Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caesarsallad med jordgubbar och citronmarinerad kyckling


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Marinad

  • 1 kruka färsk timjan
  • Skalet av 2 citroner
  • 1/2 dl tamarisoja eller annan japansk soja
  • 1/2 dl olivolja
  • salt, peppar
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 romansalladhuvuden
  • 1 sats caesardressing
  • Riven parmesan
  • 6 jordgubbar

Instruktioner

  1. Låt kycklingen marineras i några timmar i kylskåp, gärna över natten!
  2. Har du en Sous Vide så körde jag den marinerade kycklingen på 63 grader i 1,5 timme.
  3. Kör du kycklingen i ugn så kör kycklingen i 20 minuter på 225 gr., låt vila i 10 minuter i aluminiumfolie efteråt.
  4. Servera kycklingen på en bädd av romansallad, skivade jordgubbar, caesardressingen och flagad parmesan!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2