Skriv ut

Cheeseburgare i salladsblad

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Hamburgare

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev. lite worchestershiresauce

Topping

  • 4 skivor hamburgerost, cheddar
  • 1 gul lök
  • 8 skivor saltgurka
  • 4 stora isbergsblad
  • 1 tomat

Hamburgerdressing

  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk chilisås
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Blanda nötfärsen med kryddorna. Forma till hamburgare (en hamburgerpress är GULD)
  2. Stek i smör, några minuter på varje sida. Lägg en skiva hamburgerost när hamburgaren vänts och undersidan steks.
  3. Blanda majonnäs med chilisåsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva löken. Skölj isbergsbladen och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Montera sedan burgarna! NJUT!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4