Innehåller reklam genom annonslänkar till ELLOS

Hej söndag!
Mår ni bra? Vi har lite utefix idag som väntar, man får passa på när det är uppehåll 😅
Ikväll blir det dock mys med min kompis Sara, vi ska cykla till Sofiero Gård där det är konsert ikväll – ska bli så trevligt!
I veckan blir det sedan lugnt, varit mycket trevligheter i veckan men även det behöver ju lite paus från ibland! Vi har att göra här hemma så det ska veckan vigas åt!

Tips! I går såg jag ut så här när vi åkte hem till våra vänner Erika & Björn, det är 25% rabatt på det nu, tycker det är ett gulligt set!
Kika in på rean, massor med fint!

Byxor HÄR, linne HÄR, solglasögon HÄR

Över till receptet!
Ni är många som älskar Havrefrallorna och det förstår jag för det är ett såååååå gott nyttigt bröd, utan gluten om man köper glutenfria havregryn men köper man vanliga havregryn så KAN det finnas gluten i.
Jag begränsar personligen spannmål och gluten men har inte celiaki.
I går gjorde jag frallorna i Airfryer och det blev SÅ bra! Gick på ett kick och jag hade även hela havregryn i + chiafrön.
Mitt fokus i kosten är protein förutom att hålla nere på socker och stärkelse så den HÄR yoghurten (eg är det ju kvarg) och den HÄR kvargen använder jag till mycket, den äter jag varje dag med hallon. Den innehåller betydligt mer protein än tex den 10%. Vill man ha mer fett så rekommenderar jag att man blandar i lite grädde för att få upp fetthalten men behålla den höga proteinmängden.

Smeten blandas snabbt ihop och sedan gjorde jag två frallor och stoppade i Airfryern. Jag plattade till mina något igår eftersom vi skulle göra Egg Benedict.
Det blev två ganska rejäla frallor så jag skulle nog säga att detta receptet blir fyra stycken frallor. Men visst vill man ha större så är det bara att köra på det.


20 minuter senare var de klara! Sådan härlig skorpa brödet får i Airfryern.
Har man ingen Airfryer kan de tillagas i ugn (250 gr i 10-12 min)

Här är dagens frallor, idag plattade jag inte till dem.

Kan vara det godaste receptet på hälsosammare bröd som jag har här på bloggen!


De blir SÅ goda!

Vi gjorde Egg Benedict på frallorna, sååååå gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havrefrallor i Airfryer


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 ägg
2 dl havregryn
1,25 dl grekisk yoghurt eller kvarg
1 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
topping: vallmo eller valfritt


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna och låt stå minst 5 minuter.
Forma 2-4 frallor och sätt in i Airfryern.
Baka av på 200 gr i 10 min sänk sedan till 160 gr och kör i 8-10 minuter till.

Notering

Per batch:
596 kcal, 24 g fett , 52 kh, 37 g protein
Per fralla (batch delat på fyra) :
149 kcal, 6 g fett, 13 g kh, 9 g protein

 

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

10 kommentarer

Anna-Karin 16 september, 2023 - 11:51

Farligt goda ❤️😜

Svara
Åse 16 september, 2023 - 13:42

Visst!? =) ♥️

Svara
Elisabeth 16 september, 2023 - 11:21

Jättebra recept, blev helt perfekta. Jag hadde bara vanlig youghurt så blandade med lite creme fraiche för att få lite mer konsistens, funkade bra 👌

Svara
Åse 16 september, 2023 - 13:42

Vad roligt att höra! Br det fungerade bra med yoghurt och cf!

Svara
Maria Nordstsom 9 augusti, 2023 - 04:46

Väldigt bra och även näringsmassigt exceptionellt
utmärkt recept.Ser fram emot fler av samma kalliber!

Svara
Åse 9 augusti, 2023 - 10:16

Härligt de uppskattas!

Svara
Heidi 8 augusti, 2023 - 08:23

Godaste och lättaste frallorna jag gjort och ätit på länge😀 gör dem ofta.

Svara
Åse 8 augusti, 2023 - 12:09

Visst är de magiska?! ♥️

Svara
Carina 17 juli, 2023 - 18:25

Godaste frallorna 😋

Svara
Solveig Wollin 17 juli, 2023 - 13:17

Jättegoda frallor och tack för tipset om kvargen, jag är misstänksam mot produkter där fettet är ersatt med annat, men jag brukar själv ersätta med kokosolja.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.