Enkel kontroll av hjärthälsa

29 juli, 2018

Inlägget är i samarbete med Braun

Jag tror att de flesta av oss numera förstår att hälsa är något holistiskt. Många av oss människor äter fel och/eller för mycket, stressar för mycket, dricker för mycket, motionerar för lite and so on. Jag tror på att ha tydliga mål men även konkreta och mätbara verktyg.Jag är själv sådan som gillar att kontrollera, förbättra och analysera mätbar data.

Många räknar /håller koll på kalorier, antal steg, antal sovtimmar, blodketoner, fysisk aktivitet men blodtrycket är det många som inte har koll på och ändå är blodtrycket och hjärthälsa något som verkligen talar om hur vi mår!

Många har högt blodtryck utan att veta det och om man inte förändrar det kan det leda till allvarliga hjärt- och kärlsjukdomar. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte ens tänkt tanken på att man kan mäta sitt blodtryck hemma!

Med Braun Healthcares nya blodtrycksmonitor ActivScan™ 9 kan man mäta sitt blodtryck hemma och göra de förändringar som krävs för att förbättra sin hjärthälsa eller se till att det håller sig fortsatt normalt.
Målet med blodtrycksmonitorn är helt enkelt att ge dig en helhetsbild över din hjärthälsa och se hur den utvecklas över tid.

Jag har fått hem mätaren för att prova inför den här recensionen och jag är taggad till att fortsätta mäta

Snygg och stilren och en enkel kom-igång-manual följer med tillsammans med en handbok.

Mätare, batterier och manchetten.

Enkelt att komma igång.

Man gör först en profil i sändaren och den kan sedan kopplas ihop med Braun “Healthy Heart” app. Det gör man enkelt med Bluetooth.

I appen (och även i sändaren) får du en full analys av ditt blodtryck, antingen via kalendervy eller via grafer. I appen kan man även lägga in påminnelser, kanske dagligen eller per vecka eller månadsvis. Du kan också lägga in dina övriga livsstils faktorer som diet, träning, ditt måående, sömn och se hur detta påverkar ditt blodtryck.
Det är enkelt att hålla koll på sina mätningar och du ser hur du över tid förhoppningsvis förbättrar ditt blodtryck!

Manschetten ska sitta 2-3 cm ovanför armvecket och lagom hårt, maskinen suger sedan ut luft så det sitter tight.

Färgkoder talar om för en om man har normalt (grönt), gult (lätt förhöjt), orange (förhöjt), rött (kraftigt högt blodtryck)
I morse efter x antal kaffekoppar och lite småstress hade jag lätt förhöjt blodtryck så man ska mäta när man inte druckit kaffe etc. Ta gärna blodtrycket samma tid varje dag.

Hur kan man förbättra sitt blodtryck?


Här listar jag några förslag!

  • Motionera mera! Ett starkt hjärta behöver motion! Det går inte att fuska med detta.
  • Gå ner i vikt om du är överviktig
  • Dra ner på socker och västerländsk kost 
  • Öka upp Omega 3, Kalium och Magnesium. Ät D-vitamin under vinterhalvåret.
  • Drick mindre alkohol och mindre koffein. Sluta röka (börja aldrig!)

Nu har du chansen att vinna en egen BRAUN ActivScan™ 9!

För att vara med och tävla måste du i kommentarsfältet (inte facebook):

  1. Berätta vad hälsa betyder för dig.
  2. Nämn ett hälsotips du vill dela med dig av!

Tävlingen pågår tom onsdag 1 augusti.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

27 kommentarer

Agneta Nilsson 4 augusti, 2018 - 07:58

Hälsa för mig är att orka leka med sina barnbarn, det ger både glädje och rörlighet, motion i en snart 60 -årig kropp..
Mitt. bästa hälsotips just nu är att efter en löprunda på några kilometer ( det går inte så fort) avsluta nere vid havet, yoga och sedan ta sig ett dopp. För mig är detta livskvalité och hälsa😃

Svara
Therese 1 augusti, 2018 - 22:25

En sådan skulle jag behöva! Hade stora bekymmer med blodtrycket under mina graviditeter och skulle behöva bättre koll. Hälsa betyder mycket för mig, såsom helhet och återhämtning, men ibland är det svårt att hålla fokus. Mitt bästa hälsotips är att hitta en aktivitet som ger glädje, gemenskap och där det är viktigt med koncentration, kondition och styrka! Hälsa för både kropp och själ! ❤️

Svara
Catherine 1 augusti, 2018 - 16:02

Lovvärda råd, men inget revolutionerande nytt utan samma råd som getts i alla år angående högt blodtryck och som man hittar i vilken broschyr som helst på vårdcentralen. Det känns som om Braun nu vill sälja något gammalt i ny förpackning…

Svara
Åse 1 augusti, 2018 - 16:15

Fast råden är mina, och så klart inget nytt för många – de är inte sämre för det 😉 De kommer inte från Braun.
Braun har gjort en mätare för att enkelt kunna ta blodtrycket hemma och sedan enkelt analysera datan för att förekomma och förbättra sina värden utifrån livsstilsfaktorer – det är det som mitt inlägg handlar om och som jag har valt att uppmärksamma mina läsare om.

