Chorizoröra

av Åse

Jag kallar detta chorizoröra nu, egentligen brukar jag kalla det chorizopasta eftersom jag oftast använder pasta men i förrgår hade jag bulgur till. Ett mkt omtyckt recept av alla som ätit! Perfekt bjudmat, går att variera i oändlighet.

Det blir mycket mat!!

5 personer á 9 pts

4 dl bulgur /3,5 pts per person
5 VV Chorizos / 1,5 pts per person
11/2 paket knaperstekt bacon / 1,5 pts per person
150 g gorgonzola (30 g per person) / 2,5 pts (tycker man inte om gorgonzola kan man ha i mozzarella
Soltorkade tomater i balsamvinäger 0 pts
Babyspenat
Coktailtomater
Lite salt och peppar

img_6426-copy

Stek upp korv och bacon tillsammans och låt rinna av på hushållspapper, koka bulgurn/pastan och häll över i durkslag och sedan ner i stor skål. Blanda ner osten i bitar och rör om  (osten smälter lite i den varma bulgurn/pastan) sedan är det bara att blanda ihop alla ingredienserna!

13 kommentarer

Mia 19 januari, 2009 - 09:55

Hej snäckan!

GRATTIS till ett finfint minus denna vecka, gött att återse &:an på vågen förstår jag!!

Kram Mia

Svara
Anna-Karin 18 januari, 2009 - 23:16

Tack snälla du för alla underbara recept som du lägger ut! Att du hinner med 🙂 tycker jag har fullt upp med 2 barn och du som har 5…. Du har i allafall gett mig mycke tips och ideér. Så när det känns lite motigt som det kan göra ibland, Så går jag in här för att få lite inspiration (stavas det så?)…..

Svara
Ingela 18 januari, 2009 - 20:00

Åh vilka goda recept du lägger ut – tack så mycket! Och lycka till med vägningen i morgon!

En fråga, hur gör du med tillbehör, som lite ketchup på korv och bröd t ex, räkar du alltid in det?

Svara
Åse 19 januari, 2009 - 08:36

Hej Ingela! Nej, ketchup och senap räknar jag aldrig! Det är så små mängder och används väldigt sällan så det räknar jag inte 🙂

Svara
Sofia 18 januari, 2009 - 19:49

Hoppas det går bra imorgon på vägningen!!!!

Svara
Sara 18 januari, 2009 - 19:39

Smaskens. Gjorde något liknande igår 🙂 Gott, blir mycket och går att variera, bara fantasin som kan sätta gränser 🙂

Svara
Sara 18 januari, 2009 - 18:37

Åh kul med nytt recept så man kan variera den där korven lite grann 😉

Svara
Louice 18 januari, 2009 - 15:31

Du har en liten ”utmärkelse” att hämta hos mej om du vill. 🙂

Kram!

Svara
jenny 18 januari, 2009 - 14:42

mmm ser gott ut!!

Lycka till med vägningen imorgon!

Svara
Linruz 18 januari, 2009 - 14:20

Mums….låter smaskens. Måste provas…fast här blir det med Mozarella. Kan inte lära mig att äta de andra. Kram kram

Svara
Susanne 18 januari, 2009 - 12:35

Åh det receptet måste jag prova snart 🙂 Låter väldigt intressant!

Hoppas du får en fortsatt trevlig söndag!

Svara
Malin J 18 januari, 2009 - 12:29

Mmmm den kommer jag allt ihåg den är ju så god…..försökte själv en gång men den blev inte så bra som din var, jag får försöka igen, tack för påminnelsen med receptet.

Svara
Maria 18 januari, 2009 - 11:26

mm låter gott…
Du har något att hämta hos mig… kramiz

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.