BLIXTFRALLOR – SCONES

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänk till TrendRehab

Hej hej på er!

Nu vankas det Midsommar minsann – är ni redo?
Jag har DRÖSVIS att göra idag men det ska nog gå! Först blir det en stund på gymet som varit eftersatt nu i alla festligheter! Nya tag efter helgen!
Jag sa dock se till att stå på vibbplattan en stund varje dag! PS! Just nu är det midsommarkampanj så min kod 56KILO ger just nu 20% på allt hos TrendRehab! HÄR hittar ni alla grymma produkter!
Ni är väldigt många som införskaffat både vibbplattan och IR madrass och som hör av er med hur bra ni mår av dem 💖

Här kommer ett gott tips till er inför Midsommarhelgen! Kanske till midsommarbordet eller en latmansfrukost under ledigheten?

Dessa blir ljuvliga! Snabba och utan jäst.
Jag gör dem också på endast vetemjöl men jag föredrar dem på rågsikt och även grövre mjöl – det är bara att prova sig fram på vad man vill ha! Glutenfria mjölmixer som SEMPER  fungerar också!
Mina havrefrallor är en variant på dessa fast med havremjöl istället.

Här är de gjorda på vetemjöl.

Här på Rågsikt!

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst


Ingredienser

5 dl vetemjöl, rågsikt eller tex grahamsmjöl – eller glutenfria mjölmixer som SEMPER.
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk (prova gärna med filmjölk)


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen i mjöl till en längd. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen och platta ut dem något. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Fotodump helgen v.2 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 15 januari, 2024 - 13:39

[…] i ottan som vanligt och gjorde ett gäng BLIXTFRALLOR på rågsikt i […]

Svara
Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 14 januari, 2024 - 09:23

[…] HÄR är de gjorda med rågmjöl. […]

Svara
Elise 15 oktober, 2023 - 09:32

Har testat flera gånger, alltid lika gott! Tack för ett bra recept 🥰

Svara
Åse 15 oktober, 2023 - 13:10

Vad roligt att höra! 🤩

Svara
Mest perfekt operfekta – Fnulan 25 juni, 2023 - 19:21

[…] jobbat. Det är en hel del att ta tag i innan min semester tyvärr. Igår var vi och firade Åse en stund på kvällen då det var hennes ”riktiga” dag som 50 […]

Svara
Marie 24 juni, 2023 - 22:00

Grattis på födelsedagen!🤗🍓🍓🥂🎂😘

Svara
Åse 26 juni, 2023 - 13:34

Tack tack!! 🥰

Svara
christel 24 juni, 2023 - 16:47

Grattis på din födelsedag hoppas att du får en fin dag älskar din blogg Kram Christel

Svara
Åse 26 juni, 2023 - 13:34

Tack så mycket Christel! 🥰

Svara
Marie 24 juni, 2023 - 15:18

Ett stort Grattis på födelsedagen!🍓🍓🥂🎂😘🥳Tack för en mycket bra blogg.

Svara
Åse 26 juni, 2023 - 13:35

Tack marie! och glad att du trivs här! 🥰

Svara
Eva Olkiewicz 24 juni, 2023 - 13:20

Älskar dina recept! En sak jag drömmer om är att kunna baka bröd som vanligt med jäst, vätska och mjöl men med lchf-sorter som mandelmjöl eller liknande. Hittills här alla innehållit ägg.

Svara
Carina 24 juni, 2023 - 10:04

Gjorde dessa idag på midsommardagens morgon. Åh, så goda och lättgjorda. Jag bytte ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl. Degen blev lite kletig så jag klickade ut bollar med två skedar som jag doppade i lite mjöl.

Svara
Åse 26 juni, 2023 - 13:36

Vad härligt att det smakade! 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.