Kyckling och fetaost i röd pestosås

av Åse
Artikeln innehåller reklam

Hej härliga Ni!

Så roligt att fått lite mer livstecken från er på sistone! Det är kul!
Jag har precis gjort lite mat till Noel & Juni (Alice ska till pojkvännen) och jag och Daniel ska ut och äta med Samone & Martin – ska bli mys!

Först ett tips om att BOBBY’s har 20% på hela sortimentet fram till 30/4!
Kommer tips på söndag! Passa på!

Här har ni en härlig kycklingrätt från min senaste bok Viktminskning med LCHF
Den är både färggrann och smakrik och pryder vilket middagsbord som helst!
Kycklinglårfiléer är smak- rikare än kycklingbröstfiléer, så dem slår jag ett slag för. Om man inte tycker om röd pesto kan man ta exempelvis ajvar relish istället. Man kan även prova att ersätta grädde och crème fraiche med kokosgrädde för en annorlunda smak.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling och fetaost i röd pestosås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 gram kycklinglårfiléer eller kycklingbröstfiléer
2 msk smör eller olja att steka i
salt, peppar
1 gul lök
2 dl svarta kalamataoliver
150 gram fetaost
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
4 msk röd pesto
2 vitlöksklyftor
½ röd paprika
färsk persilja


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.
Skär kycklingen i bitar om ca 3 cm. Finhacka löken.
Fräs kycklingen och löken i smör tills de har fått fin färg.
Lägg över kycklingen och löken i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda med oliver och feta­ osten skuren i tärningar. Strö strimlad paprika över.
Koka upp vispgrädde och crème fraiche. Rör ner pesto och finhackad vitlök.
Häll över kycklingen och sätt in i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter.
Strö hackad persilja över gratängen innan servering.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Anna 6 maj, 2024 - 16:01

Otroligt gott!! En ny favorit här hemma.

Svara
Sevim Altunoglu 27 april, 2024 - 15:25

Vill prova denna.
Men hur mycket grädde ska det vara? ☺️

Svara
Åse 27 april, 2024 - 15:29

Hej! Det står i receptkortet! Hade kommit på samma rad som creme fraîche bara så jag flyttade ner till egen rad 🙂

Svara
Karin 27 april, 2024 - 02:14

Som vanligt… Dina recept ser godast ut av alla…

Svara
Margaretha 26 april, 2024 - 16:21

Såg gott ut, men kan inte äta pesto för det innehåller ju nötter

Svara
Åse 27 april, 2024 - 11:48

Röd pesto innehåller inte nötter. Den innehåller soltorkade tomater.

Svara
ÅsaS 27 april, 2024 - 23:12

Finns nötfri pesto – Matric, är märket. Ingen smakskillnad. Den använder vi i butiksköket. Och som Åse skriver – röd pesto är gjord på soltorkade tomater.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.