Svara
Catherine 1 augusti, 2018 - 21:21

För mig är det här gamla råd sedan 1970-talet så du tillför inget nytt. Jag förstår uppriktigt sagt inte varför vissa här verkar falla i farstun för dessa råd då det är sådant vi läst i decennier och som alla borde veta vid det här laget. Trots allt bör vi kunna tänka själva…!

Svara
Åse 1 augusti, 2018 - 21:24

Förstår inte alls din kommentar? Vem faller i farstun?
Varför är du provocerad?

Svara
Malin Ledberg 1 augusti, 2018 - 13:26

Hälsa för mig är ha kraft och ork att göra det jag vill. För ett år sen gjorde livet en djup dukning och då uppdagades det blå att jag hade lite för högt blodtryck. Då bestämde jag mig för att göra några förändringar i kosten och införa mer konditionsträning. Det som gick bäst för mig att hålla kvar i var kosten och efter några månader hade mitt blodtryck gått ner markant men jag måste hålla koll på det och då vore det ju toppen med en maskin hemma. Så mitt tips är öka på de gröna grönsakerna och gör en smoothie av grönkål, spenat, avokado, ingefära, havregryn, banan, äppelcidervinäger och tillsätt Collagen. Blodtrycket gick ner iaf på mig och jag sover bättre än någonsin.

Svara
Camilla 31 juli, 2018 - 20:31

Hälsa för mig är att ha kontroll på vad jag stoppar i mig och motionera regelbundet.
Bästa hälsotips undvik vitt socker och hitta en kost som passar dig , jag äter själv lågkolhydratkost.
Börja dagen med en ingefärashot med chili och citron.
Tack för en underbar blogg, har följt dig i 3 år och du är en inspirationskälla och har superbra recept.

Svara
Jannica 31 juli, 2018 - 20:30

Hälsa för mig är en lagom dos av motion,sömn samt att äta mkt grönsaker ( älskar grönt ) och frukt. Hälsa är även att må bra på jobbet och att umgås med goda vänner samt att familjen mår bra.
Mitt hälsotips är att sätta på sköna skor och ha en bra ljudbok i öronen och promenera i Sveriges vackra natur.

Svara
Catherine 15 augusti, 2018 - 22:00

Jannica,

Bra och balanserad kommentar! Jag lämnar nu denna blogg då jag tycker att det blivit för många annonser i stället för den viktminsknings- och inspirationsblogg den var från början. Nu känns det mer som diverse samarbeten med än det ena än det andra företaget…

Svara
Åse 15 augusti, 2018 - 22:22

Hej Anna / Catherine!
Tycker du att det är rättvist att du får ta del av recept och inspiration gratis här men jag ska inte kunna försörja mig på all den tid jag lägger? (Långt mer än 40 timmar i veckan)
Det tycker inte jag.
Detta är ingen viktminskningsblogg, har aldrig varit. Det är och har alltid varit en livsstilsblogg och sedan 2011 då jag startade mitt företag så har den dessutom alltid samarbetat med utvalda företag.

Denna bloggen är för de som uppskattar den, så självklart ska du sluta läsa den om du inte gillar innehållet.
Tack för många trevliga kommentarer under årens lopp!

Svara
Diana 31 juli, 2018 - 19:49

Hälsa för mig är att försöka behålla den hälsan jag har idag och den kropp jag har idag för att må så bra som möjlig varje dag och hela livet ut.
Hälsotips ge dig själv vila och meditera.

Svara
Stina 31 juli, 2018 - 19:36

1. Hälsa för mig är ren, god mat från grunden.
Träning/motion 30 min om dagen .
2. Mitt hälsotips är att träna med pt och få massa motivation o kunskap om träning.

Har börjat med blodtrycksmedicin för ca 2 månader, mötte verkligen livet och hälsan i dörren. Nu är kost, energi å livet i fokus ❤️❤️

Svara
pia 31 juli, 2018 - 00:08

Hälsa är att orka ha ett aktivt liv. Ja,helt enkelt- Ha ett liv🌻
Mitt hälsotips är, drick vatten⚘

Svara
Rosita 29 juli, 2018 - 23:37

Hälsa för mig är att må så bra jag kan, både fysiskt och psykiskt.

Hälsotipset är att uppskatta det man har och att äta grönsaker och bönor.

Svara
Christina Olsson 29 juli, 2018 - 20:57

Hälsa är att vakna utvilad varje morgon med energi och lust att möta dagens utmaningar! Mitt bästa hälsotips är att skippa tillsatt socker i vardagen. Det gjorde jag 2013 och kände snabbt att det var det bästa jag gjort. Det var inte ens svårt, bara befriade.

