Skriv ut

Caesarsallad med jordgubbar och citronmarinerad kyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Marinad

  • 1 kruka färsk timjan
  • Skalet av 2 citroner
  • 1/2 dl tamarisoja eller annan japansk soja
  • 1/2 dl olivolja
  • salt, peppar
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 romansalladhuvuden
  • 1 sats caesardressing
  • Riven parmesan
  • 6 jordgubbar

Instruktioner

  1. Låt kycklingen marineras i några timmar i kylskåp, gärna över natten!
  2. Har du en Sous Vide så körde jag den marinerade kycklingen på 63 grader i 1,5 timme.
  3. Kör du kycklingen i ugn så kör kycklingen i 20 minuter på 225 gr, låt vila i 10 minuter i aluminiumfolie efteråt.
  4. Servera kycklingen på en bädd av romansallad, skivade jordgubbar, caesardressingen och flagad parmesan!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2