BLIXTFRALLOR – naturligt glutenfria

av Åse

Hej hej på er!

Hoppas ni har en fin lördag.

Jag och Daniel är i lägenheten och monterar ett skåp. Och så satte jag in en liten mikro som passade perfekt i överskåpet till kylskåpet! Vi sja strax bryta och så ska jag komma på ett recept på lax för jag tog fram laxfiléer innan vi drog hit.

Hur som haver!

Jag och familjen åt de här goda frallorna till frunch.
Jag var och tränade vid 7:45 så de här passade bra som frukost efter  ett bra styrketräningspass!

Mitt recept på Blixtfrallor (HÄR) är väldigt populärt på helgen och förra veckan lade jag ut att de även går att göra i Airfyer (HÄR) men ni var några som ville ha ett recept på naturligt glutenfria frallor så jag provade att göra dem på havremjöl och bovetemjöl!
OBS! Risentas havremjöl kan innehålla gluten så vid celiaki så rekommenderar  jag att ni köper glutenfritt havremjöl.

Jag hade MCT olja i men det går bra med rapsolja eller olivolja eller rumsvarmt smör.


De blev supergoda!

Jag älskar både havremjöl och bovetemjöl, tycker de har så god doft och smak.


Goda och mättande! Är fortfarande mätt så här 6,5 timme senare 😅

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

BLIXTFRALLOR – glutenfria


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
1 tsk softbake (kan nog uteslutas)
3/4 tsk salt
2 msk olja (eller rumsvarmt smör)
2,5 dl mjölk


Instruktioner

Tillred för Airfryer: 
Förvärm Airfryern på 200 gr i 5 minuter.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Låt stå i minst 5 minuter.  Strö havremjöl på ett bakbord och stjälp upp degen.
Formadegen försiktigt till en längd med mjölade händer. Dela den i 6 lika stora bitar.
Lägg degbitarna i Airfryerkorgen. Sätt igång Airfryern fortfarande på 200 gr i 10 minuter. Låt svalna och skär upp.
Tillred i ugn:
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Låt stå i minst 5 minuter.  Strö havremjöl på ett bakbord och stjälp upp degen.
Formadegen försiktigt till en längd med mjölade händer. Dela den i 6 lika stora bitar.
Lägg på bakplåtspapper.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Kesofrallor utan mjöl (havregryn) - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 8 april, 2024 - 08:22

[…] format. Havrefrallor utan (vete)mjöl Havrebullar -enkla och glutenfria HAVREFRALLOR i Airfryer BLIXTFRALLOR- naturligt glutenfria Enkelt Havrebröd (Glutenfritt, lågt i […]

Svara
Ella 24 januari, 2024 - 11:23

Jättegoda! Fast jag gör det lätt för mig och klickar ut frallorna. Gillar även dina Ostrutor!

Svara
Åse 24 januari, 2024 - 12:10

Härligt att höra! Oh ostrutorna hade jag glömt! tack för påminnelsen! Ska prova att köra dem i Airfryer! Har du provat?

Svara
Ella 24 januari, 2024 - 13:30

Jag har ingen Airfryer. Gräddar i ugnen. Nu ser jag fram emot att prova proteinvåfflorna!

Svara
Ann Nordgren 24 februari, 2024 - 19:30

Vad kan man byta ut bovetemjölet med 😅🙏

Svara
Fotodump helgen v. 3 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 22 januari, 2024 - 13:24

[…] Fotodump helgen v. 3 BLIXTFRALLOR – naturligt glutenfria Köttfärsgratäng med Gnocchi Alltså den här SUPERGODA kycklingsalladen! Zagreb – […]

Svara
Sussi 20 januari, 2024 - 23:09

Tror du det funkar med 4,5 dl havremjöl och utesluta bovete?

Svara
Åse 21 januari, 2024 - 10:23

Det funkar nog men kan inte garantera med de exakta måtten

Svara
Sussi 21 januari, 2024 - 19:52

Tack för svar, jag provar mig fram 😊

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.