Kyckling Satay med jordnötssås

av Åse

Go middag!

Ikväll blir det den här godingen igen!
Åh jordnötssås, alltså det kan vara det godaste som finns ju!?

Den här såsen är to die for!
Jag brukar ibland servera strimlad kyckling i jordnötssåsen istället för att göra spett, det är valfritt!

Prova Better Than Noodles till! YUM!!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Satay med jordnötssås


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

6 kycklingfiléer
½ dl tamarisoja
½ dl smält matfett
saft av 1 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
4 blötlagda träspett

Jordnötssås:
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
matfett att steka i
1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
500 ml krämig kokosmjölk
1 ekologisk kycklingbuljongtärning
saft av 1 lime
2 msk tamarisoja
2 tsk hackad koriander (på burk)
salt


Instructions

Putsa kycklingen och skär i remsor. Blanda tamarisoja, matfett, apelsinsaft och pressad vitlök och marinera kycklingen under några timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 °C.
Finhacka vitlöken och fräs den med curryn i lite matfett och tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop jordnötssåsen.
Låt såsen småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer soja.
Trä upp kycklingen på spetten. Grilla kycklingen i ugnen, ca 15 minuter, tills den fått fin yta.
Servera gärna alfalfagroddar och blomkålsris till.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab