Form och att förändras

av Åse

Om träning och kosten
God morgon! Nu är vi äntligen på väg hem till Helsingborg! Vilken pärs, haha! Man kan ju inte annat än skratta åt det!
I dag börjar jag formtoppa. Jag har fått träningsinspo av tre fantastiska kvinnor den senaste tiden, Annika Sjöö, Leila Söderholm och Lovisa (Lofsan) Sandström och nu är det dags att ta tag i träningen på allvar och inte bara ”vilja”. Jag kommer ta tag i träningen och ni kommer få hänga mer på denna resan.
Jag fyller 40 i juni (Ja nu fick ni svar på tävlingsfrågan *S* Vinnare utses under dagen) och även om jag inte har någon 40 årskris (är stolt över var jag är i livet!) så är jag medveten om att kroppen förändrats. Det är svårare att hålla formen (ja även tappa kilon om man behöver det!), ämnesomsättningen är inte som den var och kroppen är inte så förlåtande längre. Jag är ganska svag i ryggslutet och har varit länge efter alla graviditeten och alla lyft och bärande.
Jag har dock en genuint stark kropp och jag vill vara rädd om den förutsättningen. Sedan är ju träning givetvis bra för så många andra saker!
Så nu är det slut på att bara snacka och det är tid att omsätta i praktik!
Under de åren som gått så har mitt fokus legat på att hitta ett sunt och avslappnat förhållande till mat och det har jag uppnått! Träningen har inte legat i fokus så nu är det tid att lägga fokus där. I lite bättre form vill jag komma så det får bli lite färre undantag men annars fortsätter jag med en lågkolhydratkost med lite mer kolhydrater och lite mejeri, det är den formen jag mår bäst av.
Omorphia 20
Jag har ju som ni vet gjort en Omorphia 20, eller rättare sagt det är 2 gånger kvar! Men jag har fått en hel del kommentarer och mail där ni undrar och även om jag inte har ett slutresultat så är jag ju i princip klar. Jag är jättenöjd! Jag hade ju inte speciellt mycket överskottsfett på låren, har aldrig samlat fett där men jag hade en del fett som satt osmickrande och ojämnt på utsidan och huden var ganska så slapp.
Jag har gått ner 3,5 och 4 cm i omkrets men det bästa är att områdena är mycket jämnare och huden uppstramad!
För någon som hade mer att bli av med hade säkert fler centimetrar försvunnit. Jag har inte minskat i vikt så resultatet beror inte på kosten eller att jag viktminskat. Så jag kan varmt rekommendera behandlingen!
Om att förändras
En anledning till att jag vill lägga krut på träning och ännu bättre kost är för att jag ska opereras om 15 dagar. Den 28 maj.
Jag har verkligen funderat mycket och länge om jag ska dela med mig av detta men eftersom jag delar med mig av så mycket annat om mig och min kropp här i bloggen och det bl.a. är det som 56kilo handlar om så bestämde jag mig för att vara öppen om det. Hoppas det är OK?
För fyra år sedan gjorde jag ett bröstlyft, efter fem barn och stora viktpendlingar så var min byst en ganska så sorglig syn och jag vantrivdes. Jag hade inte alltför mycket egen vävnad kvar så i samråd med min kirurg (Peter Cosmo på Citadellkliniken) så bestämde jag mig för att fylla i det jag förlorat och lade därför in geléhallonimplantat. Jag har alltid haft en stor byst men alltid trivts med en mindre (som den varit när jag varit i mina lägsta viktklasser) så att jag lade in vet jag egentligen inte varför, jag antar att jag ville ha snyggare kontur.
Jag blev jättenöjd med resultatet men under det senaste 1,5 året så har de känts för stora för min kropp, det kan vara problem med kläder då det ofta stramar fast det passar annars och framför allt så har jag allt mindre velat ha ett implantat i kroppen, det har liksom känts allt mindre som ett bra val för mig. Så om 15 dagar så plockar jag ut dem och det känns som ett bra beslut.
Så ett litet personligt inlägg blev det i dag! Hoppas ni har en bra start på veckan!!
2013-05-13 08.17.46
Hotellfrukost! Vanligt bröd äter jag bara vid sådana här tillfällen, gäller även bacon.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

41 kommentarer

Anna 9 december, 2013 - 22:16

Hej! Googlade omorphia och hittade din sida. Nu när det gått ett halvår sedan dina tio behandlingar – hur är resultatet nu? Har det kvarstått eller är celluliterna tillbaka?

Svara
Åse 10 december, 2013 - 08:42

Resultatet har kvarstått! Fortfarande slätare lår än innan behandlingen!

