Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & potatis varenda dag!
Men man måste ju variera sig 😉
I går gjorde jag biffar på fantastisk god högrevsfärs och till det en klassisk god gräddsås med lite sockerfri lingonsylt, stekt lök, vitkålssallad och kokt blomkål.
Yum yum yum!

Högrevsbiffar med gräddsås
Ingredienser
Biffar
- 350 gr högrevsfärs
- 1 ägg
- 1 gul riven lök
- 1/2 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- Lite salt och svartpeppar
Sås
- 2 dl grädde
- 1 dl creme fraiche
- 2–3 msk rött vin
- 1 msk kalvfond italy
- lite tamarisoja
- salt, peppar
Vitkålssallad
- 3 dl riven vitkål
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2–3 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem klara i smör.
- Vispa ur stekpannan med grädde, creme fraiche och övriga ingredienser till såsen och låt sjuda i 5 minuter.
- Lägg sedan tillbaka biffarna och låt allt bli varmt tillsammasn i några minuter.
- Skär vitkålen med osthyvel och krama sedan ihop ingredienserna med händerna.
- Servera med valfritt tillbehör som tex broccoli eller blomkål eller potatis för den som vill ha det.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
2 kommentarer
[…] 14 April, 2016 karelin1985 Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & … […]
Hej,
Tack för alla smarriga recept du delar med dig Mina tio åriga killar tycker om allt som jag lagar från dig 🙂 ! Tror du att det funkar att göra biffarna med kalkon eller kycklingfärs? Hälsningar Malin