Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk mozzarellakyckling


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
100 g soltorkade tomater
150 g bladspenat (påse)
80 g milanosalami
8 delade körsbärstomater
3 kulor mozzarella (a 125 g)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
3 msk kycklingfond
1/2 msk soja
salt, peppar
smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
Strimla salami, soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat. Lägg i de halverade tomaterna. Skiva mozzarellan och lägg över.
Koka upp creme fraiche, grädde och färskost, vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite salt & peppar. Häll såsen över.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.