Här kommer ett recept på ljuvliga frallor till helgen. Vill ni ha glutenfritt lågkolhydratalternativ så rekommenderar jag dessa som jag nyss lade ut: OSTFRALLOR
Ibland till helgen gör jag dessa!
Ska jag äta mjölbröd så ska det vara hemmagjort 😉 Receptet kommer härifrån!
De är snabbgjorda då de inte innehåller jäst utan bakpulver.
Mjölet kan bytas ut mot tex rågsikt eller grahamsmjöl, eller blanda tex graham och vetemjöl.

Ost och lite apelsinmarmelad är nog favoritpålägget på dessa!

Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst
- Portioner: 6
Ingredienser
5 dl vetemjöl (eller rågsikt, grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk (prova med filmjölk!)
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen i mjöl till en längd. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen och platta ut dem något. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
33 kommentarer
Hej! Jag måste använda glutenfritt mjöl. Blev så sugen på Blixtfrallorna/Frukostfrallorna. Kan du rekommendera mängden på det glutenfria mjölet? Tack för alla goda recept man kan läsa på din sida. / Katarina
Hej!
Jag har ingen erfarenhet av glutenfri mjölmix tyvärr!
[…] Idag slog Eddie på stort och bakade bröd ihop med Johan. Känns extra lyxigt att få nybakat bröd till soppan. De gjorde blixtfrallor med recept från Åse som de hitta här. […]
Verkligen goda bullar! Har du stulit receptet från Fredrik Nyléns bakbok? Det var där jag testade dom och blev förtjust
Det har inte stulitis någonting, har inte ens Fredriks bakbok 😉
Därmot står det i receptet: ”Receptet kommer härifrån!”
Var hennes recept äär från får du fråga henne. Allt gott!
David… Du var mig en riktig tråkig liten pojke! Visa att du har lite uppfostran!
Supergoda bullar!
★★★★★
Tack Karen! <3
Såå goda! Verkligen favoriter när jag ska baka 🙂
★★★★★
Vad roligt att höra!
Alla kommentarer går igenom, men det kan dröja ett tag.
Jag provade med vanligt vispgrädde utan kargegan eller liknande tillsatser. Det blev godkänt får jag ändå lov att säga. Nästa gång ska jag prova med hasselnötsmjöl.
Jag ville göra detta glutenfritt, så jag testade en egen mjölblandning med durramjöl, bovetemjöl, rismjöl, tapioka och psyllium. De reste sig inte alls i ugnen, blev kletiga inuti, men på utsidan var de knapriga och goda (skrapade bort innehållet som jag alltid gör med frallor). Kan bara ana hur goda de kunde ha blivit med vetemjöl, men jag vill hellre vara frisk <3 Kommer modifiera detta, nästa gång skippar jag tapiokan och rismjölet. Tack för inspiration!
Behövde mer tid i ugnen. annars bra.
★★★★
Gjorde på kokosmjölk gick bra
★★★★★
Härligt! tack för feedback!
Grymma frallor.
Satt hemma framför nyhetsmorgon och googlade recept på frukostbröd.
Hittade dessa och bakade dom med creme fraiche istället för fil. Strödde lite ost över och det blev kanon 😊.
★★★★★
Vad roligt att höra att du blev nöjd! Tack för feedback!
[…] till alla mammor där ute! ❤️ Jag fick sovmorgon och Alice hade bakat blixtfrallor […]
Bakade dessa idag på 1 dl rågmjöl och 4 dl grahamsmjöl samt tillsatte ca. 1msk Honung. Så fantastisk goda! T.o.m. barnen älskade dessa (och de brukar dissa allt som är fullkorn 🙂 )
Tack för receptet!
Vad roligt att höra! Det ska jag prova! Älskar fullkorn =)
En fråga. Kan man ha glutenfritt mjöl istället för vanligt mjöl?
Gott, men knappast frallor. Regelrätta scones ju 🙈
Scones innehåller alltid smör eller margarin (tvi) och betydligt mer fett än 2 msk olja.
Och att dessa kallas bullar eller frallor är just för att de är runda och innehåller samma ingred som frallor förutom att de bakas på bakpulver och inte jäst.
Men vill du kalla dem för scones så varsågod! 😜 Spelar ju ingen nämnvärd roll 🙈
[…] frukost idag blev det blixtfrallor på rågsikt. En sådan frukost som passar in i min 80/20 (mer 90/10) livsstil. Vetegluten är […]
[…] och Alice bakade i morse, hon ville ha blixtfrallor och de bakade hon helt själv […]
Blir att plocka fram din kokbok!😉
Får jag fråga, har du någon bönpasta som du föredrar?
Ha så underbart!
Kramar Camilla ❤️
Nä brukar bli Risentas, grön och gul KRAM
Ska ha kalas om några veckor. Kan jag göra dessa redan nu och frysa ner och ta fram till kalaset. Har en bebis hemma så hade varit super när man ska baka en del.
Yes! Det kan du göra!
Åh, nästan så jag blev lite bakfull här.. 😉 Då jag nästan alltid misslyckas med jäst-bröd så är dessa och ostfrallorna något t o m jag borde lyckas med! Får se om orken och lusten finns i helgen.
Ha så trevligt i Holland! Kram
/brödjunkien ÅsaS
Kan man använda havremjöl istället för vanligt mjöl?
Kan jag inte svar på, prova detta http://www.56kilo.se/havrefrallor-utan-vetemjol/ 🙂
Mums mums mums!!!!!! Ska verkligen testas, båda av dina bullar :)) Ha en goooooooo weekend o sköt om dej!!!