Svara
Masale 29 juli, 2018 - 20:36

Denna skulle verkligen min man behöva. Han har många symtom som huvudvärk, trötthet, orkeslöshet, orkar inte träna lika hårt som han vill, hibbor i ögonen, svullna anklar, hjärta som rusar o.s.v…..men jag får honom INTE till doktorn 🙁
Vi lever väldigt hälsosamt, tränar 4 gånger i veckan, kan dock unna oss något gott på helgen. Vi är inte överviktiga alls, men har ändå gått ner i vikt med hjälp av dina recept. Vår dotter i 17 års åldern, har haft några tonårskilon för mycket (ca 6-7) och har nu lyckats gå ner dessa + några till. Allt genom LCHF kost och med hjälp av dina recept.

Hälsa för mig att må bra, både psykiskt och fysiskt. Att vara nöjd med livet och framförallt LYCKLIG. Det är hälsa för mig.
Mitt tips är att ät mer grönsaker. Detta är så viktigt! Gör goda smoothies och blanda i mer grönsaker i grytor och såser m.m. Skippa de flesta kolhydraterna och ät mer svenskt kött 🙂

Hoppas på tur 🙂

Tack för en underbar blogg. Läser minst en gång per dag 🙂

Svara
Busan 29 juli, 2018 - 19:33

Som mamma med en kronisk sjukdom är hälsa för mig tid och ork vara med min dotter. Hälsa är allt, utan god hälsa är allt annat ovikigt. Mitt hälsotips är helt klart att sluta stressa. Hur gör man det? Fokus på det som är viktigt! Inte jobba mer, äga mer, göra mer utan tid med dem du älskar, vända näsan mot solen och bluda, andas frisk luft efter ett regn. Som addisonpatient innebär de att jag har LÅGT blodtryck, när jag går in i en kris sjunker blodtrycket vilket är livshotande. En blodtrycksmätare skulle ge mig koll hemma, utan att behöva åka in akut alla gånger.

Svara
Therese 29 juli, 2018 - 14:27

Hälsa för mig är lite en livsstil. Det är inte bara att skippa en det eller det andra utan vad man gör med sin vardag -både motion och vad man äter. Speciellt det vi stoppar i oss tror jag har stor betydelse för oss.
Mitt hälsotips får nog bli att hitta en motionsform som man verkligen gillar, för det är mer troligt att det är den som blir av. För mig är det fort. ridning och allt runt hästarna som får mig att må bra. 😊

Svara
Anita 29 juli, 2018 - 14:10

Äter inget halv fabrikat lagar allt från grunden och att umgås med min familj då mår jag bra.
I min familj äter vi vegetariskt en dag i veckan o fisk två dagar det känns hälsosammare.

Svara
ÅsaS 29 juli, 2018 - 13:27

Hälsa för mig är mycket mer än kost och motion, det är även sömn och mående. Flera delar som ska samarbeta. Sov när du är trött, ät när du är hungrig – det är ungefär så jag lever. 😉
För att må bra behöver man även vänskap, omtanke och kärlek – både få och ge, genom familj, släkt och vänner.

Själv är jag en lågtryckare, och jag vet inte om det är bra eller dåligt heller. (Finns stunder då jag märker av det, och då är det inte roligt.. Yrsel och svimningskänsla) T o m läkarna brukar reagera och ibland ta blodtrycket två gånger, då de blir fundersamma om det verkligen stämmer. Nu har jag ingen aning om siffrorna, men sån är jag..
/ÅsaS

Svara
Anna B 29 juli, 2018 - 12:48

Hälsa för mig är att vara i balans så att jag både orkar med jobbet, motion och allt hemma. Mitt bästa tips är att börja med lågkolhydratskost när jag själv gjorde det orkade jag mycket mer! 🤓

Svara
Marianne 29 juli, 2018 - 12:30

Jag äter medicin för högt blodtryck. Det kom som ett brev på posten. Skulle lämna blod då det upptäcktes annars vet jag inte när det hade uppdagats. Men men är ärftligt. Tränade mycket och var inte överviktig då det upptäcktes. Men så klart ska man ju tänka på vad man stoppar i sig ändå.Jag har en egen bltr.apparat. Det är absolut värt pengarna . Det luriga är ju att man inte känner av att man går med högt blodtryck alltid. Jag hade rejält högt och kände inte av det. Så det var bara lugna promenader som gällde innan det stabeliserade sig.

Svara
Barbro 29 juli, 2018 - 11:44

Hälsa är viktigt så att man orkar mer och hålla sej frisk.
Kan man ändra på sina vanor så är det bra.
Motion och bra kost är alltid bra.

Svara
Viktoria 29 juli, 2018 - 10:49

Ett enkelt sätt är faktiskt att bara ta sig ner till sin Vårdcentral. Dom flesta vårdcentraler har ett rum där man kan kolla sitt blodtryck, fylla i en blankett och där igenom få träffa läkare om blodtrycket är för högt.

Svara
Åse 29 juli, 2018 - 11:09

Det kan man göra. Fast det är inte det som är målet med just Brauns hemmamätare, det är att motivera sig att göra förändringar för sin hälsa när man ser över tid och kan analysera hur de förändringar man gör påverkar ens blodtryck och se till att det håller sig normalt om det är normalt innan det blir för högt.

Svara
Lauri Pesonen 29 juli, 2018 - 10:14

Hälsa är en viktig byggsten för god livskvalitet.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.