Svara
Maria 17 juni, 2013 - 14:29

Åse! Jag läste ditt inlägg nu om ditt mogna beslut om uttag av inlägg. Jag gjorde ju det samma för två år sedan – ganska så precis i dagarna – och det är det BÄSTA jag har gjort. Jag är väldigt nöjd med min ”lilla” byst! 🙂 Hoppas du mår bra! Kram!

Svara
Åse 17 juni, 2013 - 15:25

Ja, jag är jättenöjd! Ångrar mig inte en sekund. =) Härligt att du också är nöjd!! KRAM

Svara
Anita 28 maj, 2013 - 22:42

Oj, vad tiden går fort. Är det redan 4 år sedan den opererationen? Känns som det var nyligen och jag följde dig i den bloggen. Hoppas du blir nöjd med din operation. Vad kul att gå ut och shoppa nytt! Ha nu en bra natt, hoppas du kan sova så gott utan allt för mycket värk nu.

Svara
Mariann Fäldt 14 maj, 2013 - 08:12

Modigt och fint av dig att dela med dig! Lycka till med både op och träning och tack för all inspiration =)

Svara
Tina 14 maj, 2013 - 00:35

Jag har haft mina sedan 40 ( fick i 40 års Present) var klar med barnafödandet.
Och tänk vad det har hänt mycket på bröst fronten de senaste åren! Att vi går emot mindre byst ideal & mer naturliga .
Jag har också det senaste året börjat fundera på om jag verkligen vill ha kvar mina.
Som du säger att ibland passar inte kläder osv.
Så tack att du berättar så modigt om det du har framför dig.
Vill också berätta att jag är en människa som ffa tränar på våren och gärna utomhus. Min syster tränar året om gym ,jogg och hela kittet.
Nu till saken så har vi tagit upp intervall träning jogga ,gå snabbt i Tantolunden / Stockholm igen . Har haft uppehåll sedan förra försommaren . Wow vilken skillnad det gör vilken kost man äter. Jag känner att jag utvecklas och gör bättre ifrån mig för varje tränings tillfälle.hon som van motionär ser mina förbättringar .
Jag är också en som måste röra på mig om jag ska få resultat med viktminskning .
Tack för all inspiration för 5 i elfte gången tjatig kanske:)

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:23

Hej! Javisst är det så!! Vi går mot allt naturligare ideal såväl utseende som inom kost och träning.
Vad härligt att du känner sådan förbättring med kost & träning!!! HURRA!!!! Du är INTE tjatig! blir bara glad, stor kram!

Svara
Sofie 13 maj, 2013 - 21:48

Hej Åse.
Har följt dej ett tag och har även din kokbok. Gillar dej för du är så himla ”vanlig” och så bor du ju i min gamla hemstad! Det är så kul att läsa när man känner igen sig även om det är 18år sen jag flyttade från Helsingborg. Är ”hemma” ibland och hälsar på mina föräldrar.
Jag har ätit LCHF i ett år nu och gått ner 11-12kg och mår fantastiskt bra av detta. Det konstiga är att allt blivit mindre utom brösten.Det var jag lite rädd för-att dom skulle försvinna helt:) För fyra år sedan gjorde jag en bröstförminskning från kupa D till B och det var det bästa jag gjort i mitt liv! Synd bara att jag inte gjorde det 10år tidigare…Jag fick min betald av landstinget efter att ha fått vänta i över ett år,Jag har snygga ärr under bägge brösten och dom stör mej inte längre typ på simhallen. Såå,för första gången i hela mitt liv är jag snart någerlunda nöjd med min kropp!(jag är 44 år nu) Har några kilon kvar på magen men har kommit igång nu med simträning och stavgång.Kör även PF sen en vecka tillbaka och det funkar bra.
Lycka till med din operation! Hoppas du blir supernöjd. Och lycka till med träningen efter det!
Kram

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:24

Vad härligt att du är så nöjd! Ja det är inte roligt att gå runt med komplex och skämmas 🙁
Grattis till minskade kilon och kul att du trivs med PF!! KRAM

Svara
Victoria 13 maj, 2013 - 21:43

Puss på dig! Det kommer gå galant!!

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:35

Jaaaaa det tror jag också!!! Pussepuss

Svara
karin 13 maj, 2013 - 21:31

Lycka till med din operation.Skönt att du är ärlig mot oss.Det gör bloggen personlig.
Hoppas du kommer att trivas utan fyllning och att dom kan lyfta dom om du vill så du blir nöjd.
Kram

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:36

Tack snälla! KRAM

Svara
Popprinsessan 13 maj, 2013 - 20:53

Gillar din blandning av personligt, tips, inspiration och tävlingar! Lycka till med operationen och med träningen!
Jag behöver också komma igång mer med träningen, det är bara så lätt att nedprioritera det hela tiden, fast jag vet att jag mår bättre av det.
Önskar att man kunde anlita dig som en personlig gå-ner-i-vikt-coach, är i en uppförsbacke nu…
Kram till dig!

