och Daniel (och någon av de stora barnen) så hade jag i paprika, salladslök, gräslök och västerbottensost

Tjejernas bestod av bara lax och västerbottensost.

Så gott och ett enkelt sätt att piffa till en laxfilé!
Jag gjorde en sås på rysk yoghurt, sweet chili och vitlök. Lite halvtrist med bara broccoli men hade ingen sallad hemma!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxburgare med paprika, lök och västerbottensost


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 4 salladslökar, det vita
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 1 ägg

Instruktioner

Lägg laxfiléerna i en matberedare med S-kniv, pulskör så att laxen delas i mindre bitar. Kör inte den helt slät.
Blanda med finhackad paprika, tunt skuren salladslök, finhackad gräslök, ost och ägg.
Stek i panna, några minuter på varje sida i smör eller valfritt marfett.

  • Kategori: fisk
  • Cuisine: fisk

5 kommentarer

ÅsaS 20 maj, 2018 - 20:37

Har du testat att blanda i fetaost i burgarna? De blir nästan ännu saftigare, och mättande, då. Och såå gott!
Kram

Svara
Åse 21 maj, 2018 - 07:38

Ja supergott!!

Svara
Barbro 19 maj, 2018 - 20:19

Verkar ju jättegott -har bara en undran går det lika bra med färsk lax?
Ha en fortsatt bra kväll o tack för alla goda mattips som du delar med dej av.
Kram Barbro

Svara
Åse 19 maj, 2018 - 20:20

Absolut! 🙂

Svara
Eva 19 maj, 2018 - 14:22

Känner igen det där med att dra upp axlarna. Gjorde det förr också, man kände hur man gjorde det och tänkte på att slappna av men i nästa andetag var dom uppdragna igen.
Det som hjälpte mig var healing. För mig blev mina spända muskler heelt avslappnade igen och det är så skönt.
Se om du kan hitta nån som håller på med det.

Läste att broccoli är den enda grönsak vi behöver. Så nyttig.
Ha en skön helg i fina vädret:-))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.