13,9K
Hej hej!
Mår ni bra idag?
Vi har hemmafixardag! Falläpplen som ska rensas upp, saker ska köras till tippen och klädinsamling och sängar bäddas rena.
Vi hade en supermysig middag hos grannarna i går och 8 timmars sömn så vi vaknade pigga och alerta! Jag var sugen på en riktigt gofrulle så jag gjorde riktigt goda bröd med kesobrödet som bas.
Kidsen gillade dem också! Bra omdöme med andra ord haha!
Ost & skinka och ost & osötad svartvinbärs marmelad YUM!
Berätta vad ni tycker om dem om ni bakar dem!
❤️
Skriv ut
Tekakor / Scones LCHF
Ingredienser
- 3 ägg
- 100 g keso (drygt 1 dl) eller philadelphiaost
- 1 dl mandelmjöl (Ica)
- 1 msk pofiber eller softbake
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk bakpulver
- salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr. vanlig ugn.
- Mixa keso och ägg med stavmixer.
- Mixa ner mandelmjöl, pofiber, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), bakpulver och salt.
- Låt stå i minst 5 minuter.
- Klicka ut 5 smetklickar på bakpappersklädd plåt. Sprinkla ev. med sesamfrön eller vallmofrön.
- Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills tekakorna fått fin färg.
Noteringar
- Per tekaka: 124 kcal, 7.8 g protein, 2.1 g kh, 8.3 g fett
Nutrition
- Serving Size: 5
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
66 kommentarer
Såå gott och enkelt det låter💕 Detta skall testas!👏
★★★★★
[…] här receptet på Tekakor / Scones LCHF känner ni nog till, det är ett av de godaste av mina lowcarb recept här på bloggen när det […]
Bästa LCHF-brödet by far! Enkelt och väldigt gott! Inne på min tredje omgång och är nu det enda brödet jag äter.
★★★★★
Oj så goda och användbara bröd😁använt dem till scones smörgås minipizza varma smörgåsar räkmackan rostbröd och som pitabröd!!Finns alltid ett gäng i frysen numera😋Tack för många bra å lätta recept😍
Dessa blir min räddning, helt underbara!
Bregott, ost och skinka till 👌
Kul att höra att du gillar dem! <3
Hej,
Har bakat dessa för första gången och de ser finfina ut, men..
Hur förvarar jag dem bäst?
Jag rekommenderar att du fryser in dem!
Hej
Kan mandelmjölet bytas ut mot något? Får inte ha nötter o mandel på jobbet.
Hej, jag har sen en tid tillbaka bakat dina tekakor med keso och softbake, det är det bästa LCHF-brödet jag ätit, tack för det. På bilderna till brödet äter du osötad svartvinbärsmarmelad, men jag hittar inget recept på det hos dig? Är det något som du köpt färdigt?
ad lul att höra att det uppskattas!
Det är marmelad från St Dalfour: Sötad med fruktjuice
https://stdalfour.se/marmelad/
[…] Santa Maria har kommit ut med en sweet chili med mindre socker i, kanon! Frukosten bestod av mina scones – slurp! Som redning använder jag konjacrot, min ser ut som här och googlar ni […]
[…] idag blev mina tekakor / scones – det är så goda! Glömt […]
[…] så skönt! Energin är absolut inte återställd men det är på väg! Jag svänggde ihop mina tekakor till frukost, muuuuums! Med goudaost och sockerfri apelsinsylt = […]
Perfekt bröd både till räkmackan o minipizzan 👍🏻😊
Vad kan jag ersätta keso med? Tål ej mjölkprodukter.
Tack snälla på förhand🙏🏼
Hej du kan ersätta med det du brukar ersätta dina mjölkprodukter med 🙂 Det är olika vad man brukar välja, mitt förslag är någon yoghurt/creme fraiche alternativ men jag kan inte garantera resultatet.
