Italiensk mozzarellakyckling

9 november, 2019

Hej hej!

Här kommer en enkel men så god kycklingrätt som passar perfekt nu till helgen!
Allt-i-ett rätter är ju så smidiga.

Formen tog snabbt slut! Får nog göra en större sats nästa gång 😉

 

Skriv ut

Italiensk mozzarellakyckling

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
100 g soltorkade tomater
150 g bladspenat (påse)
80 g milanosalami
8 delade körsbärstomater
3 kulor mozzarella (a 125 g)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
3 msk kycklingfond
1/2 msk soja
salt, peppar
smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
Strimla salami, soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat. Lägg i de halverade tomaterna. Skiva mozzarellan och lägg över.
Koka upp creme fraiche, grädde och färskost, vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite salt & peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
10 kommentarer
6

10 kommentarer

Ann-Sofi 12 januari, 2020 - 22:04

Lagade denna rätt ikväll, den var så himla god, den kommer jag göra fler gånger 👍

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 13:48

Vad roligt att det smakade! Tack för feedback=)

Svara
Maria 15 december, 2019 - 18:54

Jättegott! Hade en annan salami hemma med lite hetta i, fungerade utmärkt:)

Svara
Petra 16 november, 2019 - 19:24

Oj, så gott det var!/ är. Har inte gjort denna rätt förut, men jag gjorde dubbelsats på en gång i en långpanna. Det här var en av det godaste kyckling rötter jag har ätit!!

Svara
Ewa 13 november, 2019 - 17:12

Femstjärnigt.. 👌 Mycket gott och mättande! Äääääälskar smält mozzarella…. 😍

Svara
Åse 13 november, 2019 - 17:50

Åh kul! Tack för feedback! 🥰

Svara
Christine 11 november, 2019 - 07:55

Det här var svingott! Kommer göras fler gånger. En bjudrätt tycker jag! Tack!

Svara
Margret 10 november, 2019 - 17:30

Så gott, kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för alla goda recept

Svara
Susanne 9 november, 2019 - 12:41

Maj Gadd va gott det låter, hamnar i receptbankens ”måste prova snart”
Åse, är gryyyyyyymt sugen nu (slarvat ett halvår med ”allt av allt kost” och är nu en vecka in i gamla bättre hjulspåren igen) att hyvla smör & äta känns överdrivet.
Vad kan du rekommendera när man är sugen mellan mål trots bra fettmängd i maten (mer huvudet som vill äta än magen tror jag) finns det nåt eller ska jag bita ihop bara???
Kraaam

Svara
ÅsaS 9 november, 2019 - 11:31

Kyckling, soltorkad tomat och mozzarella kan ju aldrig bli fel!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.