Årliga kåldolmemiddagen i Väla By

14 oktober, 2018

Hej hej på er!

Vilket vackert väder vi har! Helt underbart. Vi ska höststäda lite i trädgården strax, lite sugen på att köra igång grillen också.

I går var vi på årliga kåldolmemiddagen hos mami, orkade bara två dolmar – ångrar redan att jag inte åt mer! Haha!
Det goooooodaste jag vet.

Juni och jag bakade en kladdkaka och tog med! Inte ett dugg sockerfri men förbaskat god!

Detta underbara höstväder! 😍

När vi kom till mamma så var köket fullt av systrar och svågrar och barn, ett härligt kaos!
Mamma stod och lade upp kåldolmar – mamma gör de godaste kålisarna! SLURP!

Kommer ni ihåg min gamla lampkrona? Den har flyttat in till mamma. Så här såg den ut hos mig.

Lilla Adele drömmer sig bort. Skruttunfe1

Storkillarna Benji (kusin) och Nico flamsade, detta var den bästa bilden jag fick till hehe

Kåldolmar, potatis, broccoli, brunsås, äppelmos, lingonsylt och gelé – inte myket som slår det tycker jag!


Gillar ni kåldolmar?

Mammas goda äppelkaka! På äpplen från trädgården.

Eden har kaffekalas med Daniel – vatten smakar sällan så gott som drucken med sked, eller hur!? 😅

Kladdkakan blev väääääääldigt kladdig haha! Skulle stått inne längre och även vara kyld längre, men kidsen slukade den i all fart ändå.

Eden älskar Daniel, gjort ända sedan Cabo Roig i Spanien när vi var och hälsade på dem där när tjejerna var dryga året.  💕

Stora Syster-Yster och hennes Niklas. Pia har precis opererat bort sin gallblåsa men det har gått bra!

KRAM på er och trevlig söndag! 🌸

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

7 kommentarer

Karin Bohlin 15 oktober, 2018 - 09:45

Kåldolmar, vad gott! Minns inte ens när jag åt det senast. Men nubbe och vin?

Svara
Åse 15 oktober, 2018 - 09:46

Tradition!

Svara
Anita 15 oktober, 2018 - 02:25

Kåldolmar är så gött med potatis, sås och lingonsylt till. När jag var barn gjorde mamma kåldolmar o även kålpudding. Men kåldolmar är mycket godare tycker jag. Enklast är att göra kålpudding, så det blir det jag gör. Stekar alltid kålen i lite sirap på slutet. Det gjorde alltid mamma. Ha en fin vecka.

Svara
Jenjo 14 oktober, 2018 - 19:32

Nu när jag blivit gammal (läs vuxen) så älskar jag kåldolmar och allt som har med kål att göra. När jag bodde hemma så ”rymde” jag alltid när mina föräldrar tillagade det. Värst var nog lukten… 😉 Men den bekommer mig inte alls nu längre när jag gillar maten. 😁
Ha det fint. 😘

Svara
Åse 14 oktober, 2018 - 19:50

Haha!! samma här! jag tog bort kålen och åt bara innanmätet! Jisses vilet slöseri 😂 KRAM!

Svara
ÅsaS 14 oktober, 2018 - 16:48

ÄLSKAR kåldolmar (och kålpudding)! Men, det ska vara mammas. Bara jag som äter det här hemma, så jag brukar få en låda av var när hon lagar det. Äter och njuter med lingonsylt, sås och pressgurka! Känner hur snålvattnet rinner, så vilken tur att jag har en låda av var i frysen att njuta av vilken dag som helst.
Njut resten av helgen! Kram

Svara
Malin E 14 oktober, 2018 - 16:11

Åh vad fina ni är allihopa, trevlig tradition.
Jaaa kåldolmar, eller kålpudding( med en tjock god brunsås man kan kasa runt potatisen i )bästa som finns. Muuumssss

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.