[…] har precis satt i mig två goda tekakor (recept HÄR) med favoritpåläggen just nu: Leverpastej och tunnskivad smörgåsgurka och Mor Matildas […]
[…] i min pyjamas 😅😅😅) och sippar på en stor kopp Earl Grey och precis satt i mig ett gäng tekakor med ägg – […]
Jädrar i min lilla låda! Detta bröd är så gott. Vi gjorde räkmacka på det och det var fantastiskt bra!
Kul att höra! =)
Mitt favoritbröd! Så JÄTTEGOTT! och jag har även provat din modifikation med lite mindre nandelmjöl och mer pofiber – superbra recept!
★★★★★
Tack för ett fantastiskt lchf-bröd.
Som brödtok har jag letat enormt efter ett bra substitut och dessa tekakor håller verkligen måttet. Jag hade Smetana i kylen och använde istället för keso, det blev jättebra.
Idag har jag malt paranötter till mjöl för att testa hur det fungerar, då de har ett lägre kolhydratinnehåll än mandel. Jag återkommer om de inte blir bra..😊
Har använt detta recept och gjort pizza några gånger nu, blir supergott och bröigt som ”vanlig” pizza. Ikväll hade jag på mozzarella, strimlad lök, paprika och biff, toppad med fetost 😋
Supergott bröd – tack för ännu ett superbra recept!! Förutom med pålägg till frukost kan jag tänka mig att använda detta som hamburgerbröd eller till vitlöksbröd. 🙂
[…] Hörrni, här har ni ett tips på gott bröd till lördagsfrullen! Jag bakade ett gäng i början av veckan och bjöd mamma på. MUMS! Ni hittar receptet HÄR […]
Tack för detta recept! Jag försöker undvika komjölk så istället för keso tog jag ca 70g fetaost och 30g vatten samt uteslöt salt – blev gott det med! 🙂
Hej
Kan mandelmjölet bytas ut mot något? Får inte ha nötter o mandel på jobbet.
Du kan ta bort ett ägg och utesluta mandelmjölet
Hej Åse! Älskar de här goda tekakorna, mums! Mitt Fiberhusk tog slut och köpte ICAs, har du provat deras? Första gången jag använder det och tyckte att bröden inte blev lika bra, men de smakade detsamma.
Aldrig provat! Det skiljer ju en hel del på hej! Kul du gillar dem! Bakegenskaper märken emellan när det gäller Mandelmjöl, husk och kokosmjöl tyvärr.
[…] fick ju inte i mig någon energi i går. Efter drygt 1,5 dygns ofrivillig fasta gjorde jag lite Tekakor / Scones till mig och Juni som var hemma i karantän. Hade glömt hur goda de […]
Dessa är sååå goda! Har provat en del andra lchf-bröd och klarar inte smaken men främst konsistensen på dem. Men dessa är så goda och konsistensen är nästintill som vanligt bröd! Tack så mycket för detta recept! 🙂
Härligt att höra!
[…] går gjorde jag mina scones till frukost fast bytte ut keso mot kvarg och minskade mandelmjölet och ökade upp pofiber och […]
Hej,
Tack för insperation och goda recept!
Jag har ätit lchf mat i 4 månader o följt dig lika länge.
Jag har gjort många av dina recept och är mycket nöjd!
Undrar bara om man kan byta ut mandelmjöl till något annat mjöl?
Snart har jag nått mitt mål, hur får jag balans så att jag inte går upp i vikt igen?
Mvh
Mirjam 😀
Du kan ersätta med pofiber men då blir det mer kompakta och inte lika saftiga.
Du fortsätter att äta precis som du gör nu! =) LCHF är ju ingen metod utan en livsstil. Lycka till!
