Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej alla!
Så var det lillördag och halva veckan har gått!
Vi har ett härligt sensommarväder här idag och jag har njutit i solen redan. Tog ett morgon-SPA efter min morgon-vibb.
Nu har förkylningen släppt så i morgon är jag tillbaka på gymmet igen. Äntligen!
Men jag har kört både vibb och flexicore senaste veckan så har hållit igång kropen. Älskar BÅDA maskinerna!
Noel har börjat köra FlexiCoren också och är väldigt imponerad över den. Han kör 100 bicepscurls. Han är ju väldigt vältränad och både gymmar och klättrar så det säger ju mkt om kapaciteten på detta fantastiska lilla multigym som enkelt får plats under tv-bänken tex!


Mina favorit Eye Gels hittar ni HÄR!
Ger fastare, slätare och mer ungdomlig ögonhud. kombinerar effektiv retinol med bakuchiol och peptider. Både jag och Daniel älskar dessa!

Ni ska få ett smarrigt recept som passar året om! Många förknippar saffran enbart med jul, men egentligen är det en fantastisk krydda året runt – särskilt i fisk- och skaldjursrätter.
Kolja har ett vitt, fast kött med mild smak och lite sötma. Det gör att den passar både vuxna och barn och kan användas i många olika typer av rätter
Jag hade Kolja från Ishavet i frysen – tycker kolja är en fantastisk fisk! Kolja har ett vitt, fast kött med mild smak och lite sötma. Passar både vuxna och barn och kan användas i många olika typer av rätter.

Den här saffranssåsen är så galet god! Passar lika bra till lax tex! Eller varför inte i en kycklinggryta?
Här kommer några saffransrecept från arkivet!

Pasta med saffranssås, räkor och ugnsbakade tomater
Lyxig räkpasta med saffran och tomat
Lyxig fisksoppa med skaldjur
Fisksoppa med saffran och tomat
Krämig saffranskyckling med tomat
Saffransbakad lax med fänkål
Chilifrästa räkor i saffran- och tomatsås
Saffransdoftande fisksoppa med Vitlöksaioli

Detta receptet går hem till hela vår familj – hoppas ni testar!

Man kan så klart anpassa detta efter behov – toppa tex med skalade räkor och gratinera med lite parmesan. YUMMIE!

Ett matchande vintips är Pôpa Contos da Terra.
Det är ett fantastiskt val till saffranssåsen – friskt och fruktigt med mineral och citrus, som både lyfter saffransvärmen och balanserar den krämiga såsen.


Älskar de HÄR glasen från Riedel. De är Champagneglas och jag har dem både till mousserande och krispigt vitt med mkt syra.

Tillbehör som passar är tex pressad potatis, potatismos, ris, kålmos som vitkålsmos eller en god grönsallad.
Vi hade vitkål över sedan Kålmajan så jag stekte upp lite. Inte supersnyggt direkt men gott, men vitkålsmos hade jag nog föredragit.


Favorittallrikarna hittar ni HÄR

Smaklig spis! 😊

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600700 g koljafilé (4 portionsbitar)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk fiskfon eller 2 buljongtärningar
1 pkt saffran (0,5 g)
1 dl vitt vin (kan uteslutas, ersätt med mer buljong)
200 g romanticatomater (eller andra småtomater)
1 msk olivolja eller smör
Salt och nymalen svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja eller smör tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en minut.
Slå på vin, grädde och fiskbuljong. Vispa ner saffran och låt såsen sjuda ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg koljafiléerna i en smord ugnsform. Salta, peppra. Häll över såsen och fördela halverade romanticatomater runt fisken.
Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter, tills fisken är precis genomlagad och flikar sig fint. Innertemperatur 52 gr.

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab
1 kommentar
0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Det kan väl inte ha undgått någotn att VINRÖTT är den hetaste färgen i höst?
Kika in HÄR på alla godbitar!

Och som vanligt så her min kod:
56KILO25 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj– & reapriser!

Denna kappan är ursnygg! HÄR finns den.
Nere i min tipskarusell (nedanför kommentarerna) ser ni en annan vinröd kappa som jag själv beställt!

Snygg trikåklänning! Den hittar ni HÄR!

Kabelstickad kjol och topp – hur snyggt? HÄR finns de.

