Croque Madame LCHF

av Åse

Hej hej!
I dag bakar jag och fyller frysen med ostbröd och annat bra att ha! 
Jag och Daniel har precis satt i oss brunch, alltså Croque madame på kesoplättreceptet, det är ju så goooooott!
Croque Monsieur har jag ju gjort massor av ggr förr och klart det blir ännu godare med ett stekt ägg på också! MUMS!
Givet i är dijonsenapen! Yum!!



Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Croque madame LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 250 g keso
  • 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • lite salt
  • 4 skivor ost, gärna emmenthaler
  • 4 skivor rökt, smakrik skinka
  • 2 skivor tomat
  • 2 tsk dijonsenap
  • kokosolja utan smak att steka i
  • 2 stekta ägg, salt och peppar

Instruktioner

  1. Mixa ihop ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och en nypa salt med stavmixern.
  2. Hetta upp 1 msk kokoolja i stekpanna och klicka ut 4 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
  3. Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Stek äggen under tiden, salta och peppra.
  4. Lägg på ost och skinka på varsin plätt och sedan tomat och dijonsenap och lägg på ena plättan. Låt gå ett tag till i pannan. Toppa med stekta äggen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Camillapa 28 december, 2017 - 16:41

Precis som jag idag tänkte fråga dig om tips om snabbmat…speciellt tiil tonårskillarna…kanska något man kan ha i frys eller kyl, som de kan värma upp?! 😉 Några sådan tips?

Svara
Eva 29 december, 2017 - 09:00

Ja, såna tips vill jag med ha👍 Snabbt och lätt i frysen.

Svara
Jenny 28 december, 2017 - 12:50

Mums👍🏼 Här funderar vi på nyårsmaten🥂🎉🎉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.