Kost- och Viktminskningskurs!

av Åse

Nu startar jag upp min kurs här i Helsingborg!
Den 29 februari startar den och vi träffas i 1,5 timme vid 6 olika tillfällen.
Plats: Bruksgatan 15, i Studio Viva Nillas lokaler.
Tid: 19.00-20.30
Det bjuds på LCHF fika efteråt.

Anna Hallén kommer finnas på plats startdatumet och ni kommer ha möjlighet att få köpa ett signerat exemplar av hennes nya bok LCHF för familjen som släpps samma vecka!

Klicka på bannern nedan så kommer ni till min företagssida där ni kan läsa mer om kursen.
Har du inte möjlighet att komma så rekommenderar jag min Brevkurs!

Glöm inte att jag har 10% på alla mina tjänster under hela januari! Ange kampanjkoden: 56kilo

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Catti 18 mars, 2012 - 16:44

Hej Åse,

Du skrev någonstans att man bör äta fett och protein till frukost hellre än yoghurt och bär. Kan det vara förklaringen till att jag kämpar mot ständig hunger och sötsug när jag äter bär och turkisk yoghurt till frukost? Det receptet finns i många LCHF-kokböcker men jag tycker inte att det gör något för mättnaden, snarare tvärtom. Är omelett ett bättre val till frukost, och sedan kh i form av grönsaker till lunch och middag?

Svara
Åse 18 mars, 2012 - 19:16

Absolut!!
Jag håller mig inte mätt på yoghurt och jag rekommenderar det inte som frukost. Ägg i alla former är kanon!

Svara
Kicki 12 januari, 2012 - 08:55

Hej Åse

Tack för en underbart inspirerande blogg. Har ätit LCHF i ca 1 år och mår finfint av det. Är 40 år har 3 barn samt 2 bonusar, är ca 173 lång och 66 kilo och har gått ner ca 7 kilo. Själv äter jag LCHF för att jag mår bra av den sortens kosthållning sen att man förlorar kilon är ju bara bonus.
Är inte sockerkänslig men känner att när jag ”fuskat” lite mer än vanligt en längre tid att jag blir småsugen, förlorar energi, sover sämre mm .
Min man har gått ner 12 kilo och hans magproblem (tarmfickor) har helt försvunnit. Och det bästa av allt är att hans stressnivå har höjts betydligt. Vårat liv har blivit mer behagligt då vi mår bättre och har mer energi att lägga på träning och familjelivet än att bara stressa runt och hammna som en dönick i soffan halv sju varje kväll.
Om jag inte bodde i Lycksele långt upp i norr skulle jag absolut komma till din kurs.
Men lycka till Åse du är värd all framgång du kan ha.
Kramar Kicki

Svara
Kicki 12 januari, 2012 - 09:00

……och all framgång du kan få menar jag såklart också 🙂

Svara
Åse 12 januari, 2012 - 09:45

Vad härligt att höra!! Hälsoaspekterna med LCHF är fantastiska och som du säger viktminskning är oftast en effekt (eftersom de flesta trots allt bär på några extrakilon) Tack för att du berättade!! =)

Du hade varit jättevälkommen!! =)) Kram!

Svara
Linda 12 januari, 2012 - 08:30

Hej, Jag har gått ner 27 kg med lchf och tappade motivationen efter sommaren,jag hittade din sida och kan säga att du har kickat igång mig igen med dina underbara recept STORT TACK.

Svara
Åse 12 januari, 2012 - 09:45

Vad roligt att höra!! Hurra för dig!!

Svara
Pernilla 12 januari, 2012 - 00:29

Vad spännande det låter!!!

Svara
Paulina 11 januari, 2012 - 22:34

Vad skoj! Lycka till! =)

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 23:01

Tack gums!! <3

Svara
Popprinsessan 11 januari, 2012 - 22:21

Det kanske skulle vara något för mig 🙂 Spännande!

