5,7K
Så tråååååkigt med mörkret, blir inga roliga matbilder!
I går åt vi detta! Barnen gillade inte rosmarinsmaken på kycklingen dock men jag och maken vi hade nästan svårt att sluta äta, så gott var det!
Kycklingfiléer marinerade i kinesisk soja, rosmarin och rapsolja. Ugnstekt på 175 grader till innertemp på 73 grader sedan vila under folie i ca 10 min.
Gorgonsolasås
Blomkålsris: 1 rivet blomkålshuvud, färska champinjoner i skivor, en skvätt vitt vin, 1 fond du chef buljong, 1 burk MUTTI körsbärstomater.
Stek champinjonerna i smör till fin färg, ner med blokålsrivet och i med vin, buljong, lite salt och peppar och 1 burk körsbärstomater med spadet avrunnet!. Låt bli varmt och gojsigt under lock några minuter.
Så tråååååkigt med mörkret, blir inga roliga matbilder!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
13 kommentarer
Hej
Sitter med din bok Viktminskning med LCHF och ska göra blomkålsris. I din bok står det att man ska koka det med en tärning buljong men inte vilken sorts buljong?
Mvh Alexander
Det går bra med vanligt salt eller en grönsaksbuljong t.ex.
Såg och låter riktigt gott! Vet inte om du skrivit detta, men vad använder du för buljong? Finns det några bra alternativ som inte innehåller alltför många e-ämnen.
Yes! Jag använder knorr fond du chef, utan massa konstigheter!
Rosmarin är ju så gott, men har en tendens att ta över och smaka ”parfym” ibland. Men, detta ska jag testa nån dag. 🙂
Kram ÅsaS
oh wow här såg det nytt ut…FIIIIINT….yammi säger jag, är på besök i kh träsket och jag gillar det IIIIIINTE…nu är det nya tag och detta måste jag ju testa, bra med lite spark i baken!! KRAM
Spark i baken!!! =)
Tack för sparken!!!! 😉 Nu har jag lagat detta….oh my vad gott det var!! Bytte ut rosmarin mot timjan på kycklingen för det hade jag hemma och hade inga svampinjoner hemnma heller….men sååå gott. Det blomkålsriset lär återkomma ett antal gånger hemma. YAMMI
KRAM
Härligt!!! me likey!! =)
Det receptet kommer jag definitivt att prova. Ska se om jag tom kanske kan få maken att äta blomkål vilket han inte gör just nu. Måste passa på att säga att jag verkligen gillar din blogg. Den ger mig så mycket inspiration. 🙂 <3
Tack!! =) Tycker ni ska prova! det smakar inte blomkål!
Åh vad gott det ser ut… River man rå blomkål och bara själva buketterna? Eller tar man stabben oxå… Dum fråga kanske men nyfiken söker svar… Vad fin bloggen blivit förresten… Alltid kul med lite förnyelse… // Karolin
jag river bara själva blokronan och lite av stabben =)