Havrebullar – enkla och glutenfria

28 februari, 2023

Jag har ju receptet på havrefrallor HÄR sedan tidigare, de är ljuvligt goda!

Här är en variant på dem, receptet hittade jag på MatHem.
Detta receptet består av hela havregryn och keso! Går såååå snabbt att svänga ihop!
Havre är ju naturligt glutenfria men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål – för helt glutenfritt köp glutenfria havregryn.
Havre är rikt på mineraler, protein och vattenlösligt fiber – dessutom rik på smörsyra som är bra för tarmhälsan.
I mitt tycke är det ett av de bästa när det kommer till spannmål om man som jag ibland äter spannmål.

Havre innehåller bl. a. betaglukan, en form av höglöslig fiber, som bidrar till att sänka kroppens kolesterolvärde. Betaglukan är också bra för blodsockret och insulinnivåer, eftersom att denna fiber bryts ner långsamt ger det en jämn blodsockerhöjning och förhindrar extrema toppar.

Per fralla: 143 kcal, 12 g kh, 10 g protein

Smeten ska stå i 10 minuter, på det sättet så sväller degen lite och de flyter inte ut.

Jag klickade ut 8 bullar men vill man ha större kan man ju göra 6 stycken.
Jag väljer 8 för jag vill gärna ha ett proteinrikt pålägg som ägg och mindre bröd.

Jag åt en bulle med mjukost, två ägg och lite kaviar som frukost när jag bröt min fasta på eftermiddagen – blev tvärmätt!
MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havrebullar – enkla, proteinrika och glutenfria


  • Författare: Åse

Ingredienser

4 ägg
250 g naturell keso
4 dl Havregryn
1/2 dl Linfrön
2 tsk Bakpulver
1 tsk salt
Topping: 2 msk frö som vallmo


Instruktioner

Värm ugnen till 250 grader.
Blanda keso och ägg i en bunke.
Tillsätt havregryn, bakpulver, salt och linfrön och låt stå i 10 min.
Klicka ut 8 st bullar med två skedar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över vallmofrön och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5 min.
Sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare i 5-8 min.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

2 kommentarer

Caroline 1 mars, 2023 - 07:24

Jag brukar riva ner morötter i mina ”kesofrallor” (kallar jag dem), de blir riktigt saftiga med morötter i.

Svara
Åse 1 mars, 2023 - 09:19

Gott! Morötter i mat & bak är oslagbart!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.