Kostgajden kostkurs – HBG

av Åse

Om 1 vecka, onsdagen den 29 feb kl 19.00 börjar min LCHF kurs här i Helsingborg! Vi är nu fulltaliga men vi kan klämma in fler! 🙂

Vi träffas kl 19.00 hos STUDIO Viva Nilla på Bruksgatan 15 här i Helsingborg. Anna Hallén finns på plats på onsdag med sin nya bok LCHF för familjen som du kan få signerad.
Kursbok Kostgajden och LCHF fika ingår 🙂 Detta ska bli såååå kul!!

Anna Halléns fantastiska kursbok

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Anna 23 februari, 2012 - 20:46

Hej Åse,

Kan du ge mig några råd och tips så vore jag jättetacksam för jag är minst sagt förvirrad just nu 🙁

Jag har varit med i Viktväktarna 8 ggr (ja, 8 ggr!) sedan 2005. Jag räknade nyligen ut att under mina år där gick jag totalt ned 100 kg och upp 120. Så VV funkar inte; dessutom är det ganska dyrt med tanke på de klena resultaten. OK, jag gick ned så länge jag följde programmet, men det funkade aldrig efteråt 🙁 Och då har jag ändå provat framgångssignal, Points, ProPoints m fl program som jag inte ens minns namnet på…så här i efterhand inser jag att mitt ständiga sötsug var det största problemet och hindret för viktstabilitet efter viktnedgång.

Nu till mina problem/funderingar:

Jag har läst massor om GI/LCHF och kommit fram till att LCHF nog skulle passa mig bäst. Enl min läkare jag har 20kg övervikt och lätt förhöjt fastesocker (antar därför att mkt frukt och lättprodukter à la VV Inte kommer att funka på mig…). GI är förmodligen bättre än VV-kost men räcker nog inte hela vägen i mitt fall…MEN:

– Ulrika Davidsson, känd LCHF- och GI-profil, har nu börjat arbeta med blodgruppsdieter och säger att personer med blodgrupp A (som jag har) har svårast att gå ner i vikt med LCHF och helst ska äta vegetariskt och inte överdriva fettintaget;

– Ola Lauritzson, känd GI-förespråkare, har nu gett ut en knäckebrödsbok, efter att tidigare ha förklarat att knäckebröd innehåller lättnedbruten stärkelse som ger snabb blodsockerhöjning och därmed ökad fettinlagring!

– Fredrik Paulún, GI-mästaren, har nu gått över till något han kallar ”LCHQ” och som är misstänkt likt LCHF fast med tonvikten på fleromättade och omättade fetter.

Så vad/vem ska man tro på, när inte ens experterna verkar vara överens och byter åsikt hela tiden? Jag vore väldigt tacksam om du kunde reda ut begreppen!

M v h
Anna

Svara
Åse 24 februari, 2012 - 11:10

Jadu, jag förstår att det är ett virrvarr MEN lite tankar:
Vad tror du att människan är designad för att äta? Borde det inte vara den mat vi utvecklats på? Jag skulle vilja säga att all mat som inte funnits de senaste 100 åren är inget bra för människan!
Kött, fågel, fisk, ägg, skadjur, grönsaker, frukt, bär, rotfrukter, fet mejeri, smör etc – detta är mat människan oftast mår bra av att äta. Mejeri är lite i en parantes för människan har faktiskt ingen fullständig anpassning till det. Men spannmål, gryn, glutenmat, socker, processad mao har människan ingen anpassning för.
OM man inte vill viktminska så kan man äta mer av rotfrukter, frukt, kanske lite bovete, råris etc men detta är oftast något man får vara sparsam med om man ska viktminska.
Så, tänk bortom alla bokstäver och namn och fundera på hur människan faktiskt ätit när hon inte var överviktig eller hade vällevnadssjukdomar.

Svara
Fia fit 22 februari, 2012 - 21:24

Om du kommer till Sthlm vill jag komma dit och lyssna!

Svara
Suzan 22 februari, 2012 - 13:11

Kul, inte långt ifrån mig! =) Lycka till!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.