Kesofrallor utan mjöl (havregryn)

av Åse

Hej på er och hoppas ni har en fin söndag!

Jag postade det här receptet för några dagar sedan men då hade jag gjort dem i Airfryern och i går så gjorde jag dem i ugnen och i större sats så tänkte samla recepten här!

Det här är mitt nya favoritrecept på bröd! Så enkelt men gott. Brödet ger lång mättnad och inte omedelbart sug efter mer. Jag äter inte en strikt lågkolhydratkost längre utan mår bäst med lite mer kolhydrater än jag ätit tidigare.
Havre är naturligt glutenfritt, men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål så har man Celiaki så köp glutenfritt havre (en del med Celiaki reagerar även på det glutenfri havre, men det är sällsynt)
Havre innehåller nyttigt fett och är rikt på olika mineraler och vitaminer. Det är dessutom rikt på lösliga fibrer som kallas betaglukaner, vilka har visat sig effektiva i att minska LDL-kolesterolet i blodet.

Ni har nog både sett och provat mina recept på havrebröd? Jag har de i lite olika format.
Havrefrallor utan (vete)mjöl
Havrebullar -enkla och glutenfria
HAVREFRALLOR i Airfryer
BLIXTFRALLOR- naturligt glutenfria
Enkelt Havrebröd (Glutenfritt, lågt i kolhydrater)

Receptet är enkelt. Allt blandas ihop och bullarna gräddas i ugn eller i Airfryer på 20 minuter.
Jag vispade mina ägg först men det momentet kan man skippa.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kesofrallor utan mjöl (havregryn)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-6

Ingredienser

2 frallor:
70 g keso
1,5 dl havregryn
1 ägg
1 tsk bakpulver
12 krm salt, gärna ört
Brödkryddor tex: vitlök, basilika, oregano

6 frallor:

210 g keso (drygt 2 dl)
4,5 dl havregryn
3 ägg
2 tsk bakpulver
1/2 tsk örtsalt
Brödkryddor tex: vitlök, basilika, oregano


Instruktioner

Rör ihop alla ingredienserna och låt stå en stund. Forma bullar löst och lägg på bakplåtspapper.
Airfryern: 200 gr i ca 8 minuter. Sänk sedan till 160 i ytterligare 8 min.
Ugn: 200 gr
Tillagas mitt i ugn i 20 minuter.
Låt svalna innan de skärs upp.

Noteringar

Per fralla: 183 kcal, 6 g fett, 18 g kh, 12 g protein

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Kesofrallor, ny baddräkt och solen flödar - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 8 april, 2024 - 10:26

[…] Kesobröd utvakade som bullar med ost på! SÅ gott! Vill man inte ha mandelmjöl så prova de HÄR istället. […]

Svara
Lena 22 mars, 2024 - 12:16

Högsta betyg! Så enkelt men så gott!
Vilket plus att man får så mycket protein bara från en bulle. 🙂
Jag valde att sönderdela keson i en mixer till mer av en kräm först, det fungerade jättebra.

Svara
Åse 26 mars, 2024 - 09:13

Vad roligt att det uppskattades! Tack för fin feedback ☀️🤗

Svara
Madelene 11 februari, 2024 - 19:53

Hej Åse!

Mixar du havregrynen så det blir som ett mjöl eller lite finare textur på havregrynen? Mixar du keson eller har du i dem som de är?

Svara
Åse 11 februari, 2024 - 19:54

Hej hej!
Mixar varken havregryn eller keson 🙂 bara blandar ihop!

Svara
Majsan 7 februari, 2024 - 12:58

Så lätt att göra och jättegoda👌😋 Tack för härligt recept 🙏😍

Svara
Jeanette J 6 februari, 2024 - 23:01

Oj de låter nyttigt, gott och enkelt. Perfekt med mycket protein 😀 har du testat bakplåtspapper som är formad som airfryerns form? Så bra tycker jag.
Med vänlig hälsning
Jeanette

Svara
Åse 6 februari, 2024 - 23:27

Är det inte bara att klippa längs undersidan?

Svara
Jeanette J 6 februari, 2024 - 23:52

Jo man kan ju klippa vanligt bakplåtspapper men detta är som en form med kanter. Väldigt bekvämt.

Svara
Åse 7 februari, 2024 - 11:07

OK! Ska kolla upp! =) tack för tips!

Svara
Majsan 7 februari, 2024 - 13:01

Dom är jättebra i airfrayern👌 jag har två olika modeller!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.