Gillar man inte vinrött eller inte vill gå helt bananas i färgen så finns det ju så mycket annat snyggt
Lite tips kommer här:

Supersnygga byxor i skinnimitation HÄR
Gillar den höga midjan!

Pälsjackan har jag ju visat er tidigare, längtar tills jag kan använda den!
Men har ju överlag kommit in så mycket snygga höstjackor och kappor. Kika HÄR


HÄR hittar ni pälsjackan!

Lite tips till er alla! KRAM på er!

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab
0 kommentarer
0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Kålmaja – ett enklare alternativ till kålpudding

Kålmaja är en fantastisk vardagsrätt. Älskar du husmanskost men vill ha något både enklare och lättare än klassisk
kålpudding?
Då är detta recept något för dig. Rätten bjuder på samma mustiga smaker av vitkål och köttfärs. Skillnaden är att du lagar den snabbt i en gryta.
Du slipper ugnen och långa tillagningstider. Resultatet blir en saftig, smakrik och hemtrevlig måltid som hela familjen uppskattar.
Våra barn gav detta stående ovationer vid middagsbordet igår!

Pressgurka – det perfekta tillbehöret

Jag börjar med pressgurkan. Min version är sockerfri.
Om du föredrar strösocker kan du enkelt byta ut Nick’s.
Den krispiga syran balanserar kålmajan på bästa sätt. Så gott och fräscht!

Kålmaja i gryta – enkel husmanskost med vitkål och köttfärs
Lägg gurkan under press. En mortel fungerar utmärkt som tyngd.

Därefter skjuts in i kylen. När kålmajan är klar är gurkan perfekt smakrik och redo att serveras.

Närbild på kålmaja – saftig blandning av vitkål och köttfärs

Kålmaja – ett snabbt substitut till kålpudding

Min nya favoritgryta hittar du HÄR.

Kålmaja upplagd för servering med klassiska tillbehör

Vad gör detta recept på kålmaja så speciell?

Jag låter färsen sjuda i grädde. På så sätt blir kålmajan mustig och extra saftig.
Samtidigt bildas en naturlig gräddsås som rundar av smakerna. Jag tillsätter också keso.
Den smälter in och ger mild ostighet. Dessutom bidrar den med protein och gör konsistensen härligt krämig.
Resultatet är en kålmaja som känns lyxig men är busenkel att laga – snabbare än kålpudding men minst lika god!

Kålmaja med naturlig gräddsås och krämig konsistens

Portion kålmaja serverad med lingonsylt och pressgurka

Jag serverade min kålmaja med potatis, blomkål och sockerfri lingonsylt.
Kombinationen blev ljuvligt god och hela familjen åt med god aptit.

Kålmaja upplagd på tallrik – enkel och mättande vardagsmat

Serveringsförslag: kålmaja med potatis, lingon och pressgurka

Sonens rejäla laddning till lunch i dag – lika god dagen efter!

Smaklig spis och glöm inte gilla, dela och kommentera gärna om ni provar! ♥️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kålmaja – Enkel och god vardagsrätt som ersätter kålpudding


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g vitkål
1 gul lök
2 msk smör
2 msk ljus sirap (eller Nick’s Fibersirap)
500 g blandfärs
2 dl vatten
3 msk kalvfond alt. 2 köttbuljongtärningar
2 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 krm kryddpeppar (mortlad)
1 krm muskot (valfritt)
1 tsk Worcestershiresås
salt och svartpeppar
23 dl vispgrädde
1,5 dl keso
färsk persilja till servering

Till servering:
kokt potatis, blomkål, eller potatismos
lingonsylt
pressgurka


Instruktioner

Strimla vitkålen och hacka löken. Fräs kål och lök i smör i en stor gryta i ca 5 minuter. Ringla över sirapen och låt fräsa ytterligare 10 minuter tills kålen börjar få lite färg.
Rör ner färsen och fräs tills den är smulig. Häll på vatten, buljong/fond och soja. Krydda med kryddpeppar, worchestershire, ev. muskot, salt och peppar. Låt småkoka i 25–30 minuter under lock.
Tillsätt grädde och koka ihop i 5 minuter. Vänd till sist ner keson försiktigt så att den blir krämig men inte helt smälter ut. Smaka av.
Servera rykande varm med kokt potatis eller mos, lingonsylt och pressgurka. Strö över hackad persilja vid servering.

