12,3K
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2015/03/10032015-012A7556-1-150x150.jpg)
Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & potatis varenda dag!
Men man måste ju variera sig 😉
I går gjorde jag biffar på fantastisk god högrevsfärs och till det en klassisk god gräddsås med lite sockerfri lingonsylt, stekt lök, vitkålssallad och kokt blomkål.
Yum yum yum!
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2015/03/10032015-012A7556-1-150x150.jpg)
Högrevsbiffar med gräddsås
Ingredienser
Biffar
- 350 gr högrevsfärs
- 1 ägg
- 1 gul riven lök
- 1/2 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- Lite salt och svartpeppar
Sås
- 2 dl grädde
- 1 dl creme fraiche
- 2–3 msk rött vin
- 1 msk kalvfond italy
- lite tamarisoja
- salt, peppar
Vitkålssallad
- 3 dl riven vitkål
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2–3 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem klara i smör.
- Vispa ur stekpannan med grädde, creme fraiche och övriga ingredienser till såsen och låt sjuda i 5 minuter.
- Lägg sedan tillbaka biffarna och låt allt bli varmt tillsammasn i några minuter.
- Skär vitkålen med osthyvel och krama sedan ihop ingredienserna med händerna.
- Servera med valfritt tillbehör som tex broccoli eller blomkål eller potatis för den som vill ha det.
Nutrition
- Serving Size: 2
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎
3 kommentarer
Gott, men biffarna föll sönder. Tar nog i ett ägg till + lite potatismjöl nästa gång
★★★
[…] 14 April, 2016 karelin1985 Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & … […]
Hej,
Tack för alla smarriga recept du delar med dig Mina tio åriga killar tycker om allt som jag lagar från dig 🙂 ! Tror du att det funkar att göra biffarna med kalkon eller kycklingfärs? Hälsningar Malin