Italiensk mozzarellakyckling

av Åse

Hej hej!

Här kommer en enkel men så god kycklingrätt som passar perfekt nu till helgen!
Allt-i-ett rätter är ju så smidiga.

Formen tog snabbt slut! Får nog göra en större sats nästa gång 😉

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk mozzarellakyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 från 7 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
smör att steka i
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
1 ½ msk kycklingfond
1 msk japansk soja
salt, peppar
80 g milano salami
100 g soltorkade tomater
250 g babyspenat
8 små tomater, t.ex. romanticatomater
3 kulor mozzarella (à 125 g)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra.
Lägg över i ugnsform.
Koka upp crème fraiche, grädde och färskost. Vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite peppar
Strimla salami och soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat.
Häll såsen över.
Skiva mozzarellan och halvera tomaterna.
Fördela mozzarella- skivorna över såsen, avsluta med de halverade tomaterna.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.
Sätt ev. på grillfunktion de sista 3 minuterna för mer färg.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

26 kommentarer

Ulrika Jakobsson 4 augusti, 2024 - 15:32

Supergott!!






Svara
Åse 5 augusti, 2024 - 08:31

Vad kul att det uppskattades! ♥️

Svara
Johan 3 december, 2022 - 19:57

Å fem stjärnor blir det också






Svara
Åse 3 december, 2022 - 21:06

TACK Johan! 🎉 härligt det smakade! ❣️

Svara
Johan 3 december, 2022 - 19:56

Super! Den gör vi fler gånger!

Svara
Simon 1 november, 2022 - 17:25

Bra smak å så men otroligt finnig sås, blev som en soppa av allt

Svara
Åse 1 november, 2022 - 17:29

Låter märkligt, hade du små tomater som romantica så du inte hade stora tomater i? Skivade? Och du följde receptet?

Svara
Gabriella Hallbeck 28 mars, 2022 - 18:30

Himmel o pannkaka så gott detta var!! Hela familjen älskade det!






Svara
Åse 29 mars, 2022 - 07:04

Vad härligt att höra! <3

Svara
Marika 11 november, 2021 - 21:57

Kan man ha i något anat grönt ska inte äta spenat. Låt jätte gott.

Svara
Malin Ekbjörn 1 november, 2021 - 16:04

Dum fråga kanske men du häller såsen över och sen in i ugnen?

Svara
Åse 1 november, 2021 - 16:05

Yes! Har lagt in en förtydling om detta =)

Svara
Eva-Lena 24 augusti, 2020 - 17:39

Mumsigt värre !

Svara
Ann-Sofi 12 januari, 2020 - 22:04

Lagade denna rätt ikväll, den var så himla god, den kommer jag göra fler gånger 👍

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 13:48

Vad roligt att det smakade! Tack för feedback=)

Svara
Maria 15 december, 2019 - 18:54

Jättegott! Hade en annan salami hemma med lite hetta i, fungerade utmärkt:)






Svara
Petra 16 november, 2019 - 19:24

Oj, så gott det var!/ är. Har inte gjort denna rätt förut, men jag gjorde dubbelsats på en gång i en långpanna. Det här var en av det godaste kyckling rötter jag har ätit!!






Svara
Ewa 13 november, 2019 - 17:12

Femstjärnigt.. 👌 Mycket gott och mättande! Äääääälskar smält mozzarella…. 😍

Svara
Åse 13 november, 2019 - 17:50

Åh kul! Tack för feedback! 🥰

Svara
Karin 7 mars, 2021 - 08:53

Supergott, har lagat den flera gånger.
Undrar om den går att laga i förväg och frysa?

Svara
Åse 7 mars, 2021 - 11:02

Det ska inte vara några problem.

Svara
Marita johansson 22 mars, 2024 - 15:47

Så gott. Blivit en favorit hos oss.
Ikväll bjudrätt👍👍👍

Svara
Christine 11 november, 2019 - 07:55

Det här var svingott! Kommer göras fler gånger. En bjudrätt tycker jag! Tack!






Svara
Margret 10 november, 2019 - 17:30

Så gott, kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för alla goda recept






Svara
Susanne 9 november, 2019 - 12:41

Maj Gadd va gott det låter, hamnar i receptbankens ”måste prova snart”
Åse, är gryyyyyyymt sugen nu (slarvat ett halvår med ”allt av allt kost” och är nu en vecka in i gamla bättre hjulspåren igen) att hyvla smör & äta känns överdrivet.
Vad kan du rekommendera när man är sugen mellan mål trots bra fettmängd i maten (mer huvudet som vill äta än magen tror jag) finns det nåt eller ska jag bita ihop bara???
Kraaam

Svara
ÅsaS 9 november, 2019 - 11:31

Kyckling, soltorkad tomat och mozzarella kan ju aldrig bli fel!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.