Skriv ut

Kalvfärsbiffar med krämig linsröra

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 30

Scale

Ingredienser

Biffar

  • 1 kilo kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vätska (vatten/mjölk/grädde
  • 3 msk kalvfond
  • 23 tsk salt
  • krm svartpeppar
  • 1/2 kruka grovhackad persilja
  • 1 riven gul lök
  • Kokosfett eller smör att steka i

Linsröra

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 3 dl röda linser
  • 4 dl buljong
  • 0,5 citron
  • 2 dl grekisk/turkisk/rysk yoghurt
  • olivolja eller kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i några minuter på varje sida på medelstark värme. Lägg åt sidan och håll varma.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Krydda med spiskummin och lite salt. Rör ner tomaterna och buljongen och linserna. Låt allt småputtra i ca 8-10 minuter. Rör ner yoghurten och pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna i linsröran innan servering.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6