Hej hej!
Här kommer en enkel men så god kycklingrätt som passar perfekt nu till helgen!
Allt-i-ett rätter är ju så smidiga.

Formen tog snabbt slut! Får nog göra en större sats nästa gång 😉
Skriv ut

Italiensk mozzarellakyckling
- Portioner: 6 1x
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
100 g soltorkade tomater
150 g bladspenat (påse)
80 g milanosalami
8 delade körsbärstomater
3 kulor mozzarella (a 125 g)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
3 msk kycklingfond
1/2 msk soja
salt, peppar
smör att steka i
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
Strimla salami, soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat. Lägg i de halverade tomaterna. Skiva mozzarellan och lägg över.
Koka upp creme fraiche, grädde och färskost, vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite salt & peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
13 kommentarer
Mumsigt värre !
Lagade denna rätt ikväll, den var så himla god, den kommer jag göra fler gånger 👍
Vad roligt att det smakade! Tack för feedback=)
Jättegott! Hade en annan salami hemma med lite hetta i, fungerade utmärkt:)
★★★★
Oj, så gott det var!/ är. Har inte gjort denna rätt förut, men jag gjorde dubbelsats på en gång i en långpanna. Det här var en av det godaste kyckling rötter jag har ätit!!
★★★★★
Femstjärnigt.. 👌 Mycket gott och mättande! Äääääälskar smält mozzarella…. 😍
Åh kul! Tack för feedback! 🥰
Supergott, har lagat den flera gånger.
Undrar om den går att laga i förväg och frysa?
Det ska inte vara några problem.
Det här var svingott! Kommer göras fler gånger. En bjudrätt tycker jag! Tack!
★★★★★
Så gott, kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för alla goda recept
★★★★★
Maj Gadd va gott det låter, hamnar i receptbankens ”måste prova snart”
Åse, är gryyyyyyymt sugen nu (slarvat ett halvår med ”allt av allt kost” och är nu en vecka in i gamla bättre hjulspåren igen) att hyvla smör & äta känns överdrivet.
Vad kan du rekommendera när man är sugen mellan mål trots bra fettmängd i maten (mer huvudet som vill äta än magen tror jag) finns det nåt eller ska jag bita ihop bara???
Kraaam
Kyckling, soltorkad tomat och mozzarella kan ju aldrig bli fel!