Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst

18 januari, 2019

Här kommer ett recept på ljuvliga frallor till helgen. Vill ni ha glutenfritt lågkolhydratalternativ så rekommenderar jag dessa som jag nyss lade ut:  OSTFRALLOR
Ibland till helgen gör jag dessa (passar i mitt 80/20 kosttänk)
Ska jag äta mjölbröd så ska det vara hemmagjort 😉 Receptet kommer härifrån!

De är snabbgjorda då de inte innehåller jäst utan bakpulver.
Mjölet kan bytas ut mot tex rågsikt eller grahamsmjöl, eller blanda tex graham och vetemjöl.

Ost och lite apelsinmarmelad är nog favoritpålägget på dessa!

Skriv ut

Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

5 dl vetemjöl (eller rågsikt, grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk (prova med filmjölk!)


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen i mjöl till en längd. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen och platta ut dem något. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


15 kommentarer

Mors Dag och Powerkit för huden! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 31 maj, 2020 - 13:00

[…] till alla mammor där ute! ❤️ Jag fick sovmorgon och Alice hade bakat blixtfrallor […]

Svara
JelenaNelly 21 maj, 2020 - 09:43

Bakade dessa idag på 1 dl rågmjöl och 4 dl grahamsmjöl samt tillsatte ca. 1msk Honung. Så fantastisk goda! T.o.m. barnen älskade dessa (och de brukar dissa allt som är fullkorn 🙂 )
Tack för receptet!

Svara
Åse 22 maj, 2020 - 09:51

Vad roligt att höra! Det ska jag prova! Älskar fullkorn =)

Svara
Marina 17 januari, 2020 - 11:03

Gott, men knappast frallor. Regelrätta scones ju 🙈

Svara
Åse 17 januari, 2020 - 11:14

Scones innehåller alltid smör eller margarin (tvi) och betydligt mer fett än 2 msk olja.
Och att dessa kallas bullar eller frallor är just för att de är runda och innehåller samma ingred som frallor förutom att de bakas på bakpulver och inte jäst.
Men vill du kalla dem för scones så varsågod! 😜 Spelar ju ingen nämnvärd roll 🙈

Svara
Blixtfrallor och Årets sista dag 2019 - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 31 december, 2019 - 11:52

[…] frukost idag blev det blixtfrallor på rågsikt. En sådan frukost som passar in i min 80/20 (mer 90/10) livsstil. Vetegluten är […]

Svara
SÖNDAGSVIBE - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 27 oktober, 2019 - 12:19

[…] och Alice bakade i morse, hon ville ha blixtfrallor och de bakade hon helt själv […]

Svara
Camillapa 19 januari, 2019 - 15:32

Blir att plocka fram din kokbok!😉
Får jag fråga, har du någon bönpasta som du föredrar?
Ha så underbart!
Kramar Camilla ❤️

Svara
Åse 22 januari, 2019 - 15:14

Nä brukar bli Risentas, grön och gul KRAM

Svara
Mikaela Karlsson 19 januari, 2019 - 10:49

Ska ha kalas om några veckor. Kan jag göra dessa redan nu och frysa ner och ta fram till kalaset. Har en bebis hemma så hade varit super när man ska baka en del.

Svara
Åse 19 januari, 2019 - 10:52

Yes! Det kan du göra!

Svara
ÅsaS 18 januari, 2019 - 17:20

Åh, nästan så jag blev lite bakfull här.. 😉 Då jag nästan alltid misslyckas med jäst-bröd så är dessa och ostfrallorna något t o m jag borde lyckas med! Får se om orken och lusten finns i helgen.
Ha så trevligt i Holland! Kram
/brödjunkien ÅsaS

Svara
Lucia 18 januari, 2019 - 16:38

Kan man använda havremjöl istället för vanligt mjöl?

Svara
Åse 18 januari, 2019 - 16:51

Kan jag inte svar på, prova detta http://www.56kilo.se/havrefrallor-utan-vetemjol/ 🙂

Svara
Maria 18 januari, 2019 - 13:16

Mums mums mums!!!!!! Ska verkligen testas, båda av dina bullar :)) Ha en goooooooo weekend o sköt om dej!!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.