Hej hej!
Här kommer en enkel men så god kycklingrätt som passar perfekt nu till helgen!
Allt-i-ett rätter är ju så smidiga.
Formen tog snabbt slut! Får nog göra en större sats nästa gång 😉
Skriv ut
Italiensk mozzarellakyckling
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
smör att steka i
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
1 ½ msk kycklingfond
1 msk japansk soja
salt, peppar
80 g milano salami
100 g soltorkade tomater
250 g babyspenat
8 små tomater, t.ex. romanticatomater
3 kulor mozzarella (à 125 g)
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra.
Lägg över i ugnsform.
Koka upp crème fraiche, grädde och färskost. Vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite peppar
Strimla salami och soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat.
Häll såsen över.
Skiva mozzarellan och halvera tomaterna.
Fördela mozzarella- skivorna över såsen, avsluta med de halverade tomaterna.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.
Sätt ev. på grillfunktion de sista 3 minuterna för mer färg.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
26 kommentarer
Supergott!!
Vad kul att det uppskattades! ♥️
Å fem stjärnor blir det också
TACK Johan! 🎉 härligt det smakade! ❣️
Super! Den gör vi fler gånger!
Bra smak å så men otroligt finnig sås, blev som en soppa av allt
Låter märkligt, hade du små tomater som romantica så du inte hade stora tomater i? Skivade? Och du följde receptet?
Himmel o pannkaka så gott detta var!! Hela familjen älskade det!
Vad härligt att höra! <3
Kan man ha i något anat grönt ska inte äta spenat. Låt jätte gott.
Dum fråga kanske men du häller såsen över och sen in i ugnen?
Yes! Har lagt in en förtydling om detta =)
Mumsigt värre !
Lagade denna rätt ikväll, den var så himla god, den kommer jag göra fler gånger 👍
Vad roligt att det smakade! Tack för feedback=)
Jättegott! Hade en annan salami hemma med lite hetta i, fungerade utmärkt:)
Oj, så gott det var!/ är. Har inte gjort denna rätt förut, men jag gjorde dubbelsats på en gång i en långpanna. Det här var en av det godaste kyckling rötter jag har ätit!!
Femstjärnigt.. 👌 Mycket gott och mättande! Äääääälskar smält mozzarella…. 😍
Åh kul! Tack för feedback! 🥰
Supergott, har lagat den flera gånger.
Undrar om den går att laga i förväg och frysa?
Det ska inte vara några problem.
Så gott. Blivit en favorit hos oss.
Ikväll bjudrätt👍👍👍
Det här var svingott! Kommer göras fler gånger. En bjudrätt tycker jag! Tack!
Så gott, kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för alla goda recept
Maj Gadd va gott det låter, hamnar i receptbankens ”måste prova snart”
Åse, är gryyyyyyymt sugen nu (slarvat ett halvår med ”allt av allt kost” och är nu en vecka in i gamla bättre hjulspåren igen) att hyvla smör & äta känns överdrivet.
Vad kan du rekommendera när man är sugen mellan mål trots bra fettmängd i maten (mer huvudet som vill äta än magen tror jag) finns det nåt eller ska jag bita ihop bara???
Kraaam
Kyckling, soltorkad tomat och mozzarella kan ju aldrig bli fel!