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 22:25

Tycker jag! 😉

Svara
Maud 11 januari, 2012 - 21:36

Gokväll – Har hört lite om ”Dukan” dieten, är det något du vet om?? Hur fungerar den jämtemot LCHF?
Många förespråkar den väldigt mycket…

Ha en fin fortsatt kväll…. // Maud

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 22:28

Gokväll! Dukandieten är en lågkolhydrat/lågkaloridiet och enligt mig är den som vilken lågkaloridiet som helst. Den genererar bramed största sannolikhet viktnedgång, men hälsosam? Njae, inga nyttiga fetter och överintag av protein. Och som med alla andra lågkaloridieten så är risken att du snabbt lagrar fett igen så fort du är klar.

Svara
Elin 11 januari, 2012 - 21:19

Hej! Tusen tack för en fantastiskt bra, mysig och inspirerande blogg.
Jag äter hyfsat nära lchf,och försöker mer och mer få bort alla kh (nu förekommer de mest i mkt mejeriprodukte). Har hela tiden varit hemma o mammaledig, vilket i sig är heltidsjobb ;), men ger mig i alla fall ganska goda chanser att ära bra, men nu står jag inför ett ”problem”, jag ska börja jobba! Jag är sjuksköterska och jobbar akut, så vissa pass kan det vara näst intill omöjligt att ens hinna äta så jag skulle vilja ha förslag på bra proteinpulver som är lchf, då finns chansen i alla fall att jag hinne hälla i mig nått. Samtidigt som jag börjar jobba så byter jag oxå till en nattjänst!, hur äter jag då? För att det inte ska bli knas när jag vänder mina dygn, samt att det då kan hända att jag inte ens hinner/kan äta på väldigt väldigt många timmar.

Tusen tack och många lyckönskningar till dig och dina kurser ;), kram

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 21:31

Hej! Jag använder inte själv proteinpulver men Holistics proteinpulver har jag hört gott om.
När det gäller nattarbete så gäller: Frukost när frukost intas, lunch när man vaknat (14?), sen middag (21?) och INGA kolhydrater på natten pga kortisolet är högt på natten, intar vi samtidigt kh som påverkar insulinet så blir det ju obalans i hormonerna och kortisolet går inte ner som det ska.

Tack och lycka till själv! =)

Svara
Elin 11 januari, 2012 - 22:46

Att äta middag runt 21 kommer inte vara möjligt då jag börjar 21, mest troligt blir att jag måste äta middag hemma innan jag åker, alltså runt 19:30 tiden. Att jag sen skulle klara ett pass 21-07 helt utan energipåfyllning men med total fokus tror jag blir svårt!? Vad bör jag och när bör jag i så fall få i mig något (om tid finns), frukost hoppas jag kunna äta tidigt ca 6 på jobbet för att sen bara åka hem och sova. Lunchen kommer snarare bli runt 15,16 tiden då jag alltid jobbar flera nätter i rad och måste sova för att orka! vill verkligen inte att hela min matsituation (lchf) krachar nu bara för att jag börjar jobba!

Tusen tack igen 😉

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 22:54

Givetvis måste du äta på natten, men kolhydrater är ju inte den enda energikällan som du vet 😉 Mina tider var exempel. Men mallen är att ha kvar samma tider som man annars har som dagarbetare, eller så nära som möjligt.

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 23:00

Dvs, om du äter frukost vid 6, lunch vid 15, middag vid 19.30 låter jättebra! Sedan 1-2 mellanmål UTAN kolhydrater på natten fast laddade med bra energi. (ost, ägg, några nötter, lchf pannkaka etc) Dricker du kaffe? Det är ju bra när du jobbar natt, håller dig vaken.

Kristina 11 januari, 2012 - 20:39

Hej Åse, var kan man hitta ditt svar om depression/Antidepressiv medicin och Lchf ?

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 22:29

Jag vet faktiskt inte vart jag skrivit det?

