HAVREFRALLOR

Saftiga, snabba havrefrallor utan vetemjöl

av Åse

Dessa havrefrallor är så goda och så enkla att göra! Havre är ju naturligt glutenfria men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål – för helt glutenfritt köp glutenfria havregryn.

Hej hej!

Har nyss fått i mig frukosten ni ser här nedan men blev sååå sugen på pannbiff med karamelliserad lök!? Haha!
Bästa bästa! Mums – Kanske får bli kvällens middag.

Vilken isande vacker dag det är idag!
Vi sover alltid med fönstret öppet i vårt sovrum och jag vaknade av att jag hackade tänder i natt hehe.
Någon snö lär vi väl inte få här i Skåne även om jag verkligen hoppas!

Över till receptet! Dessa havrefrallor är så goda och så enkla att göra! Havre är ju naturligt glutenfria men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål – för helt glutenfritt köp glutenfria havregryn.

De här är så saftiga och mustiga i smaken och mina barn lär gilla dem! Jag tyckte de var supergoda!
Äter du lågkolhydratkost så fungerar dessa i en liberal lågkolhydratkost (1 fralle 23 g kh) äter du inte lågkolhydratkost så mumsa och njut av ett hälsosammare alternativ!

Fantastisk doft!

Julskinkan var slut! Annars äter jag det varje dag med majonnäs och senap, alltså bästa ever som finns!

Alltid minst 1 ägg om dagen! =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havrefrallor utan vetemjöl


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 från 7 betyg

  • Författare: Okänd
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 ägg
7 dl havregryn, mixade till mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk fiberhusk
2,5 dl filmjölk
Pensla med fil/yoghurt och toppa med havregryn


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr
Vispa äggen luftiga
Mixa havregrynen till mjöl i blender. Rör ner fil/yoghurt i äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med äggen och filen. Låt svälla i minst 10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ta upp en boll med smet med sked, forma lite med blöta händer.
Pensla med yoghurt/fil och strö lite havregryn ovanpå.
Grädda i mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

73 kommentarer

Kesofrallor utan mjöl (havregryn) - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 11 februari, 2024 - 14:55

[…] Havrefrallor utan (vete)mjöl Havrebullar -enkla och glutenfria HAVREFRALLOR i Airfryer BLIXTFRALLOR- naturligt glutenfria Enkelt Havrebröd (Glutenfritt, lågt i kolhydrater) […]

Svara
Kesofrallor utan mjöl - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 6 februari, 2024 - 15:32

[…] Ni har nog både sett och provat mina recept på havrefrallor? Jag har de i lite olika format. Havrefrallor utan (vete)mjöl Havrebullar -enkla och glutenfria HAVREFRALLOR i Airfryer BLIXTFRALLOR- naturligt […]

Svara
VÖRTFRALLOR på Havre - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 3 november, 2023 - 12:49

[…] ska ni få ett supergott recept på vörtfrallor gjort på havre! Japps, det är en variant på Havrefrallor utan (vete)mjöl som jag fick tips om från en läsare för 2 år sedan (Tack John Stark) De blir så saftiga och […]

Svara
HAVREFRALLOR i Airfryer - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 16 juli, 2023 - 13:22

[…] till receptet! Ni är många som älskar Havrefrallorna och det förstår jag för det är ett såååååå gott nyttigt bröd, utan gluten om man köper […]

Svara
BLIXTFRALLOR - SCONES - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 22 juni, 2023 - 09:55

[…] det är bara att prova sig fram på vad man vill ha! Finax glutenfria mjölmix fungerar också! Mina havrefrallor är en variant på dessa fast med havremjöl […]

Svara
Solveig Wollin 5 juni, 2023 - 22:01

Hej Åse!
Bakade havrefrallorna igen men ville ha mindre kolhydrater så av 245 gram havre tog jag 100 gram havrefiber plus lite Pofiber för luftigheten. Filen var slut, det fick bli turkisk yoghurt 😅
Resultatet blev lite fastare bullar men jättegoda!
Tack för alla goda recept du ger oss, jag provar det mesta!






Svara
Havrebullar - enkla och glutenfria - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 6 mars, 2023 - 08:49

[…] har ju receptet på havrefrallor HÄR sedan tidigare, de är ljuvligt […]

Svara
Havrebullar - enkla, proteinrika och glutenfria - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 28 februari, 2023 - 16:00

[…] har ju receptet på havrefrallor HÄR sedan tidigare, de är ljuvligt […]

Svara
Elisabeth 12 juli, 2022 - 08:38

Ääälskar dom och bakar en ny omgång nuuu 😍






Svara
Åse 12 juli, 2022 - 11:45

Vad roligt att höra! Tack för fin feedback!

