6,4K
Print
Här kommer ett recept från min och Annas bok LCHF 2.0 som vi åt i gårkväll.
Denna salladen är magiskt god! En riktig vitaminbomb!
Dressingen görs enkelt med mitt majonnäsrecept.
Lax- och äggsallad med wasabidressing
Ingredients
Wasabidressing
- ½ dl majonnäs
- 1 msk vatten
- lite vitlökspulver
- lite färskpressad lime
- några droppar tamarisoja
- 1 tsk wasabi
Sallad
- 1 ägg
- 4 sparrisar
- 4 sugarsnaps
- matfett till stekning
- blandad grönsallad
- 1 handfull babyspenat
- ½ lime
- 2 körsbärstomater
- ½ avokado
- ¼ orange paprika
- 150 g varmrökt lax
Instructions
- Blanda dressingen och ställ den kallt tills den ska serveras.
- Mjukkoka ägget, ca 6 minuter.
- Skär av stjälken på sparrisen så endast 10 cm återstår.
- Fräs sparrisknoppar och sugarsnaps lite snabbt i matfett.
- Lägg upp sallad och spenat på en tallrik.
- Skär lime, körsbärstomater och ägg i kvartar. Skiva avokadon och skär paprikan
- i mindre bitar.
- Lägg laxen och grönsakerna ovanpå salladen och ringla wasabidressingen över.
Nutrition
- Serving Size: 1
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Den här salladen är fantastiskt god, gör den jätteofta!
Vad roligt att höra, vi älskar också!
Hej Åse!
Verkar fantastiskt gott! Jag tänkte bjuda på varmrökt lax med någon god sås och sallad som varmrätt på en fest. Tänker du att denna sallad kan serveras bredvid laxbiten eller har du förslag på något bättre? Funderar även på någon passande förrätt till denna måltid, kanske någon räkröra i en avokado eller vad rekommenderar du med dina fantastiska idéer? Till efterrätt blir det din mejerifria chokladmousse som ju är väldigt krämig och fin! Tack på förhand om du vill ge mig lite råd! Menyn tänkte jag servera i vår båt ute på havet i vårt fina helgväder! Trevlig helg!
Hej! Låter verkligen gott! Har en fråga, har sett innan att du använder tamarisoja, vad är det? Är det en slags soja? Och om man inte hittar just den, går det bra med annat alternativ?
Kram
Ja det är en glutenfri fermenterad ljus soja, inte som kinesisk soja alltså.