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:36

Det kan du! 😉 Har ju kostrådgivning! Massa kraaaaaaaam

Svara
PetraT 13 maj, 2013 - 20:49

Åse
Det du gör/skriver här på bloggen ska du vara stolt över.
För mig betyder det mycket. Du är rak och ärlig. Delar verkligen med dig av allt. Har följt dig i snart 3 år. Inspiration i massor har jag fått. Kram till hela din familj
Petra

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:36

Tack snälla för de orden! Stor kram tillbaka!

Svara
Emma H 13 maj, 2013 - 19:26

Beundrar att du delar med dig av ditt personliga:-) Kommer nog bli toppenbra!!
Jag satsar också på träningen nu efter 3 barn så jag kommer att inspireras av dig och heja på dig.
Ha en bra kväll!
Kram Emma

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:37

Det låyer bra Emma!! Heja dig också!! KRAM!!

Svara
t79 13 maj, 2013 - 18:42

Tack för du delar med dig! Ska bli spännande att följa dig och vad du tycker efter op jag är ju ”gammal” och har följt dig på alla dina bloggar 🙂 lycka till!

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 18:44

Ja det har du! Kul att se dig här Therese =)

Svara
Jenny 13 maj, 2013 - 17:47

Hoppas träningen fungerar Perres 🙂 själv tränar jag helst ute, få se hur mitt upplägg fungerar, varannan gång ute/gymmet 🙂 stort lycka till med din operation hoppas att du snabbt återhämtar dig efter den 🙂 njut å lev

Svara
Annah 13 maj, 2013 - 17:22

Härligt att komma igång med träningen! Gör så mycket gott! Längtar själv till nya tag men får vila ett tag till.
Lycka till med op! Tänker ofta på ditt stöd när jag gjorde min och är fortfarande så oerhört tacksam över hur du ställde upp!
Kramar
Annah

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 17:53

Tack gumman! Tror du hade gjort detsamma för mig eller någon annan i din situation <3
Är du skadad? Får kika in på din blogg! KRAMAR!

Svara
Linda 13 maj, 2013 - 15:53

Lycka till med op! Tycker det är fint att du delar med dig av en så ytterst privat angelägenhet som detta ju faktiskt är:) Det är skönt att idealen för hur våra kroppar ska se ut går mot det mer naturliga, och en sån fin och liten och nätt kropp som du har ser allra naturligast ut om det inte spänner för mkt 😉
Lycka till med träningen också, för tusan!!

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 17:25

Tack! Ja det känns ju skrämmande att dela med sig till så många med något så privat men jag hoppas ju att någon som funderar på samma får mod att ta samma beslut som jag. Tack för dina rader! De uppskattas!!

Svara
al68 13 maj, 2013 - 14:59

Skall bli spännande att följa dig med träningen. Ja, det är så viktigt. Även om jag fortfarande har några kilo som jag vill ha bort, så är det sådan stor skillnad nu när jag är duktig med min träning, kläderna sitter mycket bättre och det känns skönt. Man blir ju mycket piggare och gladare med ; )
Lycka till med träning och operation.
Kram till dig!

Svara
Malin Henriksson 13 maj, 2013 - 14:51

Önskar dig all lycka till med träning och op! Bra att du är så ärlig och berättar. Det kommer gå jättebra med båda 😉
Som du vet så fick ju jag mitt tredje barn i okt och då var jag 40!!! Trodde det skulle va svårt o gå ner allt (27kg). Men jag startade med lchf i nov dec nångång och gick ju ner allt på mindre än 5 mån. På lördag den 18 maj blir Max 7 mån och jag har gått ner till den vikt jag vill ha och trivs med. Nu har ju jag haft tråkigheter i familjen med pappa som dog så självklart är det nog en bidragande orsak också.
Men imorgon ska jag på hälsotillstånd (40 årskoll gratis via vc) så då får jag även svar på blodfetter, BMI, plus massa andra prover. När jag tog längden har jag krympt en cm och det beror på att jag blivit äldre som hon uttryckte så fint 😀 så jag är alltså 155,5 cm och vägde 47,8 kg.
Jag har ju vägt lite förut men då alltid varit så yr och trött, men nu mår jag bättre än nånsin och äter som en häst!
Men träna borde jag börja med, om man inte räknar in vardaglig motion med dubbelvagnen förstås!
Stort lycka till nu Åse och all kred till dig <3
Kram

Svara
Emelie 13 maj, 2013 - 13:44

Åh träning är det bästa som finns. Ska bli superskoj att följa dig på din resa, är övertygad om att du kommer tycka det är skoj!
Kramar

Svara
Ann-Sofie 13 maj, 2013 - 13:17

Hej Åse!
Ska bli kul att följa dig på din toppning när det gäller träning, all träning är intressant att läsa om och speciellt om det är någon som man ”känner” genom en blogg eller dylikt. heja heja dig! Läser ju här b.la för att jag vill veta mer om dig och uppskattar såkklart när du väljer att dela med dig ♥

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 13:19

♥ till DIG!

