Italiensk mozzarellakyckling

9 november, 2019

Hej hej!

Här kommer en enkel men så god kycklingrätt som passar perfekt nu till helgen!
Allt-i-ett rätter är ju så smidiga.

Formen tog snabbt slut! Får nog göra en större sats nästa gång 😉

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk mozzarellakyckling


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
100 g soltorkade tomater
150 g bladspenat (påse)
80 g milanosalami
8 delade körsbärstomater
3 kulor mozzarella (a 125 g)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
3 msk kycklingfond
1/2 msk soja
salt, peppar
smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
Strimla salami, soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat. Lägg i de halverade tomaterna. Skiva mozzarellan och lägg över.
Koka upp creme fraiche, grädde och färskost, vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite salt & peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


13 kommentarer

Eva-Lena 24 augusti, 2020 - 17:39

Mumsigt värre !

Svara
Ann-Sofi 12 januari, 2020 - 22:04

Lagade denna rätt ikväll, den var så himla god, den kommer jag göra fler gånger 👍

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 13:48

Vad roligt att det smakade! Tack för feedback=)

Svara
Maria 15 december, 2019 - 18:54

Jättegott! Hade en annan salami hemma med lite hetta i, fungerade utmärkt:)

Svara
Petra 16 november, 2019 - 19:24

Oj, så gott det var!/ är. Har inte gjort denna rätt förut, men jag gjorde dubbelsats på en gång i en långpanna. Det här var en av det godaste kyckling rötter jag har ätit!!

Svara
Ewa 13 november, 2019 - 17:12

Femstjärnigt.. 👌 Mycket gott och mättande! Äääääälskar smält mozzarella…. 😍

Svara
Åse 13 november, 2019 - 17:50

Åh kul! Tack för feedback! 🥰

Svara
Karin 7 mars, 2021 - 08:53

Supergott, har lagat den flera gånger.
Undrar om den går att laga i förväg och frysa?

Svara
Åse 7 mars, 2021 - 11:02

Det ska inte vara några problem.

Svara
Christine 11 november, 2019 - 07:55

Det här var svingott! Kommer göras fler gånger. En bjudrätt tycker jag! Tack!

Svara
Margret 10 november, 2019 - 17:30

Så gott, kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för alla goda recept

Svara
Susanne 9 november, 2019 - 12:41

Maj Gadd va gott det låter, hamnar i receptbankens ”måste prova snart”
Åse, är gryyyyyyymt sugen nu (slarvat ett halvår med ”allt av allt kost” och är nu en vecka in i gamla bättre hjulspåren igen) att hyvla smör & äta känns överdrivet.
Vad kan du rekommendera när man är sugen mellan mål trots bra fettmängd i maten (mer huvudet som vill äta än magen tror jag) finns det nåt eller ska jag bita ihop bara???
Kraaam

Svara
ÅsaS 9 november, 2019 - 11:31

Kyckling, soltorkad tomat och mozzarella kan ju aldrig bli fel!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.