Här kommer ett recept på ljuvliga frallor till helgen. Vill ni ha glutenfritt lågkolhydratalternativ så rekommenderar jag dessa som jag nyss lade ut: OSTFRALLOR
Ibland till helgen gör jag dessa!
Ska jag äta mjölbröd så ska det vara hemmagjort 😉
De finns även som naturligt glutenfria HÄR
De är snabbgjorda då de inte innehåller jäst utan bakpulver.
Mjölet kan bytas ut mot tex rågsikt, eller blanda tex en del graham med vetemjöl.
HÄR är de gjorda med rågmjöl.
De går att göra glutenfria, läsare har tipsat om SEMPER glutenfri MIX och att ha i lite extra mjöl i.
De går även att göra i Airfryer.
Ost och lite apelsinmarmelad är nog favoritpålägget på dessa!

Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst
- Portioner: 6
Ingredienser
5 dl vetemjöl eller rågsikt.
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk (prova gärna med filmjölk)
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen i mjöl till en längd. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen och platta ut dem något. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

58 kommentarer
Brukar köra på detta recept ofta, dock så byter jag ut en del. Idag körde jag 1,5 dl havregryn, en halv dl linfrön och sen vetemjöl. Mixade gröna ärtor med vitlökspulver och tillsatte en uns sirap i mjölken. Resultat vet jag ej ännu dock, men har trixat med receptet innan med rivna morötter å gurkmeja tex..
Hade ingen mjölk hemma så tog 1dl matlagningsgrädde och 1,5 dl grekisk yoghurt istället. Blev saftiga och goda. Hela familjen gillade de. Snabba och enkla att göra!
Det gick inte att byta ut till grahamsmjöl rakt av i alla fall. Blev så knustorrt och ramlade isär. Men däremot 4dl mjöl och 1dl graham blev bra🫣
Grahamsmjöl innehåller mer fiber och är grövre, vilket kan ge en tyngre och torrare konsistens ja så jag hade inte bytt rakt av =)
🌟🌟🌟🌟🌟
Har du testat att baka dessa i airfryern ännu? I så fall på vilken värme och hur länge?
Nu har jag bakat detta bröd så många gånger att jag måste kommentera. Detta recept är MAGISKT! det får mig att framstå som en bagare.
Antingen så gör jag som receptet säger om jag vill ha scones. Om vi tex äter soppa så brukar jag byta ut 2-3 dl av mjölet till Grahamsmjöl. Och vill jag lyxa till det lite så hackar jag i lite gröna oliver.
Perfekt matbröd!
Tack för fin feedback och fina tips på att alternera! 🙌🏻
Smidigt bröd, gjorde med olivolja istället. Funkar toppen d med.
Härligt att det smakar! Tack för fin feedback!
Dom blev goda, behövde kanske lite mer salt!
Körde varmluft 250 grader, sänkte tempen till 200 de två sista minutrarna då de började få lite färg.
Kung recept goda och enkla att slänga ihop på frukost 👍
Gör ofta dessa som glutenfria med finax röda mjölmix, smakar väldigt bra, blir stora å fluffiga 😀
Bra tips! Tack!
Dessa är riktigt goda! Gör de relativt ofta, både till frukost och som tillbehör till soppa. Dock är de väldigt kaloririka, ca 230 kcal per fralla och de är rätt små.
Jag har testat många recept tidigare men aldrig lyckats så bra som med detta recept, riktigt nöjd 🙂
Supergoda & de hittills bästa snabbfrallor jag testat!
Härligt att det smakade!
Tack för recept, provat två gånger nu, men mina reser sig inte alls som dina har gjort på bilden… Provat med både torrare och kladdigare deg. Vad kan ha gått fel…?
Önskar att jag kan svara på det men det är ju tyvärr omöjligt för mig att säga exakt, detta är ett populärt recept och jag har sett mångas resultat på Instagram och de ser ut som mina på ett ungefär.
Är din ugn tillräckligt varm funderar jag på? Du kan prova att ha ett gäng plåtar, kanske en gjutjärnsstekpanna eller liknande inne under uppvärmning och tillagning som gör att ugnen blir riktigt varm. Det är ett trick man ofta använder när man tex bakar surdegsfrallor.
Gjorde med gräddfil istället för mjölk. Mycket goda. Hela familjen nöjda😊
Jag misslyckades fullständigt.
tog 2.5dl vetemjöl 2.5dl grahamsmjöl.
Det blev bara stabbiga bullar utan rymd, som brunbränd deg
Vad kan jag gjort för fel?
