Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar med krämig linsröra


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 30

Ingredienser

Scale

Biffar

  • 1 kilo kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vätska (vatten/mjölk/grädde
  • 3 msk kalvfond
  • 23 tsk salt
  • krm svartpeppar
  • 1/2 kruka grovhackad persilja
  • 1 riven gul lök
  • Kokosfett eller smör att steka i

Linsröra

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 3 dl röda linser
  • 4 dl buljong
  • 0,5 citron
  • 2 dl grekisk/turkisk/rysk yoghurt
  • olivolja eller kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i några minuter på varje sida på medelstark värme. Lägg åt sidan och håll varma.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Krydda med spiskummin och lite salt. Rör ner tomaterna och buljongen och linserna. Låt allt småputtra i ca 8-10 minuter. Rör ner yoghurten och pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna i linsröran innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6