Vibrationsträning på Vibbplatta (innehåller rabattkod)

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till TrendRehab

Så mina vänner!
Det tog bara 1,5 år för mig att skriva det här inlägget som jag lovade HÄR när jag precis fått hem min 4FitnessPlate-4D men nu kommer ett fullproppat inlägg!

Till mitt försvar så kan jag berätta att jag faktiskt inte började använda den regelbundet förrän för drygt 2 månader sedan.
Innan jag kör igång med att berätta om vad vibrationsträning är så vill jag redan nu lyfta att:

Just nu FROM 31/7 och ett tag framöver så ger min kod 56KILO hela 25% rabatt på ALLT hos TrendRehab!


Fitness Plate-POWER är en liknande platta som min 4D men den har något mindre träningsyta, ingen bluetooth (att koppla hörlurar till) och den har lite annat upplägg i programmen men är en grymt bra vibbplatta som ska flytta hem till min dotter ♥️

Vibblattan är sedan 2 månader en del i min egen träning.
Med min 50-års födelsedag (midsommardagen) i antågande fick jag nog nu i mars.
Vikten började smyga sig på under 2021 när klimakteriet knackade på, min kost har vart densamma och med densamma så menar jag att jag har min 80/20 approach till lågkolhydratkost/lchf.
Jag har en balans i det som äts till vardags och det som jag njuter av under helg och festligheter.
Jag har styrketränat sedan 2014, minst en gång i veckan med min PT Therese på Aktiverum och utöver det så har jag så klart haft bra och mindre bra träningsrutiner.
Men under 2021-2022 så märktes det tydligt att något hade skett med hormonerna.
Jag ÄLSKAR att träna, jag mår som bäst när jag har en bra träningsrutin men ni vet ju hur det är – det är inte alltid man gör det man mår bäst av 😉

Hur som haver i mars för 2 månader sedan hade jag nått min botten.
Jag hade ont i kroppen (nacke, axlar)
Jag gick bara på gymmet på mina PT tillfällen.
Kroppen kändes bara motsträvig!
Jag sov sämre (vallningar och svettningar) och jag kände mig inte hemma i min egen kropp..

Ärligt talat: Kosten kan jag, kosten har jag inga problem med, kosten är inget jag vill laborera med.
Jag varken kan eller vill äta mindre energi eller annorlunda, jag äter väldigt sällan socker och snabba kolhydrater, det är till helg och fest och är definitivt inga mängder.
Jag äter hälsosamt och balanserat och har inget intresse av att börja utesluta eller begränsa.
Det jag behövde fokusera på var rörelse och styrketräning, för att balansera hormoner och få en gladare kropp!
Min IRMADRASS har (och är) också varit en räddare i nöden! (min kod ger även 20% på den!)

Vet ni om att styrketräning kan hjälpa mot klimakteriebesvär?
Endorfinerna som frisläpps vid träning är inte bara viktigt för att vi ska MÅ bra och vara göada och lyckliga med de är även viktiga när det kommer till svettningar och svettningar!

Resultatet visar att de som styrketränade minskade sina vallningar med 44 procent i genomsnitt, vilket den andra gruppen inte gjorde. De hade lika mycket besvär som tidigare.

När det svallas och svettas i klimakteriet beror det på att hjärnans temperaturcentrum i hypotalamus börjat reagera lynnigt. Här behövs endorfiner och liknande ämnen, som östrogen och testosteron tidigare stimulerat fram.

Utöver det så påverkas skelettet av östrogenbristen. När produktionen av östrogen minskar i samband med klimakteriet så ökar nedbrytningen av ben.
Inte kul…

Det bästa är att med en vibbplatta så kan du träna effektivt hemma!

Vad är då en vibbplatta? Fungerar det verkligen?

Vibrationsplattor har sitt ursprung inom medicinsk forskning och användes ursprungligen för att hjälpa astronauter att motverka benskörhet och muskelförlust under vistelse i rymden. Under 1960-talet upptäckte forskare att genom att använda vibrerande plattor kunde man stimulera musklerna och skelettet på ett sätt som liknade den belastning som genereras av fysisk träning.