Svara
Hilmar Jan 30 april, 2023 - 12:35

Fantastiska frallor! Men går det at få dom lite luftigare och även lite större? Dom verkar lie för kompakta, men smaken är underbar! 😊

Svara
Nina 1 mars, 2022 - 15:05

Hej Åse, härligt recept och fantastiska bilder du tagit, mycket smakfullt!
Jag bor utomlands och vi har inte filmjöl här, har du något tips? Vad tror du om soia yogurt?
Tack för inspirerande recept och härliga foto

Svara
Åse 1 mars, 2022 - 18:53

Hej!
vad roligt att du uppskattar!
Vanlig yoghurt fungerar jättebra! =) Hoppas det smakar.

Svara
Josefin 16 januari, 2022 - 10:09

Hur många frallor blir det? Det står att det är till 8 pers, är det då 8 frallor eller räknas det med flera frallor per portion?

Svara
Åse 16 januari, 2022 - 10:12

Det står 8 portioner dvs 8 frallor.
Huruvida du sedan äter 1 eller 3 bestämmer du själv 🙂

Svara
Katarina 5 november, 2023 - 09:20

Hej!
Om jag har havremjöl, ska jag ändå ta 7 dl av det? 🙂

Mvh
Kattis

Svara
Åse 5 november, 2023 - 09:22

Nej du kan inte ta samma volym men däremot samma vikt.
Om
Du läser kommentarerna så tror jag någon skriver om hur mycket.

Svara
Anna 30 maj, 2021 - 20:54

Jättegoda , en av tio de andra blev döstekta😫 vad kan jag gjort för fel . Följde receptet , har glutenfria havregryn . Tog kvarg istf fil

Svara
Linda Ahlman 4 juni, 2021 - 14:24

Förmodligen för att du inte använde filmjölk då bikarbonat behöver syran för effektiv jäsning. Hittade följande förklaring: Bikarbonat används oftast när man bakar med någon syrlig ingrediens, såsom lingon, filmjölk, gräddfil etc. Om ingen tillsats av syra sker så bildas ändå lite koldioxid (dvs kakan blir luftig) men inte lika effektivt som när man kombinerar bikarbonat med syrliga ingredienser.

Svara
Enkelt Havrebröd (Glutenfritt, lågkolhydrat) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 30 mars, 2021 - 13:38

[…] är många som älskar havrebullarna som ni hittar HÄR. Ett recept som många med problemmagar mår bra […]

Svara
Linda 12 mars, 2021 - 16:53

Dessa frallor är så fantastiskt goda. Funkar både till min ibs mage, kräsna dottern som ratar det mesta lowcarbbröd jag bakar samt hennes farmor som är skeptisk mot allt sockerfritt och glutenfritt. Vår stående fredagsfika sen ett par veckor tillbaka! Tack för receptet!

Svara
Ulrika 18 februari, 2021 - 20:51

Jättegoda frallor!

Svara
Linda 30 januari, 2021 - 19:14

Hej, älskar dessa bröd! Har IBS och äter dessa till frukost 🙂 Har jag drömt eller har receptet tidigare även innehållit fiberhusk 1tsk?

Svara
Monica Alexandersson 7 januari, 2021 - 14:50

Hej! Ska precis testa men har ingen blender måste kanske ta hela havregryn då. Blirdet väldigt klimpigt?
Men jag försöker förstå 7 dl havregryn mixadet till mjöl?
Jag har precis börjat att baka egna glutenfria och vetestärkelsefria bröd och är glad över alla tips!

Svara
Annika Wedin 26 september, 2020 - 13:08

Mkt goda men jag skulle skriva 12-15 min i ugn






Svara
Camilla 25 juli, 2020 - 10:54

Bråttomklubben var framme, och jag missade att vispa äggen fluffiga. Jag använde 3 dl fiberhavre och 4 dl vanligt. Körde allt i beredaren. Blev tipp topp!! Tack för toppenrecept!

Svara
Eva Ogenborg 13 april, 2020 - 21:56

Hänger inte med på kalorierna: ”1 fralle 23 g kh”. Min styvfar är numer diabetiker och försöker därför hitta lämpligt matbrödsrecept till honom. Men som sagt, fastnade lite här.

Annars smakade frallorna bra. 🙂 Ska testa att ta mindre mängd havreflingor. De jag använde var fiberhavreflingor och de väger troligtvis mer per deciliter än vanliga flingor.

