Gooooooood förmiddag! Har ni det bra? Här har det varit full rulle sedan klockan 6.30. Utvecklingssamtal är avklarat och kvällens nyttigare godis är snart klart. Vad det blir får ni veta lite senare =)
I går kväll gjorde jag så goda biffar och en underbar linsröra! MUMS!
Röda linser är väldigt proteinrika (26 g per 100 g) och rika på mineraler. Fungerar som en bra ersättare för ris och tex potatis och är ju glutenfria så klart!. De är relativt kolhydrathöga men kolhydraterna bryts ner långsamt i kroppen, ger låg insulinpåverkan, och ger bra mättnad. Jag blev riktigt mätt av bara lite grann.
Jag ska erkänna att linser är ganska nytt för mig, vi åt sällan baljväxter hemma när jag växte upp – ja, det var väl bruna bönor och vita böner på sin höjd 😉 Men med tanke på hur gott linser är och användningsområdet så kommer jag använda det oftare i min matlagning!
Skriv ut
Kalvfärsbiffar med krämig linsröra
- Totaltid: 30
Ingredienser
Biffar
- 1 kilo kalvfärs
- 1 ägg
- 1 dl vätska (vatten/mjölk/grädde
- 3 msk kalvfond
- 2–3 tsk salt
- krm svartpeppar
- 1/2 kruka grovhackad persilja
- 1 riven gul lök
- Kokosfett eller smör att steka i
Linsröra
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tomater
- 1 tsk salt
- 3 dl röda linser
- 4 dl buljong
- 0,5 citron
- 2 dl grekisk/turkisk/rysk yoghurt
- olivolja eller kokosfett att steka i
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i några minuter på varje sida på medelstark värme. Lägg åt sidan och håll varma.
- Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Krydda med spiskummin och lite salt. Rör ner tomaterna och buljongen och linserna. Låt allt småputtra i ca 8-10 minuter. Rör ner yoghurten och pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna i linsröran innan servering.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Jag har inte gjort linsröror så många gånger. I ditt recept nämns aldrig att vattnet ska läggas till. Ska man tillsätta det samtidigt som linserna eller ska man förkoka linserna?
Hej! Jo, det står: ”Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Krydda med spiskummin och lite salt. Rör ner tomaterna och buljongen och linserna. Låt allt småputtra i ca 8-10 minuter.” Buljongen är alltså vätska + tärning men ska förtydliga det i receptet så det inte är frågetecken 🙂
Dina recept är bara bäst. Tack för alla tips och inspiration jag får från din blogg.
Tack vad roligt att höra! =)
Wow vilken härlig rätt! Den sparar jag direkt 🙂
Vart tog linserna vägen i instruktionerna… 😉
Sant! Haha lägger till