Havrefrallor utan (vete)mjöl

27 november, 2018

Hej hej!

Har nyss fått i mig frukosten ni ser här nedan men blev sååå sugen på pannbiff med karamelliserad lök!? Haha!
Bästa bästa! Mums – Kanske får bli kvällens middag.

Vilken isande vacker dag det är idag!
Vi sover alltid med fönstret öppet i vårt sovrum och jag vaknade av att jag hackade tänder i natt hehe.
Någon snö lär vi väl inte få här i Skåne även om jag verkligen hoppas!

Över till receptet! Dessa havrefrallor är så goda och så enkla att göra! Havre är ju naturligt glutenfria men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål – för helt glutenfritt köp glutenfria havregryn.

De här är så saftiga och mustiga i smaken och mina barn lär gilla dem! Jag tyckte de var supergoda!
Äter du lågkolhydratkost så fungerar dessa i en liberal lågkolhydratkost (1 fralle 23 g kh) äter du inte lågkolhydratkost så mumsa och njut av ett hälsosammare alternativ!

Fantastisk doft!

Julskinkan var slut! Annars äter jag det varje dag med majonnäs och senap, alltså bästa ever som finns!

Alltid minst 1 ägg om dagen! =)

Skriv ut

Havrefrallor utan vetemjöl

  • Författare: Okänd
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

2 ägg
7 dl havregryn, mixade till mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk fiberhusk
2,5 dl fet fil eller yoghurt (prova med keso också!)
Pensla med fil/yoghurt och toppa med havregryn


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr
Vispa äggen luftiga
Mixa havregrynen till mjöl i blender. Rör ner fil/yoghurt i äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med äggen och filen. Låt svälla i minst 10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ta upp en boll med smet med sked, forma lite med blöta händer.
Pensla med yoghurt/fil och strö lite havregryn ovanpå.
Grädda i mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.


 

34 kommentarer
18

34 kommentarer

Caroline 2 oktober, 2019 - 12:29

Alltså, den här bullarna är verkligen SÅÅÅÅÅ goda!!! Tack Åse! Rekommenderas varmt!!! De är nog faktiskt mina favoriter av alla underbara bullar och bröd som jag brukar baka från dina recept! <3 M-U-M-S!!!!

Svara
Caroline 2 oktober, 2019 - 12:31

Tillägg: fungerar utmärkt att frysa!

Svara
Camilla 7 augusti, 2019 - 20:25

Säger bara wow!!💫 Bakade dessa i morse, sååå goda! 😋 Kändes som jag hade hotellfrukost hemma😍 Och det bästa av allt, min ibs-mage har inte mått så bra på länge efter en frukost🙏 Ska bli spännande att prova fler av dina recept😀

Svara
Åse 7 augusti, 2019 - 21:52

Åh vad roligt!
Blir så glad av sådan här feedback 💜

Svara
Lisa Strandqvist 6 juli, 2019 - 08:56

Lördagsfrukost med dessa goda bullar.🌞

Svara
Åse 6 juli, 2019 - 11:47

Härligt!!MUMS!

Svara
Linda 2 maj, 2019 - 16:24

Älskar detta bröd! Men jag som är lite lat av mig kör allt i matberedaren på en och samma gång. Mal först havregrynen och sen i med det andra. Blir kanon 😊👍

Svara
Åse 2 maj, 2019 - 16:25

Bra tips!! 👏🏻

Svara
Nilla 5 april, 2019 - 13:24

I färd med att testa baka dessa.
Tack för tipset!
Undrar om de funkar ok att frysa?

Mvh
Nilla

Svara
Evelina 2 februari, 2019 - 08:20

Jag använde havremjöl i mina men översatte direkt till 7 dl vilket jag kom på i efterhand blev för mkt 😂Dom blev supergoda ändå men en aningen torra. Men har du nån preferens kring hur mkt havremjöl jag kan ersätta grynen med? 🙂

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 08:42

Haha ajdå! Tyvärr inte just nu, får mäta upp nästa gång jag gör dem = )

Svara
Annika 15 mars, 2019 - 07:13

1 dl havregryn väger ca 35 g, så 7 dl ca 245 g. Jag skulle prova med den mängden färdigt mjöl nästa gång om jag var du.