Svara
Johanna 12 januari, 2012 - 12:49

”Kolhydraterna höjer ju serotoninnivån och då kan en LCHF kost påverka. Serotonin byggs av Tryptofan och Tryptofan finns bla i kött, mjölk, ägg, tomater, mörk choklad och valnötter. Så du kan själv påverka dina signalsubstanser. Men viktigast är ju att försöka ta bort orsakerna till depressionen och det är inte alltid lätt.
Du kanske ska äta en lite mindre strikt LCHF och se hur du mår? Vi vet ju dock att lågfett och högkolhydratkost inte är nyttigt för någon. Varmt lycka till!” Så här skrev Åse i sitt svar, som jag har kvar i min mailkorg 🙂

Svara
ÅsaS 11 januari, 2012 - 19:19

Attans att det är så långt mellan Västerås och Helsingborg… 😉

Lycka till med kurserna!

Kram ÅsaS

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 19:22

Ja attans!! =)) Tack!! Kramis

Svara
Jenny 11 januari, 2012 - 17:46

Hej
Tack ännu en gång för din fina blogg/hemsida. Rekommenderar den till alla jag känner 😉
Jag undrar om du har några planer på att ha kurs längre upp i landet? Jag bor i Dalarna. Det finns så mycket jag vill lära mig och jag älskar att laga mat. Mår så mycket bättre när jag äter min variant av LC eller vad man ska kalla det. Har alltid haft problem med min mage förut. Började med GI efter mitt första barn och efter andra nu så lutar det mer åt LCHF. Vet inte riktig om jag kan kalla det LCHF…. Så säger LC så lönge 😉
Tack iaf
Kram Jenny

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 19:23

Hej Jenny! Nej inga planer 😉 Men gå in på kostradgivarna.se så kan du se om det finns någon kostrådgivare i Dalarna som du kan ta kontakt med?
Lycka till med att hitta din kost! =) KRAM

Svara
Johanna 11 januari, 2012 - 16:39

Hej. Jag har skrivit till dig förut angående kombinationen depression/antidepressiv medicin och LCHF. Tack för ditt svar :)! Nu är det så att jag inte klarat av att börja med LCHF. Och känner mig stundvis väldigt misslyckad (bland annat för att jag inte lyckats lägga om kosten). Jag pendlar så i mina tankar, känslor och humör. Ena stunden kan jag tänka att ”kom igen nu, det är bara att bestämma sig och köra hårt”, en annan gång tänker jag ”varför ska jag inte få äta denna goda chokladkaka som ger mig njutning – för stunden – jag är ju inte överviktig och det kunde vara värre”. Hm, anledningen till att jag faktiskt VILL prova LCHF är att då jag gjorde det en kortare period blev magen bättre. Dessutom menar ju så många att man mår bättre på många sätt av det. Jag ”lyckas” delvis, dvs jag äter LCHF-inspirerat ibland. Tex äter jag i princip alltid LCHF frukost. Men inte alls övervägande LCHF, alldeles för mycket socker. Hittar inte kraften till att förändra. ´Har du några handfasta tips eller är det bara ”bestäm dig och var hårt och disciplinerad mot dig själv” som gäller? Vill för övrigt TACKA för en riktigt fin blogg!

Svara
Åse 11 januari, 2012 - 21:36

Hej Johanna! Jag kan ju tyvärr inte ge så bra råd så här utan att ställa 40 motfrågor, det är därför jag valt att satsa på detta professionellt så att jag kan lägga tiden på att hjälpa till 🙂 Det är svårt när man slåss mot faktorer som obalanser i signalsubstanserna, jag vet! Hjälper dig gärna men då behöver jag kunna lägga tid professionellt. KRAM!

Svara
Johanna 12 januari, 2012 - 12:54

Tack för ditt svar! Du är toppen! Jag bor inte i närheten (bor i Uppsala)… Men du har ju även andra typer av tjänster (via brev). Jag ska fundera och kolla upp. Måste tänka på utgifterna då jag är sjukskriven. Dock vet jag ju att det är en bra sak att prioritera 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.