Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst

18 januari, 2019

Här kommer ett recept på ljuvliga frallor till helgen. Vill ni ha glutenfritt lågkolhydratalternativ så rekommenderar jag dessa som jag nyss lade ut:  OSTFRALLOR
Ibland till helgen gör jag dessa!
Ska jag äta mjölbröd så ska det vara hemmagjort 😉 Receptet kommer härifrån!

De är snabbgjorda då de inte innehåller jäst utan bakpulver.
Mjölet kan bytas ut mot tex rågsikt eller grahamsmjöl, eller blanda tex graham och vetemjöl.

Ost och lite apelsinmarmelad är nog favoritpålägget på dessa!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

5 dl vetemjöl (eller rågsikt, grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk (prova med filmjölk!)


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen i mjöl till en längd. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen och platta ut dem något. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.


Annonslänkar till Ellos

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


38 kommentarer

Andreas 1 november, 2022 - 14:13

Så bra

Svara
Berit 26 september, 2022 - 15:14

Fick ingen färg på bullarna.

Svara
Åse 27 september, 2022 - 09:01

Då skulle du haft dem inne längre

Svara
Mats Eriksson 21 augusti, 2022 - 10:34

Fattar inte hur man rullar en kladdig smet.
Men det finns väl de som kan.

Svara
Åse 21 augusti, 2022 - 10:43

Om du har en kladdig smet har du gjort något fel tyvärr.

Svara
Katarina Jansson 15 februari, 2022 - 10:38

Hej! Jag måste använda glutenfritt mjöl. Blev så sugen på Blixtfrallorna/Frukostfrallorna. Kan du rekommendera mängden på det glutenfria mjölet? Tack för alla goda recept man kan läsa på din sida. / Katarina

Svara
Åse 15 februari, 2022 - 10:41

Hej!
Jag har ingen erfarenhet av glutenfri mjölmix tyvärr!

Svara
Eddie bakar – Stina Wallentin 2 februari, 2022 - 19:34

[…] Idag slog Eddie på stort och bakade bröd ihop med Johan. Känns extra lyxigt att få nybakat bröd till soppan. De gjorde blixtfrallor med recept från Åse som de hitta här. […]

Svara
David 13 januari, 2022 - 09:51

Verkligen goda bullar! Har du stulit receptet från Fredrik Nyléns bakbok? Det var där jag testade dom och blev förtjust

Svara
Åse 13 januari, 2022 - 09:53

Det har inte stulitis någonting, har inte ens Fredriks bakbok 😉
Därmot står det i receptet: ”Receptet kommer härifrån!”
Var hennes recept äär från får du fråga henne. Allt gott!

Svara
Karen Nilsson 14 maj, 2022 - 10:11

David… Du var mig en riktig tråkig liten pojke! Visa att du har lite uppfostran!

Supergoda bullar!

Svara
Åse 14 maj, 2022 - 12:57

Tack Karen! <3

Svara
Lotta Campbell 1 december, 2021 - 19:43

Såå goda! Verkligen favoriter när jag ska baka 🙂

Svara
Åse 2 december, 2021 - 08:57

Vad roligt att höra!

Svara
Åse 29 november, 2021 - 07:08

Alla kommentarer går igenom, men det kan dröja ett tag.

Svara
Daniel 29 november, 2021 - 00:06

Jag provade med vanligt vispgrädde utan kargegan eller liknande tillsatser. Det blev godkänt får jag ändå lov att säga. Nästa gång ska jag prova med hasselnötsmjöl.

Svara
Emily 23 oktober, 2021 - 15:49

Jag ville göra detta glutenfritt, så jag testade en egen mjölblandning med durramjöl, bovetemjöl, rismjöl, tapioka och psyllium. De reste sig inte alls i ugnen, blev kletiga inuti, men på utsidan var de knapriga och goda (skrapade bort innehållet som jag alltid gör med frallor). Kan bara ana hur goda de kunde ha blivit med vetemjöl, men jag vill hellre vara frisk <3 Kommer modifiera detta, nästa gång skippar jag tapiokan och rismjölet. Tack för inspiration!

