Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Högrevsbiffar med gräddsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 350 gr högrevsfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul riven lök
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • Lite salt och svartpeppar

Sås

  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 23 msk rött vin
  • 1 msk kalvfond italy
  • lite tamarisoja
  • salt, peppar

Vitkålssallad

  • 3 dl riven vitkål
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 23 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem klara i smör.
  2. Vispa ur stekpannan med grädde, creme fraiche och övriga ingredienser till såsen och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt allt bli varmt tillsammasn i några minuter.
  4. Skär vitkålen med osthyvel och krama sedan ihop ingredienserna med händerna.
  5. Servera med valfritt tillbehör som tex broccoli eller blomkål eller potatis för den som vill ha det.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2