Med en vibrationsplatta kommer du antagligen uppleva mer energi, bättre kondition och du kommer med största sannolikhet bli starkare i framför allt i benen, rumpa, mage och ländrygg. Du får bättre balans, starkare skelett, leder och muskler.
Du kan få bättre blodcirkulation, förbättrat lymfsystem, ökad fettförbränning och det är en bra träning för dig med artros.
Det är även en skonsam träning för dig i rehabilitering (tex korsbandsskada)
När hela kroppen skakar får det nerver och muskler att samverka i ett blixtsnabbt rörelsemönster utöver de större muskel- eller balansövningar som du utför, antingen med kroppstyngd eller med hantlar/träningsband, viktplatta.
Man jobbar med många muskler samtidigt på en vibbplatta vilket ger en bra förbränningsträning och en bra efterförbränning.

10-15 minuters vibrationsträning motsvarar troligtvis 30-60 minuters konventionell träning.

FitnessPlatePOWER som är på kampanj nu har tre olika rörelsemönster som kan användas i 3 olika autoprogram och 7 manuella program.
Du kan köra en rörelse i taget i ett program eller välja de manuella programmen där man kan kombinera de olika rörelserna med varandra två i taget.  Det finns även ett 4D läge där maskinen kombinerar alla tre rörelserna för att ge extra utmaning.

 • Sidorörseler
 • Upp-och ned rörelser
 • Mikrovibrationer

Dessa olika rörelsemönster är bra för olika saker, de kan ni läsa om HÄR

Jag använder oftast kombinationsprogram för upp- och nedrörelser och mikrovibrationer.
Detta hjälper till att:

 • Aktivera muskler, bli starkare
 • Fettförbränning
 • massage, smärtlindring och blodcirkulation
 • Stärka skelettet
 • Stretch

Jag kör emellanåt kombinationsprogrammet med sidorörelser också som är bra för balans och lymfan också.
Jag kombierar 3-4 dagar på gymmet med vibbplattan, på helgerna kör jag bara vibbplatta och jag kan tom ibland ställa mig på den på eftermiddagen framför TV:n även om jag varit på gymmet tidigare.
Jag mår helt enkelt bra i kroppen av att stå på den! En riktigt MULTIMASKIN!
Om du har akuta ryggsjukdomar, allvarlig diabetes, tumörsjukdom, är gravid, har epilepsi, njursten/gallsten och mag- och tarmsjukdom så prata med din läkare först.

Övningar / Träningsprogram

Du behöver inte ha ett träningsprogram för att dra nytta av plattan men självklart så blir det en effektivare träning (beroende på vad målet är med plattan så klart!) om man samtidigt aktiverar musklerna mer än vad plattan gör.
Med plattan kommer träningsband som ger en bra träning tillsammans med kroppstyngd!

Här kommer ett litet kom-igång-program till er som jag själv kör!
Jag SKA fota eller filma övningarna, har inte hunnit så är ni osäker kan ni googla övningarna hur de ser ut!

Jag kör nästan alltid 12 repetioner x 3 ggr
Jag sätter plattan på ett komboprogram oftast (gärna svängningar = upp och ner med mikrovibrationer)Frekvensen (hastigheten) är valfri.

 • Utfall (med eller utan hantlar eller annan vikt)
 • Benböj (med eller utan hantlar eller annan vikt)
 • Bicepscurl med tex medföljande gummiband
 • Axellyft med tillhörande gummiband (Ta tag i handtagen och gör lyft framför dig enligt ovan: 12 reps x 3)
 • Framåtlutad rodd,  korsade handtag för tyngre vikt: greppa längre ner (Lyft armarna uppåt och dra ut bandet så långt du kan. Drag ihop mot skulderbladen )
 • Bryggan (rumplyft): Ligg på rygg på tex en yogamatta,armarna längs din sida. Placera fötterna på vibrationsplatta (axelbrett). Lyft höft och säte rakt upp. Spänn rumoan och stanna kvar i position ca 2 sekunder.
 • Sittande bålträning antingen statiskt, eller cyklandes  (valfritt inkl biceps med hantlar eller axelpress) 30-60 sek x 3

Hoppas ni som efterlyst detta inlägget känner att ni fick svar på era frågor, annars bara hojta till i kommentarsfältet! ♥️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Sista dagen med 27% Rabatt på IR madrass - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 1 april, 2024 - 17:14

[…] Är ni osäkra på fördelarna med IR madrass och Vibb så kan ni läsa HÄR och HÄR […]

Svara
Långredagsbrunch - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 1 april, 2024 - 12:17