Svara
Åse 13 april, 2020 - 21:59

Hej! 23 kh = 23 kolhydrater =)
För en diabetiker så hade jag rekommenderat att ligga lite lägre i kolhydrater än så.

Svara
Eva Ogenborg 13 april, 2020 - 23:11

Stort tack för snabbt och utförligt svar!

Svara
Carola 13 mars, 2020 - 11:33

Väldigt goda och lätta att göra. Kommer säkerligen göra dem igen.

Svara
Sophie 5 mars, 2020 - 21:32

Jättegoda bullar! Jag har i kardemumma och kanel också. Mycket gott!

Svara
Åse 6 mars, 2020 - 09:38

Åh det låter smarrigt! Tack för tips!

Svara
Malin Ohlsson 5 februari, 2020 - 18:30

Så goda!
Gick bra med 2 tsk bakpulver med 👌🏻 Mums!

Svara
Lördagslättja med Aurora Teagarden - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 28 december, 2019 - 14:05

[…] frukost nu rint lunchtid blev det dessa ljuvliga havrefrallor – de är mitt nr 1 favoritbröd just nu! Jag brukar baka upp dubbel sats och frysa in så […]

Svara
Susanne Rådlund 21 november, 2019 - 08:05

Tror du det blir lika bra med 0,5% fil? 🤔

Svara
Åse 21 november, 2019 - 08:07

Det funkar!

Svara
Caroline 2 oktober, 2019 - 12:29

Alltså, den här bullarna är verkligen SÅÅÅÅÅ goda!!! Tack Åse! Rekommenderas varmt!!! De är nog faktiskt mina favoriter av alla underbara bullar och bröd som jag brukar baka från dina recept! <3 M-U-M-S!!!!

Svara
Caroline 2 oktober, 2019 - 12:31

Tillägg: fungerar utmärkt att frysa!

Svara
Camilla 7 augusti, 2019 - 20:25

Säger bara wow!!💫 Bakade dessa i morse, sååå goda! 😋 Kändes som jag hade hotellfrukost hemma😍 Och det bästa av allt, min ibs-mage har inte mått så bra på länge efter en frukost🙏 Ska bli spännande att prova fler av dina recept😀

Svara
Åse 7 augusti, 2019 - 21:52

Åh vad roligt!
Blir så glad av sådan här feedback 💜

Svara
Maude Kvarnström 16 januari, 2022 - 11:12

Hej!
Har lagt om kosten och slutat med mjöl, socker och mejeriprodukter, min fråga vad kan jag ta istället för filmjölk?
Tack för svar. Mvh Maude

Svara
Lisa Strandqvist 6 juli, 2019 - 08:56

Lördagsfrukost med dessa goda bullar.🌞

Svara
Åse 6 juli, 2019 - 11:47

Härligt!!MUMS!

Svara
Linda 2 maj, 2019 - 16:24

Älskar detta bröd! Men jag som är lite lat av mig kör allt i matberedaren på en och samma gång. Mal först havregrynen och sen i med det andra. Blir kanon 😊👍






Svara
Åse 2 maj, 2019 - 16:25

Bra tips!! 👏🏻

Svara
Nilla 5 april, 2019 - 13:24

I färd med att testa baka dessa.
Tack för tipset!
Undrar om de funkar ok att frysa?

Mvh
Nilla

Svara
Evelina 2 februari, 2019 - 08:20

Jag använde havremjöl i mina men översatte direkt till 7 dl vilket jag kom på i efterhand blev för mkt 😂Dom blev supergoda ändå men en aningen torra. Men har du nån preferens kring hur mkt havremjöl jag kan ersätta grynen med? 🙂

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 08:42

Haha ajdå! Tyvärr inte just nu, får mäta upp nästa gång jag gör dem = )

Svara
Martina 14 januari, 2021 - 21:38

Hej! Jag undrar hur många frallor det blir?

Svara
Åse 14 januari, 2021 - 21:41

Hej! Det står i receptkortet.

Svara
Annika 15 mars, 2019 - 07:13

1 dl havregryn väger ca 35 g, så 7 dl ca 245 g. Jag skulle prova med den mängden färdigt mjöl nästa gång om jag var du.