Vart förvarar man dom? 🙂
Urgoda. Bra konsistens och jättefin smak. Gjorde en ”tuna melt” (amerikansk gratinerad tonfiskmacka) med dessa istället för vanligt vitt toastbröd. Har längtat efter såna ända sen jag började äta kolhydratsnålt och det här var en fullgod ersättning 🙂
Tack för en superfin blogg och inspiration! Tekakorna bästa lchf bröd hittills👍😊
Härligt att höra! Tack för dina rader! 💖
[…] linnegardiner hos Hemtex, de finns HÄR Mamma hjälpte mig sy dit veckband och jag bjöd på mina scones / tekakor som jag gjort som osstfrallor – […]
[…] blev tidig mysfrukost idag framför TV:n, gjorde en laddning tekakor i går och en ny idag! Bra att ha i […]
Jag har testat att göra lite olika lchf-bröd och inte hittat nåt jag blivit nöjd med förrän nu. Dessa håller verkligen! De är fantastiska! Jättegoda och lätta att svänga ihop. Jag delar dem som hamburgerbröd och fryser in. Tinar dem i brödrosten och äter med smör och ost eller nåt annat gott. Det luktar fantastiskt gott när de gräddas också!
Roligt att höra! Glad jag blir att du hittat ngt du är nöjd med! Visst är de goda!! :))
Dessa ser mumsiga ut! Har du förslag på ngt annat jag kan ha istället för keso? Grädde kanske? Jag är inte allergisk utan gillar bara inte keso! 😊 Mvh Helena
Man känner inte kesosmaken. Jag gillar inte keso heller men dessa är Riktigt goda och så även kesoplättar. Godaste ever. 😊
[…] svänggde ihop mina tekakor till frukost, muuuuums! Med goudaost och sockerfri apelsinsylt = […]
[…] bestod av mina scones – […]
Godaste LCHF brödet jag ätit, mmmmm
Härligt!! 🙂
Hej! Fint recept, men vi kör meijerifritt så keson blev ersatt med kokosmjölk. Det blev inga bollar men en A4 stor kaka som jag delade i 8 mackor. Smakar finfint med lite vallmofrön på 🙂
Kul att det funkade med kokosmjölk!
Blandade i en halv påse saffran, så goda! Mina flöt inte ut, blev snygga runda bullar, kanske mina ägg vara lite mindre.
Bästa lchf brödet! Supergott, enkelt & snabbt att svänga ihop =) Mamma kommer på frukost imorgon, då kommer dessa godingar avnjutas ljumna från ugnen med smör, smakrik ost & cocktailtomater. Tack för inspiration =)
/JennieAnn
Jättegoda och enkla att göra!
Även barnen uppskattar dem 😊
Helt fantastiskt goda och enkla att göra. Kommer garanterat göra dubbel sats nästa gång 👍🏽
Jag trodde de skulle ”flyta ut”.. så jag klickade ut bollar.. nu har jag gräddade bollar 🙈😂.. men de var goda!!
Haha ja men vad SKUMT. Mina flöt ju ut??
Jättegoda! Bakar en andra omgång nu 🙂 Perfekt frukost som höll mig mätt fram till lunch. Tack för många supergoda recept! Eva
Snabbt och lätt! Jag strödde på en massa blandade fröer och tryckte fast dem innan gräddning. Blev jättegoda och funkade bra att frysa/tina. Bakar dubbel sats nästa gång!
Jättegoda!!! 🙂 Kram
Bakat idag, lättgjorda och goda 😀
Har testat att baka dem, mums så goda och till kvällens fisksoppa får de också vara en del av middagen. Här är det -10. Grader ute och lite snö så soppa och bröd passar bra 👍🍞 ha det gött
Och nu har jag bakat dem. Supergoda och väldigt brödlika. Funkar säkert till pizza, smörgåstårta mm. Nästa gång får jag bara platta ut dem lite, för att få tekakor. Nu blev det mer bullar. Verkligen tummen upp för detta recept!
De såg jättegoda ut och enkla att göra. Uppskattas! Ha en skön söndag…