Helgen som försvann!?

av Åse

Men god morgon på er!!

Hade ni en bra helg? Den försvann snabbt eller hur!? I går var stora städdagen här hemma, alla sängkläder byttes, tvätthögen är fortfarande enorm! Kylskåpet rensades och alla burkar med diverse gurkor, jalapenos etc gicks igenom och gammalt kastades. Hela köket rensades och torkades av och det känns så skönt när man gjort en sådan sak, eller hur!?
Vi grillade bara lite korv i går kväll och hade coleslaw, tzatziki etc till, sedan kan jag lova att jag slocknade som ett ljus på soffan!

I lördags hade vi lite plock här innan vi försvann ut i kvällsvimlet, det blev en toppenkväll!
Gjorde en chorizosallad med stekt chorizo, ruccola, machésallad, fetaost, körsbärstomater, soltorkade tomater, avokado och rödlök och sedan hade vi lite surdegskex, osockrad fikonmarmelad, lufttorkad skinka, salamis, vindruvor, jordgubbar och goda ostar!


Vi inledde med en god Prosecco


Fat från Gerbera med massa godisar!


Ny blus från Zara, gillar den! Byxor Gina Tricot och skor från Scorett!


Storstädat i köket! Underbart!!! Nu fattas bara de nya bänkskivorna, min KA och annat smått och gått! =) 😀

Puss & Kram på er!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Areyanna 16 maj, 2012 - 22:38

Enormt snygg tjej! Tänk jag vägde med 56 kilo för 2½ år sedan nu men så pajja ryggen å senn byggde jag ej upp kroppen igen efteråt… men jag ska ta tag i det nu… för jag är ju sådär snygg jag med egentligen, å hälsosam… har du något tips till mig på hur jag lyckas?

Svara
Sophie 15 maj, 2012 - 22:16

Sicken snygging på väg ut i partynatten 😉

Har glömt att fråga men påmindes nu när jag såg bilden över matbordet.
Den där tavlan på väggen, var har du beställt den?
Jag har för flera år sedan beställt en tavla från hon som gör dem men jag kommer inte ihåg adressen och jag vill tillbaka och botanisera igen 🙂
Hjälp!

KRam Sophie

Svara
Åse 16 maj, 2012 - 09:51

Hej Sophie! Den är från Isa Form! Kram!

Svara
Åsa 15 maj, 2012 - 07:04

Hej, vacker dukning och fantastisk tapet i matrummet! Vad är det för tapet, den vill jag ha hemma hos mig?!
Tack för en mkt trevlig och inspirerande blogg!
Med vänlig hälsning, Åsa

Svara
Åse 15 maj, 2012 - 09:15

Hej! Det är en Sandberg tapet =)

Svara
Anita 14 maj, 2012 - 22:45

Vad skönt få fint i kylskåpet. Det behövs göras med jämna mellanrum. 🙂 Många härliga bilder som vanligt och det ser väldigt gott ut allt som ligger på tallriken. 😉

Svara
Marie 14 maj, 2012 - 20:43

Hej undrar över marmeladen på bilden…
Den är ju sötad med fruktos. Hur LC är den?
Jag köper den själv men har varit lite osäker.
Äter dock bara av den när jag ”lyxar”
Tack för en superinspirerande blogg 🙂

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 20:46

Marmelad som är sötad med fruktjuice är bättre än marmelad sötad med raffinerat socker, sedan får man själv avgöra om man klarar av sötman. Jag har inga problem med det, jag behöver inte gå ner i vikt och klarar lite socker.
Så triggas du inte tycker jag du kan lyxa till det med den =)

Svara
Marie 15 maj, 2012 - 14:17

Nej jag behöver inte gå ner…
Tolkar det som att den är sötad med juice naturligt och inte med framställt fruktsocker!?
Tack för svaret 🙂

Svara
Gruset 14 maj, 2012 - 18:39

Snygg som tusan, är du! Ska bli kul å se när du fått in rosa i ditt kök, du inreder ju med god finess. 🙂 Kram på dig!

