6,7K
I går kväll var det lite efterrätt efter maten, jag har gått över helt till minst 85% mörk choklad, märks så tydligt att det är mindre socker i och att man blir så mycket mer nöjd.
4-6 portioner
100 gram mörk choklad, minst 70%
2 äggulor
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Frysta hallon
Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner smaksättning och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Häll upp i glas.
Värm frysta hallon med lite vatten i en kastrull och låt svalna, toppa innan servering.
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
23 kommentarer
Suuuper god 🙂 gjorde den till min pappa som vanligtvis bara gillar ”söta” saker! Tack för ett toppen recept 🙂
Vad roligt att höra! =)
Wow! Vilken god mousse, använde 85% och är lyrisk över att kunna uppfatta sötman i den!! Så hade det inte varit om jag hade varit kvar i sockerträsket..
[…] och som sagt Pia, min väninna från Gbg kom i fredags. Vi hade fredagsmys med Pizza och Chokladmousse! Pia äter också LCHF. Tyvärr åkte hon hem redan i lördags fm eftersom snöovädret var på […]
[…] märkte vad mycket jag saknat henne. Till efterrätt blev det chokladmousse lchf. Receptet kommer härifrån Och lyder […]
Ja visst är det stor skillnad på 70% och 86% (som jag brukar köpa). Den 70 procentiga kan jag sätta i mig måååånga rutor av, men den 86 procentiga går det betydligt mer trögt med, även fast den också är väldigt god.
Hej Åse,
TACK för den här ljuvliga efterrätten. Jag har testat på LCHF mousse innan men den ”skar sig” för mig och blev inte särskilt fin, men med ditt knep att röra i lite grädde i chockladen innan man rörde ihop allt gjorde susen, den blev så fin och GOD!
Härligt att det smakade! =))
Vad gott! Hallon och choklad är en grym kombination!
Åh vad det ser mumsigt ut! Ska jag bjuda på nästa gång det kommer gäster. Gillar att du kör ett sockerfritt år 🙂 Hoppas på recept som passar oss sockerberoende som vill avstå från sötningsmedel eftersom det triggar. Tack för en jättebra blogg!
Det kommer allt säkert! =))
Hur mycket kolhydrater får man ut tro? Är det en del eller?
Runt 5 gram kh på moussen + hallon (+ 2 ca)
En jättebra efterrätt, brukar själv ”slänga” ihop den. Mycket uppskattad och supergood!
Ha en fortsatt fin kväll.
Det låter så otroligt gott att jag bara måste prova det snart! Mums mums!
Uppskattar desserttips då det är ganska enkelt att bjuda på middag enligt LCHF men kanske något svårare just när det gäller dessert.
Du har ju själv ganska små barn, hur gör du med dem? Får de kolhydratfri kost?
Kram!
De får generellt så lite gluten som möjligt och eftersom mina barn inte är överviktiga så får de fri tillgång till kolhydrater, fast bra kolhydrater =)
Åh. Den perfekt bloggen. Tack. Precis vad jag behövde en dag som denna. Jag är vilse i sockerdimman, på väg ut, tar sats och nya tag idag. Tänker att du är en av dem som kommer att inspirera mig. Tack för det!
/A
Ser ljuvligt ut!
Det här såg jättegott ut! 🙂
Mumsigt.
Vad lustigt, vi åt också chokladmousse igår. 🙂
Jag smaksatte med lite mörk rom, det blev väldigt gott och så hade vi björnbär till.
Gott!! mörk rom är en jättegod smaksättare!! =)