Caesarsallad med jordgubbar och citronmarinerad kyckling

20 juni, 2016

Alltså detta blev sååååå gott!
Jag sousvidade kycklingen (alltså kycklingen smälter i munnen! Jag är besatt i min Sous Vide!) Men det går givetvis också bra att tillreda kycklingen i ugnen eller på grillen.
En fräsch sallad nu under sommaren! Sött myter salt möter syrligt! The perfect match!

012A7163

012A7165

012A7178

Skriv ut

Caesarsallad med jordgubbar och citronmarinerad kyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Marinad

  • 1 kruka färsk timjan
  • Skalet av 2 citroner
  • 1/2 dl tamarisoja eller annan japansk soja
  • 1/2 dl olivolja
  • salt, peppar
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 romansalladhuvuden
  • 1 sats caesardressing
  • Riven parmesan
  • 6 jordgubbar

Instruktioner

  1. Låt kycklingen marineras i några timmar i kylskåp, gärna över natten!
  2. Har du en Sous Vide så körde jag den marinerade kycklingen på 63 grader i 1,5 timme.
  3. Kör du kycklingen i ugn så kör kycklingen i 20 minuter på 225 gr, låt vila i 10 minuter i aluminiumfolie efteråt.
  4. Servera kycklingen på en bädd av romansallad, skivade jordgubbar, caesardressingen och flagad parmesan!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

 

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


7 kommentarer

Hanna 21 juni, 2016 - 19:07

Ser supergott ut! Är så sugen på orient-servisen.. Är du nöjd? Kramar

Svara
Åse 21 juni, 2016 - 19:09

Ja gillar den jättemycket! Favorit är rosa, vit och den mörkgrå!

Svara
Thess 21 juni, 2016 - 13:18

Är så nyfiken på en svart klänning du hade i tidigare inlägg där du fotades med dina systrar & din mamma. En svart med blommönster, jättefin!

Svara
Åse 21 juni, 2016 - 13:19

Oh den är 2 år gammal tyvärr!

Svara
Thess 21 juni, 2016 - 13:21

Ok. Tack för snabbt svar ?

Svara
Ljuva Julia 21 juni, 2016 - 09:17

MEN YUM! Färsk timjan är bäääst dessutom!

Svara
Jenjo 21 juni, 2016 - 07:00

Nä, men vad spännande med jordgubbar i! Ibland känns saker så rätt när man väl bara ser det, men det kan behövas någon som öppnar ögonen så man vidgar sina vyer… 😉

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.