Smashed / krossad vitlökspotatis alt blomkål

22 juli, 2019

Har ni inte provat det här så tycker jag att det är hög tid!
Ett så gott tillbehör till grillat kyckling, korv och kött.
Smör, vitlök, parmesan och salt och så klippt timjan över när de är klara – SÅ GOTT!

Välj båda eller något av det, potatis eller blomkål alltså. Vi älskar båda alternativen i vår familj.

Potatisen / blomkålen kokas nästan mjuka i saltat vatten och ångas av ordentligt. Viktigast är så klart att blomkålen ångas av ordentligt så den inte håller för mycket vatten.

Jag använder en stekspade att pressa till med, bra om skalet spricker lite så smöret når kötte.

Doften är LJUVLIG! Mums!

Här kommer receptet!

Skriv ut

Smashed / krossad vitlökspotatis alt blomkål

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 blomkålshuvud  eller ca 1 kg mindre potatisar
50 g smält smör
34 vitlöksklyftor, pressade
salt, svartpeppar
1 dl riven parmesan
1 knippe timjan


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Koka potatisen och/eller blomkålen nästan mjuk.
Låt ånga av (extra länge för blomkålen) och svalna. Lägg på bakplåtspapper.
Pressa vitlöken i det smälta smöret och pensla på. Salta och peppra. Strö riven parmesan över.
Gratinera i ugnen tills ytan är krispig och gyllenbrun.
Klipp timjan över och servera.


5 kommentarer

Camilla 26 juli, 2019 - 08:35

Provade blomkålsvarianten vilken var ljuvligt god! Tack för alla bra recept!

Svara
Åse 26 juli, 2019 - 11:16

Va roligt att höra! Kul det smakade!

Svara
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG 22 juli, 2019 - 21:30

Det där såg väldigt gott ut, särskilt när du strött över timjan. Det måste jag testa! Tack för fint tips!
Ha en fin kväll!
//Berith

Svara
Linda 22 juli, 2019 - 18:18

Detta ska jag definitivt testa. Hittills har jag gillat ALLT jag har testat ifrån denna bloggen.

Svara
Åse 22 juli, 2019 - 18:19

Vad kul att höra! 🔆🧡

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.