Hej hej på er!
Hoppas ni har en fin lördag.
Jag och Daniel är i lägenheten och monterar ett skåp. Och så satte jag in en liten mikro som passade perfekt i överskåpet till kylskåpet! Vi sja strax bryta och så ska jag komma på ett recept på lax för jag tog fram laxfiléer innan vi drog hit.
Hur som haver!
Jag och familjen åt de här goda frallorna till frunch.
Jag var och tränade vid 7:45 så de här passade bra som frukost efter ett bra styrketräningspass!
Mitt recept på Blixtfrallor (HÄR) är väldigt populärt på helgen och förra veckan lade jag ut att de även går att göra i Airfyer (HÄR) men ni var några som ville ha ett recept på naturligt glutenfria frallor så jag provade att göra dem på havremjöl och bovetemjöl!
OBS! Risentas havremjöl kan innehålla gluten så vid celiaki så rekommenderar jag att ni köper glutenfritt havremjöl.
Jag hade MCT olja i men det går bra med rapsolja eller olivolja eller rumsvarmt smör.
De blev supergoda!
Jag älskar både havremjöl och bovetemjöl, tycker de har så god doft och smak.
Goda och mättande! Är fortfarande mätt så här 6,5 timme senare 😅
Här kommer receptet!
Skriv utBLIXTFRALLOR – glutenfria
- Portioner: 6
Ingredienser
2 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
1 tsk softbake (kan nog uteslutas)
3/4 tsk salt
2 msk olja (eller rumsvarmt smör)
2,5 dl mjölk
Instruktioner
Tillred för Airfryer:
Förvärm Airfryern på 200 gr i 5 minuter.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Låt stå i minst 5 minuter. Strö havremjöl på ett bakbord och stjälp upp degen.
Formadegen försiktigt till en längd med mjölade händer. Dela den i 6 lika stora bitar.
Lägg degbitarna i Airfryerkorgen. Sätt igång Airfryern fortfarande på 200 gr i 10 minuter. Låt svalna och skär upp.
Tillred i ugn:
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Låt stå i minst 5 minuter. Strö havremjöl på ett bakbord och stjälp upp degen.
Formadegen försiktigt till en längd med mjölade händer. Dela den i 6 lika stora bitar.
Lägg på bakplåtspapper.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
[…] format. Havrefrallor utan (vete)mjöl Havrebullar -enkla och glutenfria HAVREFRALLOR i Airfryer BLIXTFRALLOR- naturligt glutenfria Enkelt Havrebröd (Glutenfritt, lågt i […]
Jättegoda! Fast jag gör det lätt för mig och klickar ut frallorna. Gillar även dina Ostrutor!
Härligt att höra! Oh ostrutorna hade jag glömt! tack för påminnelsen! Ska prova att köra dem i Airfryer! Har du provat?
Jag har ingen Airfryer. Gräddar i ugnen. Nu ser jag fram emot att prova proteinvåfflorna!
Vad kan man byta ut bovetemjölet med 😅🙏
[…] Fotodump helgen v. 3 BLIXTFRALLOR – naturligt glutenfria Köttfärsgratäng med Gnocchi Alltså den här SUPERGODA kycklingsalladen! Zagreb – […]
Tror du det funkar med 4,5 dl havremjöl och utesluta bovete?
Det funkar nog men kan inte garantera med de exakta måtten
Tack för svar, jag provar mig fram 😊