LCHF Chokladmousse

8 januari, 2012

Även HÄR!

I går kväll var det lite efterrätt efter maten, jag har gått över helt till minst 85% mörk choklad, märks så tydligt att det är mindre socker i och att man blir så mycket mer nöjd.

4-6 portioner

100 gram mörk choklad, minst 70%
2 äggulor
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Frysta hallon

Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner smaksättning och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Häll upp i glas.

Värm frysta hallon med lite vatten i en kastrull och låt svalna, toppa innan servering.

23 kommentarer
0

23 kommentarer

Sofia 6 juni, 2019 - 09:18

Suuuper god 🙂 gjorde den till min pappa som vanligtvis bara gillar ”söta” saker! Tack för ett toppen recept 🙂

Svara
Åse 6 juni, 2019 - 11:50

Vad roligt att höra! =)

Svara
Ida 4 maj, 2012 - 21:10

Wow! Vilken god mousse, använde 85% och är lyrisk över att kunna uppfatta sötman i den!! Så hade det inte varit om jag hade varit kvar i sockerträsket..

Svara
Baka med LCHF 23 januari, 2012 - 10:31

[…] och som sagt Pia, min väninna från Gbg kom i fredags. Vi hade fredagsmys med Pizza och Chokladmousse! Pia äter också LCHF. Tyvärr åkte hon hem redan i lördags fm eftersom snöovädret var på […]

Svara
Lchf chokladmousse å mys med Anna « jennysvardag 22 januari, 2012 - 08:23

[…] märkte vad mycket jag saknat henne. Till efterrätt blev det chokladmousse lchf. Receptet kommer härifrån Och lyder […]

Svara
Sara & Busungarna 11 januari, 2012 - 23:35

Ja visst är det stor skillnad på 70% och 86% (som jag brukar köpa). Den 70 procentiga kan jag sätta i mig måååånga rutor av, men den 86 procentiga går det betydligt mer trögt med, även fast den också är väldigt god.

Svara
Anja 10 januari, 2012 - 08:24

Hej Åse,
TACK för den här ljuvliga efterrätten. Jag har testat på LCHF mousse innan men den ”skar sig” för mig och blev inte särskilt fin, men med ditt knep att röra i lite grädde i chockladen innan man rörde ihop allt gjorde susen, den blev så fin och GOD!

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:31

Härligt att det smakade! =))

Svara
sofie mumsfillibaba 9 januari, 2012 - 15:30

Vad gott! Hallon och choklad är en grym kombination!

Svara
Minna 8 januari, 2012 - 20:28

Åh vad det ser mumsigt ut! Ska jag bjuda på nästa gång det kommer gäster. Gillar att du kör ett sockerfritt år 🙂 Hoppas på recept som passar oss sockerberoende som vill avstå från sötningsmedel eftersom det triggar. Tack för en jättebra blogg!

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 20:35

Det kommer allt säkert! =))

Svara
Natalie 8 januari, 2012 - 19:22

Hur mycket kolhydrater får man ut tro? Är det en del eller?

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 19:36

Runt 5 gram kh på moussen + hallon (+ 2 ca)

Svara
Maud 8 januari, 2012 - 19:16

En jättebra efterrätt, brukar själv ”slänga” ihop den. Mycket uppskattad och supergood!
Ha en fortsatt fin kväll.

Svara
Linda - träningsbloggen 8 januari, 2012 - 17:47

Det låter så otroligt gott att jag bara måste prova det snart! Mums mums!

Svara
Popprinsessan 8 januari, 2012 - 16:59

Uppskattar desserttips då det är ganska enkelt att bjuda på middag enligt LCHF men kanske något svårare just när det gäller dessert.

Du har ju själv ganska små barn, hur gör du med dem? Får de kolhydratfri kost?
Kram!

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 17:12

De får generellt så lite gluten som möjligt och eftersom mina barn inte är överviktiga så får de fri tillgång till kolhydrater, fast bra kolhydrater =)

Svara
Alex 8 januari, 2012 - 15:46

Åh. Den perfekt bloggen. Tack. Precis vad jag behövde en dag som denna. Jag är vilse i sockerdimman, på väg ut, tar sats och nya tag idag. Tänker att du är en av dem som kommer att inspirera mig. Tack för det!

/A

Svara
Suzan 8 januari, 2012 - 14:06

Ser ljuvligt ut!

Svara
Anita 8 januari, 2012 - 13:48

Det här såg jättegott ut! 🙂

Svara
Annah 8 januari, 2012 - 13:29

Mumsigt.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 8 januari, 2012 - 13:25

Vad lustigt, vi åt också chokladmousse igår. 🙂
Jag smaksatte med lite mörk rom, det blev väldigt gott och så hade vi björnbär till.

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 13:27

Gott!! mörk rom är en jättegod smaksättare!! =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.