 

 

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab
3 kommentarer
0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej hej på er fina läsare! Happy måndag på er!

Då kör vi andra veckan i september – ojoj förra veckan gick fort! Inte olikt denna dagen. Jag har suttit kloss här på hemmakontoret sedan min morgonrunda och min kvart på vibben. Men det känns som jag mest hunnit med mitt digitala möte och att jämföra soffor 🤣 Nädå, jag har gjort annat också så klart. Dessutom ska vi göra om i uterummet så jag letar efter en ny soffa dit (den gamla ska flytta upp till allrummet) och det lutar åt den HÄR!

Nya stolar till vårt matbord är på plats och bordet ska målas om i antagligen en varm mörkbrun/naturträ färg eller mattsvart.

Supernöjd med stolarna! SÅ sköna och man sitter bättre än på de förra. Jag som är ganska kort i rocken sitter för lågt på de förra och det är det värsta jag vet. Därför innebär det att jag/vi tyvärr sitter alltför sällan där ute. Vi som ALLTID satt i uterummet och åt de första åren! Tills vi bytte bord & stolar. Bordet är vi nöjd med, men inte färgen. Ni hittar de HÄR. De andra ska säljas (ni ser dem i bakgrunden). Samtidigt känns det sååå kul att ändra om i uterummet! Alltid roligt med förändring.

När jag beställde stolarna köpte jag även den HÄR kastrullen med keramisk beläggning. Den är rejäl på 7,4 liter men väger INGENTING! Gjutjärn i all ära men ibland är de ju så tunga. Därför känns detta som ett bra komplement.

Så nöjd!

Helgen som gick

Var det sommarens sista suck tror ni? Vilket väder vi haft, både i lördags och igår. Fredagen spenderades därför i hemmets lugna vrå.

En ny cava plockades fram ur vinkylen.

Väldigt fräsch med ihållande eftersmak – ME LIKE!


Till middag gjorde jag YAKINIKU på lövbiff på Muurikkan. Alltid en winner – SLURP!

Jag & Daniel åt Shiratakinudlar till.

Jag har varit rosslig i rören och haft dålig energi i veckan så vi bokade av det vi bokat. Dock kände jag att Juni behövde lite mamma- och pappatid och något roligt som hände. Därför tog vi vid lunch Sundsbussarna över till Helsingör. Vilken supermysig eftermiddag vi fick! ♥️

VACKRA Helsingör! Tänk att mina föräldrar pratade om att flytta dit när vi var små?! Min pappa är från Köpenhamn men har bott i Helsingborg sedan han kom hit under kriget som 2-åring. (Min farfar var med i danska motståndsrörelsen så farmor lämnade två av tre barn i HBG hos familj och vänner… en annan historia det.) Jag hade alltså kunnat vara Helsingörare istället för Helsingborgare! Men då hade livet sett annorlunda ut och det liv jag lever idag hade inte funnits.

Varvets Matmarknad i Helsingör är en favoritplats – sååå himla mysigt och gott!



Vi gick bara en vända och hoppade in i fotoautomaten, sedan gick vi en runda i hamnen. Efter en timmes promenad bland skutor och båtar gick vi tillbaka till matmarknaden för lite gott i glasen och god mat.




Efter lite stadsvandring tog vi ännu en sundsbuss hem och Daniel träffade en kompis till sin pappa (som inte finns hos oss längre). Haha, liiiiiiite stark sol!


Väl hemma hade Michelle & Millie kommit och här ligger Millie hos Mormor & Moffe & lurvtrollen och myser en stund <3

I går var lillasyrran här en stund på eftermiddagen och vi svettades ikapp med solen på vår solsida. Bikini i september är ju ljuvligt härligt! På kvällen sedan gjorde jag och Juni sushi. Har ni sett detta hacket med äggkartong? Det blir ju så gott!

Jag hade Regnbågslax (midloin) från Ishavet som jag tog fram! ÄLSKAR deras fisk!



Kanske inte den snyggaste sushibrickan men det blev SÅ gott! Och kul och pyssligt att göra ihop 😍🥰♥️ Alice kom hem efter sin helg i Göteborg där hon varit på Försvarsmaktens Marine Weekend. Det var en glad och peppig soon-to-be-seventeen tjej som kom hem och berättade om allt hon varit med om! Nu är hon inne på att bli yrkesmilitär. Den tjejen alltså ♥️ Tar sig an livet med hull och hår och räds INGET.

