Fettsnål, kolhydratrik kost skapar ohälsa!

av Åse

Måste lyfta fram denna artikeln, vad som verkligen orsakar hjärt och kärl! Det är en artikel av den världsberömde hjärtkirurgen Doktor Dwight Lundell. Jag läste den för någon vecka sedan men blev rekommenderad den igen av en läsare så tänkte, att alla kanske inte läst!
Läs här!

Låt mig upprepa detta. Skadorna och inflammationen i våra blodkärl orsakas av fettsnål kost som har rekommenderats i åratal av den konventionella läkarvården.

Vilka är de främsta orsakerna till kronisk inflammation? Det är helt enkelt ett övermått av enkla, högförädlade kolhydrater (socker, mjöl och alla de produkter som tillverkas av dem) och en hög konsumtion av omega-6 vegetabiliska oljor som soja-, majs- och solrosolja som finns i många förädlade livsmedel.

Jag är så tacksam för att jag hittade kunskapen om lågkolhydratkost och naturliga fetter! En naturlig kost, med så lite socker, stärkelse och tillsatser som möjligt är vad jag vill ge min kropp och knopp!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Anna 19 mars, 2012 - 11:29

Hej. Tack för en superfin och intressant blogg. Jag har läst artikeln och köper den rakt av. Mycket intressant läsning. Använder å andra sidan bla. rapsolja när jag lagar mat då olivoljan inte alltid tål så höga temperaturer och även när jag gör hemmagjord majonäs. Känner mig lätt förvirrad över vilken olja jag skall välja. Vad tror du Åse. Vilka oljor är bäst ur LCHF synvinkel? Tacksam för svar.

Svara
Åse 19 mars, 2012 - 11:44

Rapsolja och olivolja är de oljorna som vi kan använda då och då! Smör och kokosfett är bäst för de är stabila. Men lite olivolja och rapsolja är helt OK!

Svara
Malin 18 mars, 2012 - 11:12

Läste denna artikel för ett par dagar sen, så väldigt intressant!!! Paradigmskifte, tänk…. Känner mig halvt religiös, tror helt och fullt på detta och pratar mig varm om det med de flesta i min närhet! 🙂 Så många hälsovinster, förutom att förlora kilon! Återigen, tack för en mycket inspirerande blogg!! 🙂
MVH/Malin

Svara
annett 18 mars, 2012 - 09:31

Hej!
Har varit en bantare i alla år , ett tänk där jag alltid har tänkt fettsnålt. Fick för 2 år sedan problem med min sköldkörtel och fick levaxin. Har tränat mycket och fått träningsprogram men gick inte ner mycket alls, var alltid frustread över att inget hände på vågen, fram till nu… 🙂 har läst din blogg länge men aldrig våga tänka på mer fett tills en dag för 4 v sedan. Då bestämde min man och jag att testa att få in nya vanor och körde upp och handla helt nya varor som jag inte var van att handla. Sa tillmin man flera gånger att vi skulle lägga tillbaka dom från vagnen men han var bestämd att vilja testa. Med klumpen i magen åkte vi hem med blandade känslor. Vi var på föreläsningen med Magnus på aktiverum..superbra! Resultatet så här långt kan inte vara bättre..:) Inget sug.. mätt hela tiden och ca 1,5 kilo mindre. Äntligen händer det något och detta är fettets förtjänst.. Tack för din fina blogg och dina tips. Är så glad att hittat något som känns så bra!!
Kram Annett

Svara
Åse 18 mars, 2012 - 11:06

Åh vad GLAD jag blir av din historia!! Det är så härligt att få läsa sådana här kommentarer direkt från livet!! HURRA!!!!
Jag är så ledsen att jag missade Magnus föreläsning, men jag vet att han är grym!! (Min PT) Stor kram!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.