Gurksushi – fräscht och så gott!

av Åse

Hej på er! 🤗

Hur har ni det? Det är lite tyst om er 🤗❣️

Suck, vilken hackig dag hittills!
Upp tidigt och till gymmet, direkt hem för att köra Noel till jobb (han håller på att ta körkort, är nästan klar och det är ont om bussar till området han arbetar oftast på) sedan hem och hämta hundarna och gå bort till hundfrisörerna och lämna Alfons för klipp, ut på promenix med Polly sedan hem och prova ett bakrecept som dessvärre inte funkade och sedan hämta Alfons igen.
NU blir det datorjobb! Har på ”gift vid första ögonkastet” på SVT på paddan och skriver rent inlägg, har flera inlägg till er från både helgen som gick till recept till andra tips.

Men först det här! Har vi fler sushiälskare här?

Jag och Juni är de i vår familj som är tokiga i sushi. Men vill man äta lågkolhydratkost så sticker kolhydraterna i väg iom riset även om jag i mitt kostliv inte har något problem med att äta lite mer kolhydrater speciellt i kombination med en bra proteinkälla och hälsosamt fett som drar ner påverkan på blodsockret.
Men det här är förutom att det är lågt i kolhydrater SÅ gott! PROVA.

Vill man ha ännu mer crunch så bottna med stora blad sköljd och torkad isberg! MUMS!

Jag tror bestämt att det får bli det här ikväll! SLURP!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gurksushi


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 stor gurka
100 gram färskost
1 tsk sriracha
100 gram kallrökt i skivor, varmrökt i bitar eller tinad färsk sashimilaxfilé i strimlor
1 avokado
svarta sesamfrön
1 dl färsk koriander eventuellt srirachamajonnäs
plastfolie

TILL SERVERING
japansk soja
wasabi


Instruktioner

Börja med att hyvla gurkan i tunna skivor på längden med en potatisskalare eller osthyvel.
Lägg sedan de skalade bitarna tätt och lite omlott bredvid varandra på ett ark plastfolie.
Torka av med hushållspapper.
Blanda färskost med sriracha.
Bred ut ett centi­metertjockt lager av färskosten på gurkarket, men lämna en 2–3 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
Placera lax och avokado längs långsidan. Börja med laxen på en rad ca 5 cm in från långsidan, sedan avokado bredvid. Rulla ihop rullen med hjälp av plastfolien och skär i 2 cm tjocka skivor med vass kniv.
Strö över sesamfrön samt grovt hackad koriander och ringla över lite srirachamajonnäs.
Servera med japansk soja och wasabi.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Åsa S 17 april, 2024 - 16:04

Försöker ge mig till känna både här och där, men det är som några tidigare skrivit, så lätt att bara läsa, inspireras, ev trycka på hjärtat och scrolla vidare.
Livet pågår, med allt vad det innebär och även här har dygnet alldeles för få timmar.. Planering och förberedelser pågår inför resa till Slovakien nu i maj, bl a. Och sen bör väl sommarsemestern planeras lite och allt det vanliga hemmavid.
Och apropå sushi, som t o m den kräsnaste dottern lärt sig äta (och gilla!!), så brukar nämnda dotter köpa kallrökt lax och doppa i soja när akut-suget sätter in. Kanske nån gurkstav också. Den ungen slutar aldrig förvåna mig.. 😅
Kram 💕
Kram

Svara
Malin 17 april, 2024 - 10:08

Jag älskar sushi men behöver inte alls riset även om jag tycker att det är gott. 🤷‍♀️ Jag gör sashimi till mig och äter fisk, räkor, gurka, avokado, vårlök och sushiomelett (bästa bästa! 🤤) separat. Det funkar alldeles utmärkt. 👌

Svara
Åse 17 april, 2024 - 10:12

Det är ju själva toppingen (helst sashimi) ihop med sojan och MASSOR med wasabi som gör smaken så riset kan jag också lätt skippa 😅

Svara
Eva 17 april, 2024 - 08:07

Hujedamej för sushi bläää!
Är verkligen en trogen läsare och ska skärpa mig med att svara på dina inlägg. Pensionär med kaffekoppen i handen vid Tvn och snart blir det promenad. Ha en fin onsdag 🙋‍♀️

Svara
Maud 16 april, 2024 - 22:52

Så gott det såg ut med gurksushi. Borde nog min dotter, som äääälskar sushi men helst med kyckling el endast Avocado, gilla om vi tar bort laxen. Måste testa det, tack!

Svara
Åse 17 april, 2024 - 09:16

Det kan du ha, dvs kyckling i! Supergott ju! Lägg på lite rostad lök ovanpå också, slurp!

Svara
Ulrika Hultberg 16 april, 2024 - 19:31

Jag har stukat högra foten. Jag gjorde det för 1 vecka sedan. Har haft väldigt ont. Nu har jag ont bara på morgonen och kvällen.

Svara
Åse 17 april, 2024 - 07:48

Ajaj, det förverkliga ont! Skönt det verkar gå åt rätt håll även om du ff har ont! ♥️

Svara
Malin E 16 april, 2024 - 14:02

Förlåt för tystheten🥰 man ( jag) är duktig på att läsa och tycker det är en så fin blogg, lovar bättring💪.

Hänt en del, vår Spanien resa fick ett abrupt slut🙄
Jag ramlar och bryter armen, felgipsad av spanska läkare, sos internationell flög hem oss i fredags och operation igår måndag här hemma i Sverige
Galet ont.

Må gott

Svara
Åse 17 april, 2024 - 07:47

Men Malin! Låter förfärligt!! Stackare! Jobbigt om
Det händer hemma och ännu värre utomlands!
Stooooor kram och hoppas du kryar på dig fort som attan!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.