Kräftpasta med vitlök- och vitt vin

29 december, 2020

Annons / Reklam för min bok hos Adlibris

GODKVÄLL bästa ni!

Dagarna går in i varandra nu tycker jag! Det är skönt och rofyllt samtidigt som jag LÄNGTAR efter fredag och 2021! Nu kan jag detta känner jag. Behöver ett nytt avstamp!
NU är min bok ute till omedelbar leverans och jag har hittils fått så mycket fin feedback på den hos de som fått hem den! Jätteroligt 💖

HÄR hittar ni den!

På annandagen åt vi den här underbart goda kräftpastan som fick med berömt godkänt! Såsen är to die for, som man säger 😉

Vi ska faktiskt strax äta något liknande fast då serverar jag med rotfrukter och har lax istället för kräftor!

Vill ni ha lågkolhydratalternativ till pasta hittar ni mitt uppskattade tagliatellerecept HÄR
SMAKLIG SPIS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kräftpasta med vitlök- och vitt vin


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Valfri pasta för 4 portioner
Romanticatomater 1 paket á 400 g
2 tsk olivolja, 2 tsk balsamvinäger
salt, peppar
1 schalottenlök
1 röd chili
1 mk röd pesto (soltorkade tomater creme)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1,5 msk hummerfond/skaldjursfond
salt, peppar
1 citron, skalet
1 paket dill á 20 g
300 g kräftstjärtar, avrunna
2 dl parmesan
Ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Lägg tomterna i en ugnsform och dressa med olja och balsamvinäger. Sätt in i ugnen och låt baka dem tills de ser klara ut (Tar ca 25 min)
Kärna ur chilin och strimla. Fräs finhackad vitlök med finhackad schalottenlök och chili. Rör ner röd pesto och låt allt fräsa ihop en liten stund på medelvärme.
Häll i hummerfond, vin, creme fraiche och grädde. Smaka av med salt, peppar. Låt puttra ihop i 10 minuter. Dra bort från plattan. Rör ner citronskal, klippt dill och kräftstjärtar. Blanda ihop pastan med såsen och nästan all parmesan. Lägg upp på tallrikar med ruccolabädd, lägg på tomater och lite mer parmesan.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


13 kommentarer

Pilla 2 januari, 2021 - 14:17

Har beställt boken! Hoppas den kommer snart😊

Svara
Ewa 30 december, 2020 - 12:41

Hej Åse
Fick hem din nya fina bok idag jättefin och mycket bra recept.
gott nytt år
Kram Ewa

Svara
Åse 30 december, 2020 - 12:42

Vad roligt att höra Ewa! GOTT NYTT ÅR! 🥳

Svara
Ida Ahlén 30 december, 2020 - 18:50

Hej Åse, jag fick hem din nya bok idag. Såå fin och massa bra recept! Allt ser fantastiskt ut.

Kram Ida

Svara
Åsa Hjalmarson 30 december, 2020 - 15:30

Åh vilken underbar kokbok kändes så lyxig och genomtänkt. Var ute i Båstad och skulle hämta boken i postinkastet brevlådan i Hbg. Hade glömt min brevlåde nyckel och försökte peta ut boken genom springan i brevinkastet. Omöjligt då kommer en kille hantverkare som jobbar i huset och han skalar av kartongen på boken och lyckas fiska ut en underbar bok. Tack vilket tålamod och jag slapp att köra tillbaka till Båstad utan bok,

Svara
Åse 30 december, 2020 - 15:48

Åh vad roligt att höra Åsa! <3 Tur du fick din bok! 😅 Kram och GOTT NYTT ÅR!

Svara
Nina 30 december, 2020 - 08:59

Hej Åse, jeg kan ikke se parmesan i opskriften – hvor meget bruger du? Hilsen Nina

Svara
Åse 30 december, 2020 - 09:46

Hej Nina! Nu har jag uppdaterat receptet!

Svara
Victoria (matplatsen) 29 december, 2020 - 21:41

Weeeeee snyggaste boken!! Så nyfilen på den!! Kramis

Svara
Åse 29 december, 2020 - 22:30

Den ligger och väntar på dig om ngn vecka ❤️❤️❤️❤️ P&K

Svara
ÅsaS 29 december, 2020 - 21:24

Detta är nåt som säkert skulle funka för denna familj! Eller åtminstone 4/5, då sonen inte är nåt större fan av skaldjur i maten (förutom på pizza 😏). Får nog bli en av middagarna till början av året!
Kram 💕

Svara
Jenny 29 december, 2020 - 19:58

Fick min bok idag, så jag ska strax grotta in mig i recept och planera lite menyer👍🍖🍷😍

Svara
Åse 29 december, 2020 - 19:59

Wooop Woop!!! ❤️ Hoppas du kommer gilla den Jenny!! KRAM!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.