Italiensk mozzarellakyckling

9 november, 2019

Hej hej!

Här kommer en enkel men så god kycklingrätt som passar perfekt nu till helgen!
Allt-i-ett rätter är ju så smidiga.

Formen tog snabbt slut! Får nog göra en större sats nästa gång 😉

 

Skriv ut

Italiensk mozzarellakyckling

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
100 g soltorkade tomater
150 g bladspenat (påse)
80 g milanosalami
8 delade körsbärstomater
3 kulor mozzarella (a 125 g)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
3 msk kycklingfond
1/2 msk soja
salt, peppar
smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
Strimla salami, soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat. Lägg i de halverade tomaterna. Skiva mozzarellan och lägg över.
Koka upp creme fraiche, grädde och färskost, vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite salt & peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.


4 kommentarer

Christine 11 november, 2019 - 07:55

Det här var svingott! Kommer göras fler gånger. En bjudrätt tycker jag! Tack!

Svara
Margret 10 november, 2019 - 17:30

Så gott, kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för alla goda recept

Svara
Susanne 9 november, 2019 - 12:41

Maj Gadd va gott det låter, hamnar i receptbankens ”måste prova snart”
Åse, är gryyyyyyymt sugen nu (slarvat ett halvår med ”allt av allt kost” och är nu en vecka in i gamla bättre hjulspåren igen) att hyvla smör & äta känns överdrivet.
Vad kan du rekommendera när man är sugen mellan mål trots bra fettmängd i maten (mer huvudet som vill äta än magen tror jag) finns det nåt eller ska jag bita ihop bara???
Kraaam

Svara
ÅsaS 9 november, 2019 - 11:31

Kyckling, soltorkad tomat och mozzarella kan ju aldrig bli fel!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.