Det var lite från mig! KRAM på er alla och vet ni, jag är så otroligt tacksam för att ni är så många som läser här och som gör det möjligt för mig att fortsätta med bloggen. Så många får tyvärr lägga ner sina bloggar men ni hänger kvar och det är jag SÅ tacksam för 🙏🏻♥️ TACK!

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab
18 kommentarer
0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail

Det här är en riktig sommarfavorit hos mig – en jordgubbspaj som dessutom är både low carb och glutenfri. Pajbotten gör jag på mandelmjöl och den får en härligt nötig smak. Fyllningen med färska jordgubbar, creme fraiche och vanilj ger den perfekta balansen mellan syrligt och sött. Därför passar pajen lika bra till midsommar som till en vanlig helgfika.

Hej på er alla! Jag hoppas att ni njuter av en skön och härlig söndag. Helsingborg bjuder på 20 grader och sol – underbart att sommaren dröjer sig kvar lite till, tycker ni inte? Igår tog jag, Daniel och Juni en tur till Helsingör och fick en såååå mysig eftermiddag. När vi kom hem väntade Michelle och Millie, och då passade jag på att baka min goda jordgubbspaj.

jordgubbspaj low carb glutenfri

Jag använder Nick’s istället för socker. Det är enligt mig den bästa ersättaren för vitt socker i strövariant och ger en rund, fin smak utan bismak.

jordgubbspaj med nicks sötning

Så gör du pajdegen

Pajdegen kör jag enkelt ihop i en matberedare med knivar. Därefter trycker jag ut den i en pajform. Förgrädda degen en stund så håller den formen bättre när fyllningen kommer på.

jordgubbspaj low carb glutenfri mandelmjöl

Fyllning med jordgubbar

När pajskalet är redo fördelar jag jordgubbarna och smeten över. Jag glömde faktiskt citronskalet i smeten denna gång, men rev det över toppen i efterhand. Gör gärna tvärtom – riv direkt på jordgubbarna så smaken kommer fram bättre.

jordgubbspaj low carb glutenfri med jordgubbar

jordgubbar i springform low carb paj

Serveringstips

När pajen är färdiggräddad är det bara att njuta! Pajen smakar underbart en solig septemberdag som denna och blir extra god med en klick vispad grädde eller vaniljkvarg.

jordgubbspaj low carb glutenfri serveringsklar

jordgubbspaj low carb glutenfri upplagd

Tips: Jag har även bakat samma recept i springform, se bilden nedan.

jordgubbspaj glutenfri low carb springform

Gilla gärna inlägget här nedan och dela om du tycker om receptet. Kommentera gärna också när du har testat ♥️

Fler pajrecept som är glutenfria och low carb

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordgubbspaj – low carb & glutenfri smulpaj


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Pajdeg:
3,5 dl mandelmjöl
50 gram smör
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 msk sötning – dvs sötningsmängden motsvarar 1 msk riktigt socker (Jag använder Nick’s)
1 krm salt
1 tsk bakpulver
2 äggulor

Fyllning:
1 liter färska jordgubbar
3 dl creme fraiche
2 ägg
Vaniljextrakt motsvarande 2 tsk vaniljsocker
Valfri sötning motsvarande 1 dl strösocker (Jag använder Nick’s)
Rivet ska av 1/2 citron
2 msk potatismjöl (eller arrowrot för lägre mängd kolhydrater)


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Gör först pajdegen. I en matberedare med knivar, blanda alla  ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i en pajform eller springform.
Förgrädda pajen i ca 7-8 minuter.
Höj ugnsvärmen till 200 gr.
Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna och fördela i pajskalet. Riv citronskalet ovanpå
Vispa creme fraiche, ägg, vanilj, sötning tills det tjocknat lite. Pudra över potatismjölet. Häll sedan över jordgubbarna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Lägg gärna över ett folie efter halva tiden. Låt svalna.
Servera med vaniljgrädde eller sockerfri vaniljglass.

Notering

  • Energi: 331 kcal – Fett: 29.7 g – Protein: 7.1 g – Nettokolhydrater: 9.0 g – Fibrer: 3.9 g

 

 

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab
0 kommentarer
0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail