7,3K
Skriv ut
Snabbmat behöver inte vara onyttigt!
Det här äter jag ofta till lunch. Givetvis går färdigt hamburgerkött också bra men det är så enkelt att göra själv!
Hamburgerdressingen är också en snabbvariant. Jag har en lite mer utvecklad version i mina böcker, men den här går lika bra när man har bråttom tycker jag!
Skriv ut
Cheeseburgare i salladsblad
Ingredienser
Hamburgare
- 400 g nötfärs
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ev. lite worchestershiresauce
Topping
- 4 skivor hamburgerost, cheddar
- 1 gul lök
- 8 skivor saltgurka
- 4 stora isbergsblad
- 1 tomat
Hamburgerdressing
- 4 msk majonnäs
- 4 msk chilisås
- salt, peppar
- smör att steka i
Instruktioner
- Blanda nötfärsen med kryddorna. Forma till hamburgare (en hamburgerpress är GULD)
- Stek i smör, några minuter på varje sida. Lägg en skiva hamburgerost när hamburgaren vänts och undersidan steks.
- Blanda majonnäs med chilisåsen, smaka av med salt och peppar.
- Skiva löken. Skölj isbergsbladen och låt rinna av på hushållspapper.
- Montera sedan burgarna! NJUT!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Grymt gott och mättande, tröttnar aldrig 😜 Din nya frisyr passade dig jättebra 👌
Hej,
Jag har precis hittat din blogg och jag älskar den!:) Supertrevlig! Massor av matinspiration!:)
Ps. Du blev super fin i den nya frisyren♡
Kram, Johanna