Jag har vanlig gammungn utan varmluft eller moderniteter
TOMMY
Vad trist att det inte blev bra!
Du packade inte mjölet i måttet utan skakade ner mjölet?
För det låter som du har för mkt mjöl till vätskan.
Prova med enbart vetemjöl eller rågsikt nästa gång!
Så bra
Fick ingen färg på bullarna.
Då skulle du haft dem inne längre
Fattar inte hur man rullar en kladdig smet.
Men det finns väl de som kan.
Om du har en kladdig smet har du gjort något fel tyvärr.
Hej! Jag måste använda glutenfritt mjöl. Blev så sugen på Blixtfrallorna/Frukostfrallorna. Kan du rekommendera mängden på det glutenfria mjölet? Tack för alla goda recept man kan läsa på din sida. / Katarina
Hej!
Jag har ingen erfarenhet av glutenfri mjölmix tyvärr!
Verkligen goda bullar! Har du stulit receptet från Fredrik Nyléns bakbok? Det var där jag testade dom och blev förtjust
Det har inte stulitis någonting, har inte ens Fredriks bakbok 😉
Därmot står det i receptet: ”Receptet kommer härifrån!”
Var hennes recept äär från får du fråga henne. Allt gott!
David… Du var mig en riktig tråkig liten pojke! Visa att du har lite uppfostran!
Supergoda bullar!
Tack Karen! <3
Såå goda! Verkligen favoriter när jag ska baka 🙂
Vad roligt att höra!
Alla kommentarer går igenom, men det kan dröja ett tag.
Jag provade med vanligt vispgrädde utan kargegan eller liknande tillsatser. Det blev godkänt får jag ändå lov att säga. Nästa gång ska jag prova med hasselnötsmjöl.
Jag ville göra detta glutenfritt, så jag testade en egen mjölblandning med durramjöl, bovetemjöl, rismjöl, tapioka och psyllium. De reste sig inte alls i ugnen, blev kletiga inuti, men på utsidan var de knapriga och goda (skrapade bort innehållet som jag alltid gör med frallor). Kan bara ana hur goda de kunde ha blivit med vetemjöl, men jag vill hellre vara frisk <3 Kommer modifiera detta, nästa gång skippar jag tapiokan och rismjölet. Tack för inspiration!
Behövde mer tid i ugnen. annars bra.
Gjorde på kokosmjölk gick bra
Härligt! tack för feedback!
Grymma frallor.
Satt hemma framför nyhetsmorgon och googlade recept på frukostbröd.
Hittade dessa och bakade dom med creme fraiche istället för fil. Strödde lite ost över och det blev kanon 😊.
Vad roligt att höra att du blev nöjd! Tack för feedback!
Bakade dessa idag på 1 dl rågmjöl och 4 dl grahamsmjöl samt tillsatte ca. 1msk Honung. Så fantastisk goda! T.o.m. barnen älskade dessa (och de brukar dissa allt som är fullkorn 🙂 )
Tack för receptet!
Vad roligt att höra! Det ska jag prova! Älskar fullkorn =)
En fråga. Kan man ha glutenfritt mjöl istället för vanligt mjöl?
Gott, men knappast frallor. Regelrätta scones ju 🙈
Scones innehåller alltid smör eller margarin (tvi) och betydligt mer fett än 2 msk olja.
Och att dessa kallas bullar eller frallor är just för att de är runda och innehåller samma ingred som frallor förutom att de bakas på bakpulver och inte jäst.
Men vill du kalla dem för scones så varsågod! 😜 Spelar ju ingen nämnvärd roll 🙈
Blir att plocka fram din kokbok!😉
Får jag fråga, har du någon bönpasta som du föredrar?
Ha så underbart!
Kramar Camilla ❤️
Nä brukar bli Risentas, grön och gul KRAM
Ska ha kalas om några veckor. Kan jag göra dessa redan nu och frysa ner och ta fram till kalaset. Har en bebis hemma så hade varit super när man ska baka en del.
Yes! Det kan du göra!
Åh, nästan så jag blev lite bakfull här.. 😉 Då jag nästan alltid misslyckas med jäst-bröd så är dessa och ostfrallorna något t o m jag borde lyckas med! Får se om orken och lusten finns i helgen.
Ha så trevligt i Holland! Kram
/brödjunkien ÅsaS
Kan man använda havremjöl istället för vanligt mjöl?
Kan jag inte svar på, prova detta https://www.56kilo.se/havrefrallor-utan-vetemjol/ 🙂
Mums mums mums!!!!!! Ska verkligen testas, båda av dina bullar :)) Ha en goooooooo weekend o sköt om dej!!!