Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gurksushi


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 stor gurka
100 gram färskost
1 tsk sriracha
100 gram kallrökt i skivor, varmrökt i bitar eller tinad färsk sashimilaxfilé i strimlor
1 avokado
svarta sesamfrön
1 dl färsk koriander eventuellt srirachamajonnäs
plastfolie

TILL SERVERING
japansk soja
wasabi


Instruktioner

Börja med att hyvla gurkan i tunna skivor på längden med en potatisskalare eller osthyvel.
Lägg sedan de skalade bitarna tätt och lite omlott bredvid varandra på ett ark plastfolie.
Torka av med hushållspapper.
Blanda färskost med sriracha.
Bred ut ett centi­metertjockt lager av färskosten på gurkarket, men lämna en 2–3 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
Placera lax och avokado längs långsidan. Börja med laxen på en rad ca 5 cm in från långsidan, sedan avokado bredvid. Rulla ihop rullen med hjälp av plastfolien och skär i 2 cm tjocka skivor med vass kniv.
Strö över sesamfrön samt grovt hackad koriander och ringla över lite srirachamajonnäs.
Servera med japansk soja och wasabi.