Skriv ut

Lax- och äggsallad med wasabidressing

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Wasabidressing

  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk vatten
  • lite vitlökspulver
  • lite färskpressad lime
  • några droppar tamarisoja
  • 1 tsk wasabi

Sallad

  • 1 ägg
  • 4 sparrisar
  • 4 sugarsnaps
  • matfett till stekning
  • blandad grönsallad
  • 1 handfull babyspenat
  • ½ lime
  • 2 körsbärstomater
  • ½ avokado
  • ¼ orange paprika
  • 150 g varmrökt lax

Instruktioner

  1. Blanda dressingen och ställ den kallt tills den ska serveras.
  2. Mjukkoka ägget, ca 6 minuter.
  3. Skär av stjälken på sparrisen så endast 10 cm återstår.
  4. Fräs sparrisknoppar och sugarsnaps lite snabbt i matfett.
  5. Lägg upp sallad och spenat på en tallrik.
  6. Skär lime, körsbärstomater och ägg i kvartar. Skiva avokadon och skär paprikan
  7. i mindre bitar.
  8. Lägg laxen och grönsakerna ovanpå salladen och ringla wasabidressingen över.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 1