Ska testa dessa frallor här i helgen 😊

Svara
Carina 27 januari, 2019 - 13:57

Ser jättegoda ut

Svara
Söndagsro och söndagfrulle - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 27 januari, 2019 - 13:47

[…] jag slängde ihop havrefrallor till oss så gick Juni ut i snön – förstår att ni ”däruppe” tycker vi är […]

Svara
Therese 27 januari, 2019 - 09:45

Supergoda!! Lyxade till helgfrukosten med att blanda i lite rostade solrosfrön, rostade hasselnötter, linfrön och ett par hackade torkade aprikoser 😋






Svara
Marie 14 januari, 2019 - 12:13

Jag testade med Imat fraiche istället för filmjölk. Funkade fint 🙂

Svara
Mahyar Pourheidari 18 januari, 2021 - 15:44

Otroligt goda och nyttiga bullar, tack för ett otroligt bra recept =)

Svara
Frukostfrallor (lågkolhydrat, glutenfria) - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 28 december, 2018 - 12:52

[…] mer brödsmak och havre innehåller en hel del bra näringsämnen. Mina havrefrallor är supergoda HÄR men ville komma ner ytterligare i kolhydrater för de som äter striktare lågkolhydratkost och […]

Svara
Malin 3 december, 2018 - 19:45

Mmmm jättegoda! Jag gjorde med turkisk yoghurt och det blev saftigt och gott. Just nu står en omgång i ugnen med gammaldags filmjölk. Till det skall vi äta din goda kräftsoppa.
Kram på dig och tack för all inspiration du ger oss❤






Svara
Gunilla 3 december, 2018 - 15:19

Hej! Vanlig ugnsvärme? Eller varmluft?
Tack 🙂

Svara
Åse 3 december, 2018 - 17:11

Alltid vanlig ugn om inget annat står =)

Svara
Åse 2 december, 2018 - 11:08

Oh inga problem här alls och inte hört någon annan ha problem? Hade du fiberhusk i? Och havregrynen finmalda till mjöl? Vad hade du för mejeri i?

Svara
Monica 2 december, 2018 - 13:39

Jag kanske inte malde havregrynen nog. Jag använde rømme – en norsk fet gräddfilstyp. Och jag hade fiberhusk men kanske för lite… får prova igen 🙂

Svara
Åse 2 december, 2018 - 13:45

Ja havregrynen sk bli till mjöl, absolut inte gryn 🙂

Svara
Stina 30 november, 2018 - 15:46

Supergoda, tack för receptet. 🤩






Svara
Åse 30 november, 2018 - 15:53

Härligt Stina! Trevlig helg 💕

Svara
Agneta 28 november, 2018 - 15:15

Går det lika bra med skräddmjöl som ju är av rostad havre eller är det för finmalet?

Svara
Åse 28 november, 2018 - 15:30

Det har jag tyvärr ingen erfarenhet av så vet tyvärr inte, men tror även rent havremjöl är för finmalet.

Svara
Agneta Skåring Perbo 28 november, 2018 - 00:23

Gjorde dessa nu ikväll!
Lätta och snabba att göra och supergoda 😋😊
Tack för receptet 😃

Svara
Åse 28 november, 2018 - 06:44

Kul att de smakade!

Svara
ÅsaS 27 november, 2018 - 22:24

Bang, vad jag känner mig träffad, brödjunkie som jag är.. 😂 Får testa dessa frallor framöver, och se om jag kommer över mitt vitt-mjöl-bröds-sug. *hoppas*
Snö, det har vi fått OCH kyla, -12 gr just nu. Brr.. Inte kul att skrapa rutorna på bilen morgon och kväll. MEN snart slipper jag det – åker till Hurghada (Egypten) på torsdag, till solen, värmen, havet – längtar!
Men du, senap OCH majonnäs på julskinkan? Hm, oväntad kombo. Får kanske testa det också.
Nähäpp, krypa ner i sängen och drömma mig bort för att imorgon gör ett ryck hemma och packa väskan, för sen… ✈️☀️🏝
Kram 💕

Svara
Josephine 27 november, 2018 - 21:59

Mums, ser supergott ut! Detta måste jag testa! 😍

Svara
Hans Johansson 27 november, 2018 - 21:56

Hej Åse, Hur fet fil/yoghurt är det 3 % eller? Min sambo är glutenintolerant och då glutenfritt köpebröd är sådär så har jag satt mig in o att baka och det är i stort sett alltid dina recept jag bakar efter. Just nu är favoriterna dina grymt goda LCHF frallor og snabba fröfallor. Jag ska nu testa detta bröd tänkte jag. Tack för jättebra recept! /Hasse J.

Svara
Åse 27 november, 2018 - 22:33

Hej Hasse!
Jag tog fullfet filmjölk, fungerar säkert med fetare 🙂
Vilken tur din sambo har som har dig som bakar åt henne! Kul de uppskattas!
Detta är jättegott! Trevlig kväll!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.