Chai-te latte

4 december, 2012

Nu i juletid så smakar julkryddorna som kanel och kardemumma extra gott tycker jag!
Till frukosten blev det en härligt kopp chai-te latte – underbart!
1 kopp:
2 dl vatten
1 msk chai te
1-2 tsk sötning (stevia strö/honung/björksocker ex)
1 dl skummad mjölk
Gör teet som vanligt och söta. Skumma sedan mjölken och häll på. Krydda med kardemumma eller kanel.


MUMS!

Till sällskap hade jag denna fina bok!
Kocken / Matskribenten Jens Linders LCHF till fest – en vacker kokbok för den extra matglada som gillar att festa till det! Lättlagad festmat med lite kolhydrater! Väldigt mycket inspiration finns i denna boken!
 


Skön tisdag! Kikar in med ett litet recept som också smakar jul 😉


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


10 kommentarer

Christina 7 december, 2012 - 16:37

Hej Åse,
Jag undrar vilken chai latte du använder samt vilken mjölk?
Tack för en super bra blogg som alltid lyckats inspirera mig.
Kramis

Svara
Åse 7 december, 2012 - 18:49

Ingen aning! Köper någon lösvikt på Ica Maxi och sedan använder jag antingen Hjordnäras ekologiska mjölk eller Skånemejeriers gammeldags. Kram!

Svara
Popprinsessan 4 december, 2012 - 22:37

Jag dricker inte kaffe, men gärna te. Har dock alltid haft både sötning och mjölk i mitt te och kämpar nu med att dricka te utan honung. Eftersom jag vill minska i vikt så vill jag utesluta sötningen, men det är verkligen inte lika gott utan honung! Men jag kämpar på 🙂 Det är nog det enda jag saknar när jag tänker efter!
Kram till dig

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:40

Ja ibland tar det ett tag att lära sig av med en vana 😉 Kram!!

Svara
Jenjo 4 december, 2012 - 14:40

Jag berättade för kompis som inte dricker kaffe, att hon får dricka chai latte istället. Då frågade hon mig vad en tjej-latte är för något… 😉 Ska visa henne detta inlägg så hon kan läsa vad det är och framför allt, vad det heter!
Kramar!

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:47

hahah tror det är måååånga som hör fel när det gäller det ;)) hihi

Svara
Lisa 4 december, 2012 - 13:31

Hej.
Jag är sugen på att börja med lågkolhydratkost och håller på att läsa runt lite på nätet. Men tycker det är jättesvårt hur man ska komma igång o vad man ska äta. Särskilt frukosten har jag svårt att få grepp om i början… Vore jätteglad om du kunde tipsa lite om du har tid =) tack för en jättebra blogg har följt dig i många år!
MVH Lisa

Svara
Pilotfrun 4 december, 2012 - 12:26

Mumma!!!! Får krypa upp i din soffa snart igen och dricka latte:) Kram och ha en fin dag!!!

Svara
Åse 4 december, 2012 - 12:27

Jaaaaaaaaa! ❤

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 4 december, 2012 - 12:10

Det är få saker som har en så hög mysfaktor som en riktigt god chailatte! Det är något jag dricker nästan varje dag (dock har min skummare gått sönder…) 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.