Hej fredag!

av Åse

Hej på er! Sitter i bilen på väg upp till Stockholm med lillasyster och svåger, maken är där uppe redan i jobb, så jag passar på att blogga lite 🙂 Veckan har varit ganska galen, har inte hunnit eller orkat med någon träning förutom löpbandet – trist! Men på måndag ska jag vara där tidigt och köra igenom hela kroppen.

I kväll blir det Globen med Josh Groban, vi ska möta upp våra vänner Toni & Sandra för mat och dryck på Warm Up innan, kul! I morgon har vi inget planerat förutom att vi tänkte äta på härliga Koh Phangan!

På måndag fyller min lilla bebis Alice hela 3 år!! Blir sedvanligt familjekalas på kvällen med mat och dryck, jag funderar på plocktallrik, så enkelt och gott och man kan äta vad man vill ha. Parma, Bresaola, ostar, sallader, lchf paj etc. Tänkte göra någon LCHF tårta också eventuellt! Ska bara fundera ut ett bra recept!

Vi hörs under helgen!!


Gräsänkans torsdagsmat, lyx och gott för själen! Jag slocknade som ett ljus sedan på soffan och hade pratat massor i sömnen enligt stora sonen 😉


God resefrukost! 1 burk kesella 1%, skvätt vispgrädde, 2 msk kokosfett och frysta hallon och blåbär.

 


Lillasyrran övningskör och Martin, som har nyopererad fot passar på att titta på utsikten 🙂


Syster-Yster kör!


Undertecknad slappar och bloggar 🙂

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

33 kommentarer

Malin Rehnstedt 31 augusti, 2015 - 16:03

Hej! Gammalt inlägg men jag frågar ändå. Hur får du kokosfettet att blandas homogent med kesella och frysta bär utan att få klumpar eller smulor? Fettet stelnar ju vid 25 grader.
Sen en sak till. Du har gröna tomater på din tallrik. Säkert är det MOGNA gröna tomater. Men jag säger det ändå så ingen tror att man kan äta gröna omogna tomater: De är giftigt med omogna tomater.
Tack för din trevliga blogg och många goda recept!

Svara
Åse 31 augusti, 2015 - 18:13

Hej! Du måste kommenterat till fel inlägg för detta inlägget har inget med kokosfett, kesella eller gröna tomater att göra? Ange gärna vilket inlägg du syftar på så kan jag svara 🙂

Svara
Åse 31 augusti, 2015 - 18:17

Näää det är ju jag som är ute och reser!! NU såg jag smoothien!
Jag mixar smält kokosolja i smoothies etc, aldrig några problem med klumpar etc =) Hur det ligger till rent kemiskt har jag ingen aning om 😉
Gröna mogna tomater (säljs omogna gröna tomater över huvud taget??) är vanliga så jag tror att alla förstår att det är de jag syftar på men annars så har ju du förtydligat, tack för det! =)

Svara
Malin Rehnstedt 31 augusti, 2015 - 22:05

Nej det SÄLJS ju inga omogna tomater men nu i aug/sep så har folk massor av gröna tomater hemma på sina egna plantor.
Bra idé att pimpa smoothie med kokosfett. Det måste jag prova.
Kokosfett är bra till mycket. Både i och utanför magen. Prova att smörja händerna.

Svara
Åse 1 september, 2015 - 07:18

Jag och min dotter använder kokosoljan som både bodylotion och handcreme och dottern har det även som ansiktscreme 😉

Svara
enannankarin 28 september, 2011 - 13:28

vad är det gröna på tallriken bredvid avokadon?=) grön tomat??kan man äta det?

Svara
Åse 28 september, 2011 - 13:30

Yes! Jaaaa de är ju ätbara =)

Svara
Petra 26 september, 2011 - 18:12

Vilket fint lappglans du har pa narbilden pa dig! Vart kommer det ifran? Det ser ut att ha varit en toppen helg! Fina bidler!

Svara
Åse 27 september, 2011 - 10:25

Kolla längre ner i kommentarsfältet, dä står det =)) KRAM!

Svara
Klara 26 september, 2011 - 15:12

Gud vad god den räktallriken ser ut!

Svara
junitjej 24 september, 2011 - 12:03

Torsdagsmaten ser god ut!

Svara
Sthlms tjej 23 september, 2011 - 22:30

Tack för en bra blogg!!

Svara
Sthlms tjej 23 september, 2011 - 22:30

Kul 🙂 My home town!!
Tack för en bra blogg.

Svara
Jessica A 23 september, 2011 - 20:17

Hej Åse!!
Såg mycket smaskigt ut på din tallrik…har en fråga till dig…vet du om det finns någon proteinshake eller proteinbar för oss LCHF:are?? Ha en skön helg i huvudstaden!! 🙂

Svara
Åse 23 september, 2011 - 22:31

Nej LCHF är ju naturlig kost så eg är det inget som ingår i kosten.

