5,6K
Skriv ut
Alltså detta blev sååååå gott!
Jag sousvidade kycklingen (alltså kycklingen smälter i munnen! Jag är besatt i min Sous Vide!) Men det går givetvis också bra att tillreda kycklingen i ugnen eller på grillen.
En fräsch sallad nu under sommaren! Sött myter salt möter syrligt! The perfect match!
Skriv ut
Caesarsallad med jordgubbar och citronmarinerad kyckling
Ingredienser
Marinad
- 1 kruka färsk timjan
- Skalet av 2 citroner
- 1/2 dl tamarisoja eller annan japansk soja
- 1/2 dl olivolja
- salt, peppar
- 3 kycklingfiléer
- 2 romansalladhuvuden
- 1 sats caesardressing
- Riven parmesan
- 6 jordgubbar
Instruktioner
- Låt kycklingen marineras i några timmar i kylskåp, gärna över natten!
- Har du en Sous Vide så körde jag den marinerade kycklingen på 63 grader i 1,5 timme.
- Kör du kycklingen i ugn så kör kycklingen i 20 minuter på 225 gr., låt vila i 10 minuter i aluminiumfolie efteråt.
- Servera kycklingen på en bädd av romansallad, skivade jordgubbar, caesardressingen och flagad parmesan!
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Ser supergott ut! Är så sugen på orient-servisen.. Är du nöjd? Kramar
Ja gillar den jättemycket! Favorit är rosa, vit och den mörkgrå!
Är så nyfiken på en svart klänning du hade i tidigare inlägg där du fotades med dina systrar & din mamma. En svart med blommönster, jättefin!
Oh den är 2 år gammal tyvärr!
Ok. Tack för snabbt svar ?
MEN YUM! Färsk timjan är bäääst dessutom!
Nä, men vad spännande med jordgubbar i! Ibland känns saker så rätt när man väl bara ser det, men det kan behövas någon som öppnar ögonen så man vidgar sina vyer… 😉