God MORGON Freda'!

av Åse

Ujuj, vilken start på fredagen! Alice vaknade vid 4 och hade kräkt ner sin säng och sedan höll hon på till kl 6 (inte längre tack och lov!!)
Dessutom öser regnet ner och jag vill helst av allt sitta i min ziperall hela dagen! 😉 Men jag ska ju ta tåget ner till malmö helt allena sedan! Ska bli riktigt trevligt! Jag och Tove ska ut och äta i kväll, det blir La Roche igen! 😉 Mitt hotell ligger vid Lilla Torg så det blir ju bara några meter därifrån. Sedan i morgon tar jag sovmorgon sedan sätter jag mig och slutför boken!! Alla recepten är klara så det är bara faktasidorna kvar. Får gnugga geniknölarna 😉 På kvällen kommer min älskade make ner och så ska vi ha en trevlig kväll ute på någon restaurang!
I går plåtade vi maten till nästa nummer av Mat & Hälsa och ojoj, vilken mat det blev! Vi var riktigt nöja här alla när vi satte oss ner och åt upp det vi fotograferat! Speciellt min Shrimp Saganaki som jag inte varit nöjd med innan blev toppen efter lite tweak! Vad temat är? Jo GREKISKT! =)

En liten mobilbild från igår
I går var jag och barnen i en liten artikel som ni kan läsa här om ni vill. Artikeln handlar om Viktminskning och barn.

Nä nu ska jag och Alice koka oss lite ägg och äta frukost i soffan med tillhörande mys! Ha nu en skön fredag så tror jag vi hörs lite senare!! =))
Många stora kramar till er alla <3

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Emelie 16 september, 2012 - 19:12

Hej Åse! Älskar din blogg! Jag jobbar för fullt med att gå ned i vikt men det är svårt. Är imponerad av dig! Du har jättefin figur!
Jag undrar hur en vardags-kost-dag ser ut för dig vanligtvis (frukost-kväll)
och hur en helg-mat-dag ser ut. Så man får lite inblick hur ”man ska äta” 🙂 Hälsningar Emelie

Svara
Åse 17 september, 2012 - 08:52

Tack!
Det är så svårt att generalisera för vi är olika och jag har ju lärt mig vad som min kropp mår bra av.
Men jag skippar oftast frukosten på vardagarna och äter en omelette eller lchf toast (sök på croque monsieur här) och på kvällen äter jag en LCHF måltid dvs sådan mat jag lägger ut här.
Jag äter aldrig mer sås än 0,5 dl och majonnäs, smör, bea, dressing etc ligger på 2 msk till måltiden. Proteindelen ligger på ca 150 g per portion och så en handfull grönsaker till det. Ost använder jag fritt i maten. jag steker alltid i kokosfett och det är fettförbrännande så en bra sak att addera när man viktminskar! Lycka till!! =)

Svara
sarah 16 september, 2012 - 17:46

hej!
vill bara säga att jag älskar din blogg! 🙂 behöver lite inspiration, så tack för den! ;D
ha det bra & keep up the good work! /sarah

Svara
Åse 17 september, 2012 - 08:52

Tack snälla!! =)

Svara
Victoria 15 september, 2012 - 22:50

Ha en trevlig helg:)
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Svara
Kristina 15 september, 2012 - 15:47

Hej och tack igen för en fantastiskt blogg. Måste bara berätta att när vi satt hemma hos goda vänner förra helgen så pratade vi om mat och recept. Var av den andra familjen berättade att de hade svårt att komma på bra maträtter, lätt att man lagar samma samma hela tiden. Då kläcker min man plötsligt ur sig….nej, själv kör vi mest Åses recept hemma faktiskt. Du ser, du har blivit en snackis……en bra sådan :-)). I kväll blir det lchf-pasta med en kantarellsås till. Dock inget gott vin till för min del då det står nattarbete på schemat.
Tack återigen för en mycket bra blogg.

Svara
Åse 16 september, 2012 - 08:38

Haha, vad go du är! Och din man!! =)) Trevlig söndag!