Svara
Sofia 14 maj, 2012 - 18:37

Fantastiskt smarrigt det såg ut! Tänkte fråga vad det var som gjorde att du började med lågkolhydratkost?

Jag har läst lite av dom tidigaste inläggen där du förfäras av en bakpotatis som dränkts i majonnäs och där jag upplever en vikthets, ånger när du ätit ”fel” och lite hysteri över mat och vikt som jag absolut inte upplever på bloggen idag! Vad tycker du själv är den stora skillnaden från då och nu?

Jag har själv efter så många år av banting med pulver, kaloriräkning, tokträning mm. börjat så smått med lågkolhydratkost (även om det inte är lätt alla dagar) och för det mesta mår jag väldigt bra på det, känner mig mer harmonisk och tankarna på mat hela tiden finns inte där som förut =) Jag har testat både den falska potatissalladen och våfflorna och jag är sjukt imponerad, riktigt, riktigt gott! Det svåraste är att veta hur mycket jag ska äta men jag hoppas det faller på plats med tiden.

Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 19:18

Hej! Jag började med LC för att jag var trött på att banta! Jag insåg att min kropp inte fixade den mängd kolhydrater jag åt (och jag åt inga mängder!) Vi är alla olika känsliga för just kolhydrater. Jag blev väldigt matfixerad av att aldrig känna mig nöjd och belåten och suget efter mat och socker var stort och det skapade som du säger mat och vikthets.
Jag liksom du är mer harmonisk i kropp och knopp med mindre kolhydrater (och mer fett).
Ät dig ohungrig! Så tror jag att det ska gå hur bra som helst! Tack själv! =)

Svara
Sthlms tjej 14 maj, 2012 - 15:58

Hej

Åse, har du märkt om du är känsligare för alkohol sen du började med periodisk fasta?
Jag drack några få glas vitt i fredags och mådde dåligt hela helgen efter det. Känns inte som att det är värt det 🙁
Tycker att jag är känsligare för alkohol överlag sen jag började med lchf. Åt också lite pommes i fredags och nu sitter jag här 3 dagar senare och mår riktigt dåligt. Blä! Trött, ont i huvudet, magen och allmänt risig.
Överlag så kombinerar ju nästan alla ”junkfood” som pommes, hamburgare osv när man druckit. Det kanske fyller en funktion som vi lchf:are saknar??
Vad har ni för erfarenheter när det gäller alkohol och kolisar?

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 16:02

Hej! I början var jag känsligaste mot alkohol både i början av LCHF och i början med PF!
Det finns många som klarar alkohol dåligt på lågkolhydratkost och mig veterligen finns det mest hypoteser, men jag tror det har ngt med att både LCHF och alkohol bryts ner i levern.

Svara
Sthlms tje 14 maj, 2012 - 19:20

Ja, nåt är det. Jag får ta det lugnt med drinkarna och vinet helt enkelt 😉
Krya på dig!!

Jättesnygga kläder btw :))

Kram

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 20:12

Haha ja;)) tack!! Kram!

Svara
Ellinor Hallberg 14 maj, 2012 - 15:32

Hej fina!

Vilka underbara bilder!!! Du är en sån duktig fotograf!! Min helg spenderades med en hotellvistelse och lite spa hi hi Myyyys!!!!

Massor med kramar till dig

Svara
Caroline 14 maj, 2012 - 15:25

Åh vad gott det ser ut på tallrikar och i skålar och glas! 🙂 Vilken inbjudande atmosfär!
Jättesnygg topp/blus!

Svara
Nadja 14 maj, 2012 - 15:01

Nog försvann helgen lika fort som den kom, men kortvecka så snart helg igen 😉 Jättehärliga bilder, maten ser riktigt god ut. Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.