[…] givna som verktyg. Ni kan läsa om varför IR madrasser är bra HÄR och om Vibbträning HÄR 20%20% på ALLT hos TrendRehab56KILO Till erbjudandet! Nu hasar jag omkring i myskläder och nyss […]

Svara
Ny Vibrationsplatta! Kampanjpris - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 28 januari, 2024 - 12:34

[…] pris. Den extra rabattkoden gäller tom i morgon 29/1 Jag har ju skrivit om vibrationsträning HÄR och jag har själv en FitnessPlate 4D. Min Mamma och min Michelle har också plattor! Världens […]

Svara
Proteinvåfflor och extra snäll månad - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 3 januari, 2024 - 12:03

[…] till styrketräningen och utöver det är återhämtning på min IR madrass och träning på Vibbplatta och promenader. Så det blir lite härlig må-bra fokus på bloggen […]

Svara
God Fortsättning! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 27 december, 2023 - 11:53

[…] Senaste halvåret med resor och mycket inbokat har inte varit så positivt för goda träningsvanor så det längtar jag efter att prioritera. Jisses vad det känns i kroppen att det slarvats! Men positivt ändå för jag inser ju verkligen vad träningen och IR madrassen gör för mitt välmående! Har precis satt mitt styrketräningsschema och schema för både IR madrass och Vibbplattan. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så ger min kod 56KILO just nu hela 25% på IR madrass och Vibbplattor och andra grymma produkter hos TrendRehab! Är ni nya så kan ni läsa om tex IR madrassen i detta inlägget HÄR och om Vibbträning HÄR […]

Svara
FREDAGSDRINKEN: Gin Fizz med enbär - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 9 november, 2023 - 09:56

[…] här 50-åringen! Jag mår ju så mycket bättre fysiskt och psykiskt när jag styrketränar. Min vibbplatta ska jag också komma igång med igen, den är verkligen magisk. (Min rabattkod 56KILO gr er som […]

Svara
SISTA dagen med 25% på IR, Vibbplattor, Chi maskin m.m - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 3 september, 2023 - 09:09

[…] Utöver IR maskinen och Chimaskinen så är vibbplattan mig kär! Har skrivit ett gediget inlägg om den HÄR […]

Svara
Pasta di Parma aglio e olio - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 13 augusti, 2023 - 11:58

[…] ni vill jag tillbaka till min må-bäst kost och träning! I veckan blir det fokus promenader och vibbplatta och på torsdag så är det gymstart. LÄNGT på det! Här kommer ett smarrigt recept till er som […]

Svara
Bua, Ullared & repris hos Spiseriet - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 7 augusti, 2023 - 14:52

[…] jag behöver motionen 😃 PS! Glöm inte att kod 56KILO just nu ger hela 25% rabatt på tex den fantastiska vibbplattan! Perfekt för höstens […]

Svara
Hej Augusti! Fasa ut semestern och passa-på-rabattkod! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 1 augusti, 2023 - 10:29

[…] ska ställa mig på min älskade vibbplatta dagligen from idag, ger SÅ bra träning på kort tid ( läs mer i detta inlägget) , för att inte tala om hälsoeffekterna med den. Tex: Rensa slaggprodukter, rensa bort […]

Svara
Fasa ut semestern och passa-på-rabattkod! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 31 juli, 2023 - 13:18

[…] ska ställa mig på min älskade vibbplatta dagligen from idag, ger SÅ bra träning på kort tid ( läs mer i detta inlägget) , för att inte tala om hälsoeffekterna med den. Tex: Rensa slaggprodukter, rensa bort […]

Svara
Kryddiga kycklingbiffar med remoulad - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 30 juni, 2023 - 18:55

[…] min kod 56KILO just nu ger hela 25% på ALLT Hos TrendRehab! Är ni sugna på en IR madrass eller Vibbplatta så passa på […]

Svara
Biffwok i Oystersås - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 28 juni, 2023 - 10:23

[…] av den! Uppdaterat juni 2023!  Så här nästan 2 år senare så är jag helt såld! Läs mer HÄR och hitta en kod som ger er minst 20% […]

Svara
Kycklingsallad med pestodressing - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 13 juni, 2023 - 15:18

[…] Var en galen vecka förra veckan så gymmet bortprioriterades men som tur är så har jag ju vibbplattan men idag var jag tillbaka igen, härligt! Efter gymmet, handlande och skjutsning av Alice som går […]

Svara
PINGST & MORS DAG - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 30 maj, 2023 - 14:44

[…] min kod 56KILO ger er sammanlagt 40% på den HÄR plattan! Koden gäller endast i morgon också! (HÄR hittar ni mitt inlägg om […]

Svara
Sanna 24 maj, 2023 - 00:00

Hej Åse
Undrar om vibrationsplattan låter mycket?