Svara
Åse 24 september, 2011 - 15:04

Ps holistics har i såfall ett proteinpulver utan aspartam.

Svara
Anita 23 september, 2011 - 18:13

Tittar in och hoppas du får en trevlig helg i Stockholm. Hmmm, jag är inte ett dugg avundsjuk på att du ska äta på Koh Phangan. 😉 Ohhh helt underbart där, vi var där när vi var på TjejMilen. Kanonbra, jag bytte ut riset mot mera färska grönsaker inga problem. 🙂

Svara
Kristina Sv 23 september, 2011 - 18:04

Halloj! Ja, det är en speciell känsla på fredagar. Just upphämtad av mannen och nu i bilen på väg hem från jobbet. Läser Hannah Graafs blogg ibland, och läste just innan att hon ska på samma konsert som du med sin mamma 🙂

Känner mig lite oinspirerad på väg mot Ica MAXI för att inhandla lite kvällsmat. Kanske det blir krabba som jag och Jonas kom på att vi inte ätit på flera år! Men eftersom jag inte är på humör att laga i ordning något så kommer säkert hovmästarsåsen bli ett problem….den färdiga är väl för mkt socker i! Sedan vill vi ju dessutom ha ngt gott att dricka till, hm det är ju trots allt fredag ;).

Min sambo flyger ner till Malmö tidigt i morgon bitti. Jag har då fri tillgång till bilen, dessutom en barnfri helg…..finns det någon anledning till att inte ta sig i kragen och ta sig iväg till SATS och sluta att bara sponsra utan att kräva något tillbaka som vi sa tidigare?!

Ikväll ska vi bänka oss framför tvn har vi just bestämt (första obokade helgen sedan flera månader!). Det bli Dobidoo, Skavlan och En vampyrs bekännelser!

Välkommen till Stockholm som i dag visar sig från sin bästa sida!

Hälsningar från Kristina (mitt i bilköerna…)

Svara
Christine 23 september, 2011 - 17:48

Den där frukosten såg ju helt underbart god ut!

Svara
Karolin 23 september, 2011 - 15:42

Åh vad mysigt med Stockholm och konsert… Ni ser ju taggade ut…. Själv längtar jag till Malmö 29/10 och Ladies night… då ska jag och ”bästisen” lyxa till det med en hotellövernattning…
Är det en grön tomat på tallriken??? Ser spännande ut…

Svara
Anna-Lena 23 september, 2011 - 13:51

Ha det så himla mysigt. Jag och mannen skall mysa lite själva i soffan, lillkille skulle tydligen sova över hos farmor och farfar.

Kramis

Svara
karin 23 september, 2011 - 13:35

Ha en trevlig helg.
Vad är det mer räkor och ägg på tallriken,tomater ,ost ser så gott ut.
Kramar

Svara
Åse 23 september, 2011 - 14:47

Det var räkor, varmrökt lax, limeaioli, romsås, avokado, närodlade vikentomater, ägg 🙂

Svara
Åse 23 september, 2011 - 15:17

OCH brie!! :))

Svara
ÅsaS 23 september, 2011 - 21:45

Vikentomater!!! 🙂 Åh, vad gott!! Älskar dem!! Finns ju hur många olika sorter som helst! Nästan som en godis-palett!
Kram (frukt-och-grönt-’nörden’) ÅsaS

Svara
Åse 23 september, 2011 - 22:30

Fröken Falkman är från Viken tom 😉

Svara
Malin 23 september, 2011 - 13:11

Hej!
ha en underbar kväll i stora staden,
Gud vad maten såg god ut o smoothien ska jag testa en dag!
Jag ska gå och se Roberg Gustavssons premiär i Malmö ikväll o det ser jag fram emot.
trevlig helg

Svara
Åse 23 september, 2011 - 13:18

Låter kul! Ha det så roligt!! =)

Svara
Ann-Sofie 23 september, 2011 - 12:57

Passar på att önska dig en trevligt helg, vad härligt med Josh Groban!
Tänkte att du kanske kan hålla en tumme eller två för mig, åker till Stockholm imorgon och springer Lidingöloppet på söndag….mitt första lopp:) Jag hoppas komma levande i mål!

Kram

Svara
Åse 23 september, 2011 - 12:59

Wohoooooo!! Håller alla tummar!!! Så duktig du är!!

Svara
Helena 23 september, 2011 - 12:26

Vilket fint läppglans!! Vilket märke?

Svara
Åse 23 september, 2011 - 12:29

Det är underbart!! Sitter länge och ger en kylig känsla på läpparna! Färgen heter Dani och märket är Bare Escentuals (finns på KICKS) Inte billigt men drygt!

Svara
Mamma Mia 23 september, 2011 - 11:59

Ha det så trevligt i ”storstan” . Ni blev jag sugen på räkor,ägg och avocado när jag såg din mat på talriken. Kanske blor det fredagsmaten här hemma1
Kramis Mamma Mia

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.