Hej vänner och skön söndag på er!
Nu ska ni få receptet på gulaschsoppan som vi åt tidigare i veckan.
Jag gjorde den i vår Crockpot Express men som vanligt så går det så klart bra även i gryta/kastrull på spisen.
God, värmande och relativt billig middag!
Skriv utGulaschsoppa på nötfärs
- Portioner: 8
Ingredienser
1 kg nötfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 palsternackor
2 morötter
2 potatisar (går att utesluta)
3 röda paprikor
1 dl tomatpuré
1,5 dl rött vin
4–6 msk konc. oxfond
1/2 msk mortlad kummin
2 krm cayennepeppar
2 msk rökt paprika
800 g krossade tomater
1 l vatten
3 lagerblad
salt, peppar
Till servering: smetana och bladpersilja
Instruktioner
Stek nötfärsen. Lägg över i gryta.
Finhacka lök och vitlök. Rör ner de hackade grönsakerna och låt fräsa en stund ihop. Lägg över i grytan/pottan med nötfärs.
Rör ner övriga ingredienser.
Vid crockpot express: Stäng locket och ventilen och sätt på SOUP. Gör ett manuellt utslätt sedan.
Vid tillagning i gryta på spisen, koka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev andra kryddor. Gör ett snabbt uppkok efterråt.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Jag böt ut högrev till nötfärs och det blev hur bra som helst! En vinterfavorit!
HÄRLIGT!
Hej Åse!
Jag gjorde din mustiga gulasch på nötfärs till nyårshelgen.
Min vän från Albanien gav den högsta poäng. Den blev väldigt god!
Tusen tack för dina fina recept!
Oh du menar med högrev? Eller du hade nötfärs istället för hgrev? Härligt att det smakade! 🤩