Svara
Åse 24 maj, 2023 - 09:20

Hej! Nej absolut inte och den modellen som är på kampanj nu är dessutom tystare än tex 4D!

Svara
NYTT i vardagsrummet och skönaste byxan! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 23 maj, 2023 - 15:16

[…] att det är hela 40% rabatt på FitnessPlatePOWER Ni hittar info om både vibbtränibg och plattan HÄR! Min kod är 56KILO och ger 20% på allt hos Trendrehab (även på IR […]

Svara
Anna 20 maj, 2023 - 16:40

Kan du säga något om den lymfdränerande effekten (eller någon annan här som har erfarenhet av vibrationsplatta och lymfdränage)? Har precis fått min platta levererad och hoppas på resultat när det gäller vätskeretention.

Svara
Åse 22 maj, 2023 - 14:14

Hej!
Mikrovibrationer, som har en låg frekvens, hjälper till att lossa stagnationer då hudens lager mjukas upp och vibrationerna (och till viss del svängningar) hjälper till att få lymflödet framåt.
Viktigt är att börja med max 10 min per dag för att inte belasta lymfsystemet för mycket. Du kan stå på plattan på låg frekvens flera ggr per dag, några minuter här och där.
Prova dig fram helt enkelt!

Svara
Monika 17 maj, 2023 - 12:57

Hej vad är rabattkod för att få 20% på vibb plattan. Mvh Monika 😊

Svara
Åse 17 maj, 2023 - 13:03

Hej! Du hittar den i ”kupongen” där det står 56KILO, koden är 56KILO =)

Svara
Kajsa 17 maj, 2023 - 08:00

Bra att du lyfter klimakteriet! Vi är många som är på väg in i det och man känner inte igen sin kropp. Jag har alltid tränat mycket, men som du skriver, man får sina dippar ibland. Jag märker tydligt att mina vallningar minskar när jag tränar regelbundet. Jag har lagt till tung styrketräning! Det hjälper också.

Svara
Åse 17 maj, 2023 - 13:09

Javisst är det viktigt att våga prata om det!
Härligt att du också märker positiv effekt på vallningarna med träning! Det är fantastiskt att våra kroppar är gjorda för rörelse och att det ofta är en bra medicin för mycket!

Svara
ulla 17 maj, 2023 - 06:46

Tack för bra info angående vibbträning. Jag var skeptisk till det i början men har periodvis gjort vibbträning och det ger bra resultat. Såklart beror det på input hur mycket man får i output. Jag tror inte det är tillräckligt att bara stå stilla på den, speciellt efter klimakteriet men i kombination med olika övningar och tyngder så fungerar det utmärkt.

Svara
Åse 17 maj, 2023 - 07:29

Hej Ulla! Härligt att du har positiv erfarenhet av vibrationsträning!
Jo det fungerar faktiskt att bara stå på plattan då forskare under 1960-talet upptäckte att genom att använda vibrerande plattor kunde man stimulera musklerna och skelettet på ett sätt som liknade den belastning som genereras av fysisk träning.
Sedan är det så klart inte så att man bygger någon direkt volym och det ger ju bättre resultat i kombination med kroppsövningar i någon form.
Men i vissa fall räcker det med att stå på plattan (för att förbättra styrka, flexibilitet och balans)

Svara
Elisabeth Skoog 19 maj, 2023 - 06:41

Hej
Tack för info om webbplatsen
Såg även att du har provat IR och såg även en kod till denna – men nu hittar jag den inte – koden alltså
Är den inte tillgänglig längre ?
Skulle du vilja skicka den igen ?
M v h Elisabeth

Svara
Åse 19 maj, 2023 - 08:49

Hej! Koden står i inlägget: https://www.56kilo.se/pemfinframadrass/
Men det är 56KILO

Svara
kristina 16 maj, 2023 - 19:39

Hej
Inte för att vara negativ till vibrationsplatta men det kanske är bra med en hänvisning till att personer med hälsoproblem bör kontrollera med sin läkare innan de börjar träna.
Mvh Kristina

Svara
Åse 16 maj, 2023 - 19:43

hej hej! det står i inlägget ju =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.