Svara
Carl 15 maj, 2021 - 20:10

Behövde mer tid i ugnen. annars bra.

Svara
Diana 12 maj, 2021 - 03:07

Gjorde på kokosmjölk gick bra

Svara
Åse 12 maj, 2021 - 11:23

Härligt! tack för feedback!

Svara
David 17 oktober, 2020 - 10:08

Grymma frallor.
Satt hemma framför nyhetsmorgon och googlade recept på frukostbröd.
Hittade dessa och bakade dom med creme fraiche istället för fil. Strödde lite ost över och det blev kanon 😊.

Svara
Åse 17 oktober, 2020 - 10:38

Vad roligt att höra att du blev nöjd! Tack för feedback!

Svara
Mors Dag och Powerkit för huden! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 31 maj, 2020 - 13:00

[…] till alla mammor där ute! ❤️ Jag fick sovmorgon och Alice hade bakat blixtfrallor […]

Svara
JelenaNelly 21 maj, 2020 - 09:43

Bakade dessa idag på 1 dl rågmjöl och 4 dl grahamsmjöl samt tillsatte ca. 1msk Honung. Så fantastisk goda! T.o.m. barnen älskade dessa (och de brukar dissa allt som är fullkorn 🙂 )
Tack för receptet!

Svara
Åse 22 maj, 2020 - 09:51

Vad roligt att höra! Det ska jag prova! Älskar fullkorn =)

Svara
Thea 4 maj, 2021 - 15:24

En fråga. Kan man ha glutenfritt mjöl istället för vanligt mjöl?

Svara
Marina 17 januari, 2020 - 11:03

Gott, men knappast frallor. Regelrätta scones ju 🙈

Svara
Åse 17 januari, 2020 - 11:14

Scones innehåller alltid smör eller margarin (tvi) och betydligt mer fett än 2 msk olja.
Och att dessa kallas bullar eller frallor är just för att de är runda och innehåller samma ingred som frallor förutom att de bakas på bakpulver och inte jäst.
Men vill du kalla dem för scones så varsågod! 😜 Spelar ju ingen nämnvärd roll 🙈

Svara
Blixtfrallor och Årets sista dag 2019 - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 31 december, 2019 - 11:52

[…] frukost idag blev det blixtfrallor på rågsikt. En sådan frukost som passar in i min 80/20 (mer 90/10) livsstil. Vetegluten är […]

Svara
SÖNDAGSVIBE - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 27 oktober, 2019 - 12:19

[…] och Alice bakade i morse, hon ville ha blixtfrallor och de bakade hon helt själv […]

Svara
Camillapa 19 januari, 2019 - 15:32

Blir att plocka fram din kokbok!😉
Får jag fråga, har du någon bönpasta som du föredrar?
Ha så underbart!
Kramar Camilla ❤️

Svara
Åse 22 januari, 2019 - 15:14

Nä brukar bli Risentas, grön och gul KRAM

Svara
Mikaela Karlsson 19 januari, 2019 - 10:49

Ska ha kalas om några veckor. Kan jag göra dessa redan nu och frysa ner och ta fram till kalaset. Har en bebis hemma så hade varit super när man ska baka en del.

Svara
Åse 19 januari, 2019 - 10:52

Yes! Det kan du göra!

Svara
ÅsaS 18 januari, 2019 - 17:20

Åh, nästan så jag blev lite bakfull här.. 😉 Då jag nästan alltid misslyckas med jäst-bröd så är dessa och ostfrallorna något t o m jag borde lyckas med! Får se om orken och lusten finns i helgen.
Ha så trevligt i Holland! Kram
/brödjunkien ÅsaS

Svara
Lucia 18 januari, 2019 - 16:38

Kan man använda havremjöl istället för vanligt mjöl?

Svara
Åse 18 januari, 2019 - 16:51

Kan jag inte svar på, prova detta http://www.56kilo.se/havrefrallor-utan-vetemjol/ 🙂

Svara
Maria 18 januari, 2019 - 13:16

Mums mums mums!!!!!! Ska verkligen testas, båda av dina bullar :)) Ha en goooooooo weekend o sköt om dej!!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.