Go middag!
Ikväll blir det den här godingen igen!
Åh jordnötssås, alltså det kan vara det godaste som finns ju!?
Den här såsen är to die for!
Jag brukar ibland servera strimlad kyckling i jordnötssåsen istället för att göra spett, det är valfritt!
Prova Better Than Noodles till! YUM!!
Skriv utKyckling Satay med jordnötssås
- Portioner: 4
Ingredienser
6 kycklingfiléer
½ dl tamarisoja
½ dl smält matfett
saft av 1 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
4 blötlagda träspett
Jordnötssås:
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
matfett att steka i
1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
500 ml krämig kokosmjölk
1 ekologisk kycklingbuljongtärning
saft av 1 lime
2 msk tamarisoja
2 tsk hackad koriander (på burk)
salt
Instruktioner
Putsa kycklingen och skär i remsor. Blanda tamarisoja, matfett, apelsinsaft och pressad vitlök och marinera kycklingen under några timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 °C.
Finhacka vitlöken och fräs den med curryn i lite matfett och tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop jordnötssåsen.
Låt såsen småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer soja.
Trä upp kycklingen på spetten. Grilla kycklingen i ugnen, ca 15 minuter, tills den fått fin yta.
Servera gärna alfalfagroddar och blomkålsris till.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