Svara
Anja 13 maj, 2013 - 13:01

hej, ja nog förändras kroppen med åldern. Jag är ju lite äldre än du och kände också vid 40 att det var ännu viktigare än tidigare att ta hand om min kropp. Det som är så bra med träning är att när man väl har kommit igång så är det som en drog, man har svårt att låta bli, det är känslan efteråt jag är ute efter. Vill inte behöva tänka för mycket på vad jag äter så då är löpningen min räddning. Periodisk fasta och kolhydratsnål kost mår jag bra av därför kör jag med det.
Att du tar upp personliga saker är bara positivt, jag känner ju inte dig Åse men det känns ändå lite så och ännu mer vill man följa din blogg som är den enda jag hittat som tar upp sånt som jag är intresserad av på ett avslappnat sätt. Lycka till med träning och operation!

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 13:15

Tack Anja!
Ja det är ju så, det händer ngt vid 40! Våra kroppar sk ju vara med lika länge till förhoppningsvis så visst måste vi ta hand om dem! Ja PF + LC kost är en härlig kombo för ett bra välmående och nu lägger jag till en pusselbit till – underbart! Tack för att du läser och ger tillbaka, era kommentarer betyder mer än ni tror! <3

Svara
Martina 13 maj, 2013 - 12:40

Härligt att du ska komma igång med träningen. Jag är också igång och det är sååå skönt!
Vet du hur mycket den där behandlingen kostar? (Omorphia alltså)

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 12:53

Härligt!! Keep going!! 10 behandlingar rekommenderas men du kan själv bestämma hur många du vill göra! De flesta tar ca 1500 per behandling men jag vet att det är många som har kampanjer på dem! Inte alla kliniker talar om vikten att hålla nere på snabba kolhydrater dagen före, samma dag och dagen efter behandling så tänk på det! Du ska helst motionera samma dag som behandlingen också för att använda upp energin som frisläppts, och dricka mycket vatten för att skölja ut restprodukter och slaggämnen.

Svara
Jessica Eliasson 13 maj, 2013 - 12:19

Ska bli kul och inspirerande att följa din träning. Måste också komma igång. kanske kan din resa bli min inspiration. lycka till med operationen.
kram jessica/Kungsbacka

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 12:53

Tack! KRAM

Svara
Anna 13 maj, 2013 - 12:15

Tycker att även personliga kommentarer och information är bra, många kan känna igen sig i dem men kanske inte vågar prata om dessa saker öppet. Många gör den här typen av ingrepp idag, åt ena eller andra hållet (större eller mindre), så det är bra att även dessa frågor kan diskuteras.
Själv gjorde jag en bröstförminskning för 15 år sedan, och hade så pass stor och tung byst att jag fick det betalat av landstinget. Även om resultatet blev bra, har ingreppet lämnat stora, fula ärr (för 15 år sedan var nog inte operationstekniken lika förfinad som i dag), vilket inte kändes så kul i 20-årsåldern. Inte i dag heller, för den delen, även om det gör mindre och mindre ju äldre man blir; det är som om andra saker än de rent kroppsliga blir viktigare.
Håller med om det du säger om hur kroppen och ämnesomsättningen förändras med åren, och att det som funkar när man är 20 inte funkar lika bra eller inte alls när man närmar sig 40…
När du säger att du tänker äta mer kolhydrater framöver, vilka kh tänker du då på? Vet du vid vilken kh-mängd per dag du mår bäst?

Svara
Åse 13 maj, 2013 - 13:11

Tack! Ja jag vill ju vara ärlig här i bloggen och jag vet att jag själv fick inspiration och kraft genom att Magdalena Graaf var öppen och ville göra samma sak men det slutade med att hon bytte ut mot mindre för hon hade haft sina för länge och skulle blivit helt urgröpt. Jag har tur att ha ganska mkt egen vävnad kvar.
Jag kommer inte äta mer kolhydrater än jag gör idag, idag äter jag en lågkolhydratkost där jag äter grönsker, även rotfrukter, nötter och bär och jag försöker vara så naturlig jag kan i mina val, jag använder hellre honung än sukrin etc.
Jag utesluter gluten så mkt som möjligt men väljer ibland finn crisp, jag skyr alltid vetemjöl!
Jag misstänker att jag ligger på runt 30-40 gram kh per dag!

Svara
Mia - träning och småbarnsliv 13 maj, 2013 - 11:54

Vad roligt att du ska satsa på träningen. Heja!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.