Svara
Mallan 15 september, 2012 - 08:20

Tack Åse! Jag vill rikta mitt stora tack till dig och Birgitta Höglund. Ni har båda hjälpt mig att hitta mig själv i alla dieter som finns. LCHF är lätt att leva! Min familj älskar att se mig äta ordentliga portioner mat och att uppleva mig mätt och belåten. Jag gjorde igår en LCHF pizza och en vanlig pizza gjord med vetemjöl. Allt dukas fram och var och en väljer vilken man vill äta. På kvällen dukades det fram lite gotter, jag åt jordnötter och mörk choklad men mycket annat fanns framdukat. Alla i familjen väljer själv av vad man vill äta. På detta vis blir det inget konstigt med barn och tonåringar och ”bantningar” i familjen. Grädde är numera en vardaglig ingrediens här hemma. Och du….jag har alltid fått herpes i ansiktet nu på hösten, jag har inte sett klok ut de senaste 15 åren i slutet av aug – okt. I år åkte jag på en rejäl förkylning i 4 dgr men herpesen har helt uteblivit än så länge. Mina arbetskamrater och familj är häpna och jag själv också….. Ska kanske tillägga att jag endast gått ner 2 kg på två månader. Jag har tre kg kvar, men det känns helt lugnt! KRAM!!!

Svara
Gustaf Segerström på Fettdieten.se 15 september, 2012 - 01:59

Åh, spännande, ser fram emot nästa nummer av Mat&Hälsa. 🙂

Svara
Anita 15 september, 2012 - 00:11

Ha en trevlig weekend i Malmö. Kul med din bok, och ett fint reportage i Aftonbladet om dig. 🙂 En sak funderar jag på, det står att det är en viktminskningsbok du kommer med. Hmm, så är det väl inte, eller?

Svara
Åse 15 september, 2012 - 10:07

Det står viktminskningskokbok och det stämmer ju 🙂 det är ju en kokbok med viktminskning i fokus, färdiga menyer etc

Svara
Anita 15 september, 2012 - 10:20

Ok, då förstår jag.

Svara
Kristine 14 september, 2012 - 17:34

Du er blitt en liten kjendis du nå 😉
God helg 🙂

Svara
Malin Henriksson 14 september, 2012 - 15:25

Ha en riktigt skön och trevlig helg. I Härnösand har det vräkt ner hela dagen och stormat. Jättetrist. Men jag är ju ändå bara inne nu så jag såg på en film 🙂 något jag sällan gör för jag blir så rastlös, men det var riktigt skönt 🙂
Ta tillvara varje stund du har nu, du har haft mycket att stå i ett bea tag nu, så ha en härlig fredag med din väninna och imorgon njuter och firar du och din man tycker jag 😉
Kram/ Malin
Hoppas det gick bra för Alice!!!

Svara
LOUISE/KFMNPAH 14 september, 2012 - 12:20

Vilket fint reportage 😀

Svara
Tove 14 september, 2012 - 10:43

Stackars lilla Alice! Hoppas hon mår bättre nu!
Vi ses ikväll – längtar! =)

Svara
Lotte 14 september, 2012 - 10:38

Jag håller tummar och tår för att ni andra inte ska bli dåliga!!
Ha en underbar helg i Malmö och lycka till med skrivandet.
Kram Lotte

Svara
Åse 14 september, 2012 - 11:24

Tack Lotte! Kram

Svara
Linruz 14 september, 2012 - 10:33

Underbar bild på er allihop.
Stackars liten som är sjuk. Hoppas det inte blir några fler tråkigheter nu.
Kram kram
Lina

Svara
Tina 14 september, 2012 - 10:10

Grattis till ett fint reportage. Har ganska nyligen hittat hit och har verkligen fastnat för din blogg. Kör på LCHF sen tre veckor tillbaka och hittar massor av inspiration här inne hos dig! Tack för en fin blogg! KRAM!

Svara
Åse 14 september, 2012 - 11:25

Hej! Välkommen hit!! =) Roligt att du gillar bloggen! =)

Svara
Helena 14 september, 2012 - 10:08

Hoppas du får en härlig helg och att du lyckas bli klar med boken, vad duktig du är!
Jag tänkte fråga dig vilken kurs du rekommenderar om man vill läsa på distans till Dipl. Kostrådgivare, gärna redan nu i höst. Jag vet att Anna Hallén har men först nästa år på distans.
Ha en skön helg och njut och tack för alla härliga recept!

Svara
Åse 14 september, 2012 - 11:05

Jag kan bara rekommendera MFs hälsoutbildningar och Anna halléns utbildningar för det är de enda jag vet är bra =) Lycka till!!

Svara
Helena 14 september, 2012 - 11:07

Tack söta för hjälpen, kramen !

Svara
Nadja 14 september, 2012 - 09:58

Hoppas du får en underbar helg! Kram

Svara
Åse 14 september, 2012 - 11:26

Detsamma! Kram!

Svara
Mariann Fäldt 14 september, 2012 - 09:56

Vilken härlig bild på dig och barnen =) Ser fram emot nästa nummer av tidningen.
Trevlig helg!

Svara
Åse 14 september, 2012 - 09:57

Ja visst blev den bra! Vi tog den själva med utlösare på kameran 😉 Trevlig helg vännen!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.