Ska testa dessa frallor här i helgen 😊

Svara
Carina 27 januari, 2019 - 13:57

Ser jättegoda ut

Svara
Söndagsro och söndagfrulle - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 27 januari, 2019 - 13:47

[…] jag slängde ihop havrefrallor till oss så gick Juni ut i snön – förstår att ni ”däruppe” tycker vi är […]

Svara
Therese 27 januari, 2019 - 09:45

Supergoda!! Lyxade till helgfrukosten med att blanda i lite rostade solrosfrön, rostade hasselnötter, linfrön och ett par hackade torkade aprikoser 😋

Svara
Marie 14 januari, 2019 - 12:13

Jag testade med Imat fraiche istället för filmjölk. Funkade fint 🙂

Svara
Frukostfrallor (lågkolhydrat, glutenfria) - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 28 december, 2018 - 12:52

[…] mer brödsmak och havre innehåller en hel del bra näringsämnen. Mina havrefrallor är supergoda HÄR men ville komma ner ytterligare i kolhydrater för de som äter striktare lågkolhydratkost och […]

Svara
Malin 3 december, 2018 - 19:45

Mmmm jättegoda! Jag gjorde med turkisk yoghurt och det blev saftigt och gott. Just nu står en omgång i ugnen med gammaldags filmjölk. Till det skall vi äta din goda kräftsoppa.
Kram på dig och tack för all inspiration du ger oss❤

Svara
Gunilla 3 december, 2018 - 15:19

Hej! Vanlig ugnsvärme? Eller varmluft?
Tack 🙂

Svara
Åse 3 december, 2018 - 17:11

Alltid vanlig ugn om inget annat står =)

Svara
Monica 2 december, 2018 - 11:06

Väldigt god smak men hur får du den att hålla ihop? Så for jag delade på de och försökte smöra på så blev det bara smulor?!?

Svara
Åse 2 december, 2018 - 11:08

Oh inga problem här alls och inte hört någon annan ha problem? Hade du fiberhusk i? Och havregrynen finmalda till mjöl? Vad hade du för mejeri i?

Svara
Monica 2 december, 2018 - 13:39

Jag kanske inte malde havregrynen nog. Jag använde rømme – en norsk fet gräddfilstyp. Och jag hade fiberhusk men kanske för lite… får prova igen 🙂

Svara
Åse 2 december, 2018 - 13:45

Ja havregrynen sk bli till mjöl, absolut inte gryn 🙂

Svara
Stina 30 november, 2018 - 15:46

Supergoda, tack för receptet. 🤩

Svara
Åse 30 november, 2018 - 15:53

Härligt Stina! Trevlig helg 💕

Svara
Agneta 28 november, 2018 - 15:15

Går det lika bra med skräddmjöl som ju är av rostad havre eller är det för finmalet?

Svara
Åse 28 november, 2018 - 15:30

Det har jag tyvärr ingen erfarenhet av så vet tyvärr inte, men tror även rent havremjöl är för finmalet.

Svara
Agneta Skåring Perbo 28 november, 2018 - 00:23

Gjorde dessa nu ikväll!
Lätta och snabba att göra och supergoda 😋😊
Tack för receptet 😃

Svara
Åse 28 november, 2018 - 06:44

Kul att de smakade!

Svara
ÅsaS 27 november, 2018 - 22:24

Bang, vad jag känner mig träffad, brödjunkie som jag är.. 😂 Får testa dessa frallor framöver, och se om jag kommer över mitt vitt-mjöl-bröds-sug. *hoppas*
Snö, det har vi fått OCH kyla, -12 gr just nu. Brr.. Inte kul att skrapa rutorna på bilen morgon och kväll. MEN snart slipper jag det – åker till Hurghada (Egypten) på torsdag, till solen, värmen, havet – längtar!
Men du, senap OCH majonnäs på julskinkan? Hm, oväntad kombo. Får kanske testa det också.
Nähäpp, krypa ner i sängen och drömma mig bort för att imorgon gör ett ryck hemma och packa väskan, för sen… ✈️☀️🏝
Kram 💕

Svara
Josephine 27 november, 2018 - 21:59

Mums, ser supergott ut! Detta måste jag testa! 😍

Svara
Hans Johansson 27 november, 2018 - 21:56

Hej Åse, Hur fet fil/yoghurt är det 3 % eller? Min sambo är glutenintolerant och då glutenfritt köpebröd är sådär så har jag satt mig in o att baka och det är i stort sett alltid dina recept jag bakar efter. Just nu är favoriterna dina grymt goda LCHF frallor og snabba fröfallor. Jag ska nu testa detta bröd tänkte jag. Tack för jättebra recept! /Hasse J.

Svara
Åse 27 november, 2018 - 22:33

Hej Hasse!
Jag tog fullfet filmjölk, fungerar säkert med fetare 🙂
Vilken tur din sambo har som har dig som bakar åt henne! Kul de uppskattas!
Detta är jättegott! Trevlig kväll!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.