Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

av Åse

Hej hej på er!

Jag dammade av den här godingen i lördags, slurp!
Det gick ner kan jag lova!

Kyckling som tillags i en ljuvlig krämig sås med smak av dijonsenap och basilika.
Kycklingen försöker jag i het panna.

Sedan lägges den i ugnsform och toppas med tomatskivor.
Tomat i mat – love it!

Grovt hackad basilika ger ytterligare smak.

Den goda såsen hälles sedan över.

Toppa med riven mozzarella (påsmozzarella)

Efter 20 minuter doftar det ljuvligt.

Hoppas ni provar och gillar!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med dijonsenap och basilika


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 4

Ingredients

4 stora kycklingfiléer
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella, påse
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
1 tomat
3 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar


Instructions

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med tex Vegeta och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor, de ska bara få färg. Lägg över i ugnsform.
Skiva tomaten och lägg på filéerna.
Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
I en kastrull vispa ner grädde och creme fraiche. Rör ut dijonsenapen och riv eller pressa i vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Häll över kycklingen, strö över ost. Gratinera i ugnen ca 20 min.
Servera med ditt favorittillbehör!

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Annons för TrendRehabBLACK WEEK - Min kod 56KILO ger just nu 30% rabatt - även på redan nedsatta priser! Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab