En fredag med kalvfärs som var lammfärs!

av Åse

Haha, jag hade precis lagt upp fredagsmaten och tyckte det var högst märkligt att kalvfärsbiffarna smakade lammfärs! Och mycket riktigt, maken min hade köpt lammfärs i stället!! Men det var gott ändå! =)


Kalvfärsbiffar Lammfärsbiffar i gorgonzolasås i nya fina formen från Borett (Laura Design)


Två skivor ugnsrostad sötpotatis fick göra biffarna sällskap! Så underbart god och en ny favorit!  Sötpotatis innehåller mer kolhydrater än potatis så varför är den så bra ändå? Jo potatis innehåller socker och stärkele och lektiner (påverkar näringsupptaget) så en potatis ger oss i princip inget nyttigt! Men sötpotatis är full av antioxidanter (betakaroten som omvandlas till A-vitamin), c-vitamin, järn och är alltså supermat! Dessutom är sötpotatisen inte en potatis utan en rotknöl och påverkar blodsockret mindre än potatis.
Potatis kan jag äta hur mycket som helst av men sötpotatis räcker det med två skivor och jag är nöjd.
 

Dagens frukost: Croque Monsieur på kesoplättar såklart och en god cappucino
I kväll blir det middag med tjejkompiosarna! Tapas står på menyn! MUMMA!!! Men vi hörs senare, har nämligen en kul TÄVLING till er!! <3
 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Marih 15 mars, 2013 - 14:56

Även jag letar efter receptet. Detta tror jag det blir ikväll 🙂

Svara
Åse 15 mars, 2013 - 15:00

Det finns inget recept på dessa här i bloggen, utan jag blandade bara lammfärs med ägg, lite grädde och kryddor och sedan stekte biffar som sedan fick gå klart på spisen i gorgonzolasås.

Svara
Lisa 12 februari, 2013 - 16:58

Vart hittar man receptet här i bloggen?

Svara
Lax med romsås och ugnsrostad sötpotatis | Made By Rebecka 12 september, 2012 - 20:26

[…] fakta om sötpotatis som jag läste igår på en blogg som jag följer som heter 56kilo. Man kan ju tro att sötpotatis är en potatissort men i själva verket är det en rotknöl och den […]

Svara
EbbaPåLandet 10 september, 2012 - 19:37

Det där ser verkligen jättegott ut. SMARR…

Svara
Miriam 9 september, 2012 - 13:15

Är det samma sak med morötter som med sötpotatis? Trodde inte man kunde äta morötter alls men läste idag i en lchf artikel att dom var ok.
Mvh Miriam

Svara
Mallan 9 september, 2012 - 12:17

Tack Åse för att du berättar det du kan om livsmedel. Det är mycket intressant att få fakta om varför vissa livsmedel är bättre än andra.

Svara
Sandra 8 september, 2012 - 18:50

Hejhej! Åh vad gott det ser ut! skulle du kunna göra ett inlägg om receptet? Jo och du har haft andra recept med blomkåls mos(typ potatismos) tror du att det funkar att göra med vitkål- så att det blir vitkåls mos?
otroligt bra blogg, kramar!

Svara
Rebecca 8 september, 2012 - 14:33

Hur gör man det där?? Det ser fantastiskt gott ut. Hoppas att ni har en riktigt härlig helg!
Kramar!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.