Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling och fetaost i röd pestosås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 gram kycklinglårfiléer eller kycklingbröstfiléer
2 msk smör eller olja att steka i
salt, peppar
1 gul lök
2 dl svarta kalamataoliver
150 gram fetaost
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
4 msk röd pesto
2 vitlöksklyftor
½ röd paprika
färsk persilja


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.
Skär kycklingen i bitar om ca 3 cm. Finhacka löken.
Fräs kycklingen och löken i smör tills de har fått fin färg.
Lägg över kycklingen och löken i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda med oliver och feta­ osten skuren i tärningar. Strö strimlad paprika över.
Koka upp vispgrädde och crème fraiche. Rör ner pesto och finhackad vitlök.
Häll över kycklingen och sätt in i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter.
Strö hackad persilja över gratängen innan servering.