Hej på er! Ja denna dagen försvann bara!
Hemma med sjuka barn, sedan rymde jag till gymmet och nu ska jag strax iväg på en AW med tjejerna från Junis mammagrupp. Ni kommer kanske ihåg våra onsdagträffar när vi gick till Viktväktarna och sedan fikade =) Haha those were the days! Vi var fyra stycken som träffades mest så vi tänkte prata gamla tider i kväll på bästa PAPI ♥
Till familjen bakade jag lite gott, en variant på mina Citron- och Kokosbitar. Helt underbart goda blev dem!
Som vanligt, söta med vad ni vill, det där är individuellt vad man vill ha i. Jag varierar mig alltid! Allt från honung, rissirap, dadlar, xylitol, råsocker, erythritol/Steviaströ till Steviadroppar. Genom att risksprida så känner jag att det blir optimalt. Dessutom äter jag sötsaker typ 2 ggr i månaden (Sockerfria sötsaker inbegripna) så egentligen är det sak samma vad jag använder.
Mördegen utplattad i en mindre form (välj ca 2 x 20, min var 10 x 30)
Efter 10 minuter i ugnen doftar det uuuuuunderbart!
Klara!
Skriv ut
Citroncheesecake i bitar
Ingredienser
Mandelbotten
- 3 dl mandelmjöl
- 60 g kylskåpskallt smör
- Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- En nypa salt
- Lite vaniljessens eller vaniljarom (Jag tog några steviadroppar med vaniljsmak)
Fyllning
- 350 g naturell färskost som philadelphiaost
- Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
- 1 ägg
- 2 msk vispgrädde
- Skalet av 1 citron
- 2 msk färsk citronjuice
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r.
- Mixa ihop ingredienserna till mandeldegen. Tryck ut i form. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, sänk värmen till 150 gr.
- Vispa philadelphiaosten slät, vispa sedan ner övriga ingredienser. Smaka av.
- Häll ovanpå degen och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills ostsmeten inte längre dallrar när du rör på den.
- Ta ut och låt svalna och ställ sedan kallt några timmar innan servering
Nutrition
- Serving Size: 8
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
Hej! Tänkte baka denna till min födelsedag i nästa vecka men funderar lite över sötningen. Jag tänkte använda sötströ, har bakat med det förut, men i receptet står det: Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker, hur mycket sötströ ska jag använda då?
Tack för en underbart inspirerande blogg!
Hej! Det står på paketet hur det doseras. Sötströ doseras 1:1 dvs det är lika sött som
Socker. Härligt att du gillar bloggen! <3
Alternativ till mandelmjöl om man är allergisk? 🙂
http://56kilo.se/byta-ut-livsmedel/
Vilken inspirerande blogg! Jag har en fundering kring receptet när det gäller sötning, hur vet man att de motsvarar 3/4 dl? Funkar de att bara ta 3/4 dl av den sötning man väljer? Du skrev att du tog Jag ekologisk xylitol och steviadroppar men hur mkt av vardera isf? Jag har just börjat försöka äta bättre och känner mig lite lost på vissa plan 😉 Med vänlig hälsning Ida
Ser gott ut! Vad använde du själv för sötning just denna gång?
Bakade kärleksmums med ICA sötströ i helgen och både sambon och jag vart illamående av sötman.. (trots att vi äter en hel del socker för tillfället)
Jag blandar ekologisk xylitol och steviadroppar
[…] testa. Jag har varit så duktig de senaste veckorna att jag bara känner att jag kan tillåta detta underbara recept. Sagt och gjort…..såååå […]
Nu står ditt god solrosbröd i ugnen. Hur många ägg gör du av med varje vecka? Trevlig alla hjärtans dag!
Härligt hoppas det smakar! Haha ingen aning! Det för jag ingen statistik över 😉 trevlig alla hjärtans till dig också!